Najdi forum

za Alenko Š.

Alenka,
Pisala sem ti na nit dr. Bokal…
Zelo ti bom hvaležna, če mi lahko prosim odgovoriš na moja vprašanja:
Tudi sama sem se naročila (imam napotnico) pri dr. Bokalovi.
Imela sem 2 spontana splava in operacijo pregrade. Ali morda veš, ali po zgodovini spontanih splavov priporoča, da se ob + testu takoj oglasiš pri njej (za Dabroston) ali te normalno naroči za 8 tednov?
Ali so tudi tebi rekli, da boš takoj na bolniški?
Hvala za odgovore!
Prisrčno pozdravljena in veliko sreče!
Iza

Iza, živjo !

Oprosti, šele zdaj sem opazila vprašanje.
Tudi pri meni je bilo podobno; najprej nisem zanosila 2 leti in sem bila naročena pri njej zaradi neplodnosti. Še preden sem prišla na vrsto ( 3 mesece ), sem zanosila in tudi splavila. Tako, da je kar hitro šlo vse naprej – UZ, HSG,….Pri njej sem bila konec maja, potem so bili dopusti, v decembru sem bila že operirana zaradi pregrade. Zanosila sem takoj v naslednjem dovoljenem ciklusu in, žal, spet splavila zaradi blighted ovuuma ( plodek se ni razvijal ). Ona je menila, da je šlo za nesrečno naključje. Po abraziji 3 mesece odmora, nato sem v četrtem ciklusu ponovno zanosila.
In sedaj končno k tvojemu vprašanju. Če te tam nočejo vzeti prej, pojdi k tvoji osebni ginekologinji, da ti da recept. Jaz sem Bokalovo vprašala, kaj naj naredim, če zanosim in je rekla, da naj jemljem Dabroston. Na prvi pregled so me pri njej naročili v 10-em tednu – po temeljitem zasliševanju sestre, ki naroča ( pa se ni dala prepričati, da bi me kaj prej naročili ). Ker nisem želela tvegati, sem šla k osebni ginekologinji in mi je napisala recept.
Upam, da ti bo uspelo.
LP, Alenka

Alenka,
Hvala ti lepa!
Dabroston imam še od prejšnjega splava, na srečo sem ga spravila. Kako to, da ti je rekla, da ga moraš jemati, ni ti pa dala recepta pa tudi do nje nisi mogla???
Ja, naročanje na GK je res zanimiva “barikada”!
Potem lahko še hodiš k osebni ginekologinji, sem mislila, da osebna gin. avtomatično postane dr. Bokalova, pa ni treba tam podpisati ne? Napotnico imam za eno leto.

Torej si sedaj noseča! Čestitam!!!!!
Hvala še enkrat in sreče še pa še!
Iza

Draga Iza,

zakaj mi ni dala takoj Dabrostona, mi ni jasno. Mi ga je pa moja dala brez problema.
K svoji ginekologinji pa še zmeraj lahko hodiš, Bokalova je pooblaščena le za zdravljenje tvojih trenutnih težav. Ko bo vse mimo, te bo tako ali tako poslala nazaj. Šele, ko pri njej podpišeš izjavo o izbiri osebnega ginekologa, tvoja odpade, ( napotnica za to ne šteje )
Jaz sem Dabroston začela jemati takoj tisti dan, ko je bil test pozitiven.
Ja, sedaj sem noseča, gre že bolj proti koncu, rok imam konec junija. Na srečo tokrat ni bilo nobenih težav.
Držim pesti zate.
LP, Alenka

Draga Alenka,
Še enkrat hvala za pojasnila! Še nekaj bi te rada vprašala…Ali si bila na bolniški celo nosečnost?
Hvala!
Želim ti mirne in vesele zadnje tedne nosečnosti ter lahek porod!
Iza

Pozdravljene,

Vidim, da imata obe podobne težave, kot jih imam sama, zato bi vaju vprašala, ali je dr. Bokalova specializirana za spremljanje nosečnic po spontanih splavih oz. odstranitvi pregrade? Zakaj pa jemljeta Dabroston?
Hvala za odgovor.

Svetlana

Pozdrav obema,

Odgovor Izi – na bolniški sem od 9 tedna, poslala pa me je moja osebna ginekologinja. Bokalovi se ni zdelo potrebno, moji pa. Ker nisem želela tvegati, sem se odločila za bolniško. Na začetku, ko čakaš, če se bo vse izteklo tako kot se mora, je malo zoprno, potem pa si hitro najdeš zaposlitev in čas še prehitro mineva. Sem pa dobila tudi zelo stroga navodila od svoje g. o mirovanju in negibanju pa moram priznati, da se jih nisem držala. Vsak dan veliko hodim in enkrat tedensko plavam ( imam “blagoslov” Bokalove ). Skratka, sedim na dveh stolih :))). Srečno tudi tebi, Iza.
Odgovor Svetlani – ne vem, če je Bokalova specializirana za pregrade. Vem, da je vodja oddelka, kjer se ukvarjajo z takimi težavami. Je pa ena tistih, k katerim te napotijo zaradi neplodnosti. Žal, malo nepopoln odgovor. Srečno tudi tebi.
LP, Alenka

Alenka!
Meni je kar osebna zdravnica rekla, da takoj na bolniško. Izgleda, da ne niti ne želi predloga za stalež od ginekologinje. Malo me je strah poležavanja doma, partner je veliko zdoma, tudi po cel teden dvakrat na mesec. Ampak vse narediš za ohranitev nosečnosti, ne?
Čudno, da ti je Bokalova rekla, da jemlji Dabroston, ni ti ga pa dala…

Verjetno si bila k njej naročena na pregled še preden si zanosila…Mene so naročili za 12.5., rekli pa so, če zanosim, da naj pokličem. Ali te sprejme nenaročeno, če je kaj nujnega? Ali jo lahko vprašaš kaj po telefonu?

