Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? za Andrejo2007- kaj si uredila?

za Andrejo2007- kaj si uredila?

Živjo

Brala sem tvojo temo in sedaj čakam kaj si (boš) izvedela.

Tudi jaz sem dobila vabilo od Zore, pa sem bila na pregledu pred 3 tedni in sem bila tudi šokirana.

Čakam na tvoj odgovor. LP

Odvzem brisa se dela na tri leta in ti ga krije zavarovanje. Kar je vmes, moraš plačati sama in ni kriv tvoj G, če te ne opomni na vsakem pregledu, da bi ga bilo pametno naredit in seveda tudi plačat. Saj gre vendar za tvoje zdravje! V naši družini je bilo zaradi tega raka že več smrti, zato vse ženske same hodimo na pregled 2x na leto in ga seveda tudi plačamo. Ne vem, zakaj bi morala čakati, kaj je opravila Andreja2007. Ti sama si odgovorna za svoje zdravje!

zanima me pač kaj je uredila.

Hecno je bilo tudi meni, ker sem bila na G. pregledu pred 3 tedni in mi je tudi vzel bris (vsaj upam, da je to to)

Po moje ti ni treba nič sekirati, ker sem jih klicala na Zoro in v kolikor je ženska letos opravilo to preiskavo, je možno, da še niso dobili v Zoro podatke. Podatke pa so jim baje po zakonu dolžni dostavljati laboratoriji, ne ginekologi. Torej je možno, da ali laboratorij ni poslal podatke, ali pa pregled dejansko v zadnjih treh letih ni bil opravljen. Za tebe je torej ok, edino jaz sem totalni idiot, ker temu nisem posvečala več pozornosti in slepo zaupala ginekologu. V zadnjih treh letih sem imela namreč kar nekaj ginekoloških posegov, ali kako naj temu rečem: dva SS, eno izvenmaternično, eno histeroskopijo… in se mi je zdelo samo po sebi umevno, da je pač moj ginekolog „boljši”, kot sem mislila in da mi je bris odvzel ali pa da bi me na to vsaj opomnil…, tako je pa res minilo že 2,5 leti, sranje.
eh, vem, vem, vem, da je to moja skrb, vendar sem kljub temu v dobri veri upala na dober odnos z ginekologom, na dolgodolgoletno poznavanje…

Lp

eno je vzeti bris pa PP I. II .,drugo pa preverjanje spremenjenih celic na MV…
lp

Alexa,

kako to misliŠ? Saj z odvzemom brisa na materničnem vratu se preverjajo celice na materničnem vratu, ali so spremenjeno, malo, zelo, ali je potreben kakšen poseg (konizacija) ali ne? Ali mislim prav ali ne? In to je PAP I, II,III…?

Hvala ti

lp

kako pa naj vem kaj so mi vzeli?

Če so ti vzeli bris potem je to to. V kolikor je bris slab pa lahko naredijo biopsijo. Ta pa malček boli saj odščipnejo košček tkiva in bi sigurno vedela, da so ti jo naredili.

Rutinsko pa jemljejo le pap.

torej za kaj več, me morajo obvestiti?! in je to to.

Torej ne rabim hoditi še enkrat

Tako je. Če te ne obvestijo pomeni, da je vse ok 🙂

hvala kitty

(predvsem sem vesela, da me ni nobena obsojala, ker sem postavljala takšna vprašaja, čeprav se morda nekaterim zdijo odgovori čisto samoumevni)

hvala še enkrat

New Report

Close