Svetlana: Bokalovo mi je priporočila moja ortodontinja, ginekologinja pa mi je dala napotnico za GK za eno leto zaradi tega, ker sem šla na operacijo pregrade. Rekla mi je, da naj se vrnem k njej, ko bom spet noseča. Na GK so mi napotnico vzeli in mi dali fotokopijo ter mi rekli, da naj jo uporabim, če se bo pojavila potreba.

Prebrala sem, da je Bokalova zelo zasedena (čeprav je tudi moja zasedena, da ne govorim o sestrah, ki te sploh ne spustijo zraven…mojo osebno zdravnico pa lahko vedno dobim na telefon, da se z njo posvetujem)…tega se kar malo bojim zato bom bom verjetno upoštevala izkušnje Alenke in pravtako sedela na dveh stolih.

Joj Alenka, oprosti, spet sem nasula cel kup vprašanj. Saj ni nič nujnega, bolj firbec, zato ni treba odgovoriti, če nimaš časa!

Lepe sprehode in plavanje ti želim!

Iza

Svetlana,
Mislim, da si rekla, da imaš ta teden UZ na ginekološki? Sporoči, kaj so ugotovili!
Veliko sreče!
Iza

Iza,

V torek imam. Seveda bom sporočila. Bom pa še kaj konkretneje vprašala, če in ko bom imela histeroskopijo. Verjetno res prezgodaj paniko zganjam, a ne?

Držim pesti zate.

Svetlana

Svetlana!
Saj to ni panika. Včasih se mi zdi, da nimam nič nadzora nad tem, kaj se dogaja z mojim lastnim telesom, pa imam potem občutek, da ga z zbiranjem informacij spet pridobim in da sem vsaj aktivna v reševanju svojih problemov! Če boš morala na operacijo, je dobro, da veš, kdaj boš imela M, saj te tako lažje naročijo, sicer moraš klicati šele, ko jo dobiš.
Držimo pesti za torek! Lep vikend!
Iza

Iza,

Tudi sama imam podoben občutek glede lastnega telesa. Še posebno, ker imam tako ginekologinjo, da me hoče pomiriti na tak način, da mi kaj “zamolči”. Saj jo razumem, da noče, da bi se ženske sekirale, ko obstaja samo sum, ampak sama imam raje resnico, kot občutek, da nekaj je, pa ne vem točno kaj.

Z mojo menstruacijo je pa tako, da res ne vem točno kdaj bo. Ko sem bila pred dvema mesecema naročena na UZ ob koncu ciklusa, sem jo dobila v čakalnici – imela sem najkrajši ciklus v mojem življenju. Trenutno se grem poskus, da bi iz ovulacije napovedala kdaj bo menstruacija. Se mi zdi, da bi moralo delovati…

Zaenkrat mi pa še ostaja tudi upanje, da operacija ne bo potrebna.

Hvala za skrb. Lepe praznike ti želim.

Svetlana

Iza, živjo,

nič mi ni težko odgovarjati na vprašanja, samo malo traja, da preberem.
Pri Bokalovi sem bila po 3 mesecih ponovnega poskušanja na kontroli – to je bilo v septembru. Zmenili sva se, da do novega leta še poskušava, potem pa na inseminacijo. Mimogrede sem jo vprašala, kaj naj naredim, če zanosim in je rekla, da naj jemljem Dabroston ( recepta ni omenjala, je pa res, da mi ni težko priti do zdravila ). Po tistem sem imela zadnjo M ( očitno mi je pomagala “grožnja” z inseminacijo ). Naročiti sem se šla takoj v oktobru ( v petem tednu ), mimo sestre sploh nisem prišla, na naročanju pa sem dobila datum za november. Sem se pa takrat zavestno odločila, da ne bom panicirala in nisem tudi nič komplicirala zaradi datuma.
Glede nujnosti pa sem poskušala priti do nje pri drugem splavu in je bila sestra tako nesramna ( ni bila tista, ki je ponavadi ), da sem kar jokala v predprostoru. Potem sem počakala Bokalovo zunaj in mi je rekla, naj pridem popoldne na samoplačniško ( tudi torek ). Tam so bili prijazni in še nič mi niso računali. V petek sem šla v bolnico in mi je sama naredila abrazijo ( ko se je izkazalo, da ni nič ).
Po telefonu jaz še nisem poskušala, je pa verjetno tudi težko, ker je vmes še en filter ( spet sestra ). Ne vem, jaz imam z Bokalovo dobre izkušnje, bolj slabe pa z nekaterimi sestrami – ne vsemi.
Upam, da sem ti kaj odgovorila. Lepo se imej in srečno.
Alenka

New Report

Close