Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski Z nami v boju proti nasilju nad ženskami

Z nami v boju proti nasilju nad ženskami

Pozdravljeni,

približuje se dan Mednarodni boja proti nasilju nad ženskami. Ker je naša želja pomagati in ozaveščati, želimo deliti vaše zgodbe. Vaše anonimne zgodbe, katere vas je strah deliti tudi z najbližjimi, saj so velikokrat ravno najbližji tisti, ki vam zadajajo bolečino. Tako, da vas vabimo, da anonimno poveste svojo zgodbo, da skozi besedilo izpoveste in razkrijete vse, kar vas je strah povedati naglas. Mi pa bomo vaše zgodbe delili s svetom, da ne bodo ostale skrite in pozabljene. Seveda bomo še srečnejši, če nas kontaktirate tudi privatno, da vam lahko nudimo pomoč direktno.

Vedno z vami,
Med.Over.Net ekipa

Čakajte malo, da se oglasijo dežurni monovski “poznavalci” problematike, npr. Viharni, Robi, DXB in podobni troti in vas vprašajo: Kje in kdaj pa je Mednarodni dan boja proti nasilju nad moškimi??? Saj se vendar ve, da so ženske tiste, ki so nasilne nad moškimi, če pa slučajno kdaj katera dobi po gobcu, si je pa to itak zaslužila!

Problem nasilja nad ženskami je namreč v tem, da ženske ne vedo, kje jim je mesto. Če bi to vedele, ne bi bile tepene.

Mene se je dotaknila tale zgodba:

V soboto se je zgodilo prvič v desetih letih, da me je mož udaril. Saj malo sem si bila sama kriva ker pač nisem bila tiho, ko je bil slabe volje . Tedaj sem odšla vstran , on pa se je potem delal kot , da se ni nič zgodilo. Danes, ko pa premišljujem o tej zadevi pa res ne vem ali naj na vse skupaj pozabi ali kaj. Kaj bi mi vi svetovali v takšni situaciji .

nova
Uredništvo priporoča

kaj pa boj proti nasilju otrok? Ženske smo dovolj stare, da se branimo. V najslabšem primeru se branite, vdarite nazaj.. tiste, ki pa preživljate res vsakodnevno mučenje.. nevem no, jaz sem v otroštvu preterpela toliko udarcev, da če me zdaj, ko sem starejša kdorkoli vdari.. mi verjetno izbruhne ven vsa jeza, ki je nisem mogla dat ven pri starših, samo zato ker so pač starši. Razbijem človeka, ki položi roko name ali moje otroke.

Ja, ja, veš da. Me zanima, kako bo ena majhna 50-kilska ženska udarila nazaj 110-kilskega in 190 cm visokega bika???
Ne fantaziraj. Če en orenk dedec z vso silo udari povprečno babo, je možno tudi, da ona več ne vstane…

Sevede je nasilja nad moškimi, ampak so mošli preponosni, da bi se blamiral s klici na policijo, tako da uradna statistika beleži večinoma samo tisto, kar prijavijo ženske, kar pa daje navidezen vtis, da so v glacnem statistično trpinčene samo ženske.

Nasilja je veliko. Vidnega in nevidnega. Zakon naj bi ščitil žrtve. Žalostno pa je, da ga tisti, ki bi morali to izvajati, tega ne počnejo. Žrtev naj bi bila vedno za vse sama kriva, tudi če z dokazi dokaže obratno.


nad ženskami, ker nasilja nad dedci seveda ni. še ena polovičarska tema neke prešuštnice, ki vara moža.
[/quote]

Z nasiljem nad moškimi, ki ga povzročijo ženske, je podobno kot s posilstvi moških, ki jih zagrešijo ženske!

Ko bo nekdo fizično nasilen do tebe, ti bo prav, kaj pa si izzival, si si že zaslužil batine. 😊

Ja, ja, veš da. Me zanima, kako bo ena majhna 50-kilska ženska udarila nazaj 110-kilskega in 190 cm visokega bika???
Ne fantaziraj. Če en orenk dedec z vso silo udari povprečno babo, je možno tudi, da ona več ne vstane…
[/quote]
Bolj pomembno se je vprašati, zakaj nek drobižek sploh čuti potrebo živeti s takšnim dedcem?
Se ne počuti varno?
Je v sebi prestrašena in išče moč zunaj sebe, da kompenzira komplekse manjvrednosti?

Nevarno postane, ko hoče takšna ženska obvladovati in si podrejati takšno moč.
Zakompleksane ženske zato pogosto izzivajo. In izzivajo tako dolgo, dokler jih ne dobi okrog goflje. In kar je iskala, to je dobila.
Ker iskala je zato, da bi sebi in drugim spet dokazala, da je manjvredna, da je žrtev…. Tako se realizirajo njeni kompleksi in prikrito sovraštvo.
Včasih, ko je bilo fizično nasilje še sprejemljivejše, so takšne ženske še živele v nasilju. Dandanes pa večinoma samevajo, ker niso sposobne zdravih odnosov.

No, evo, kot so nekateri predvideli, se je glavni serator čez babe že oglasil, sledil mu je sovražnik bab št. 2, zdaj pa čakamo samo še na DBX-a, da nam že 500-tič razloži, kako babe zganjajo nad dedci finančno nasilje!


Bolj pomembno se je vprašati, zakaj nek drobižek sploh čuti potrebo živeti s takšnim dedcem?
Se ne počuti varno?
Je v sebi prestrašena in išče moč zunaj sebe, da kompenzira komplekse manjvrednosti?

Nevarno postane, ko hoče takšna ženska obvladovati in si podrejati takšno moč.
Zakompleksane ženske zato pogosto izzivajo. In izzivajo tako dolgo, dokler jih ne dobi okrog goflje. In kar je iskala, to je dobila.
Ker iskala je zato, da bi sebi in drugim spet dokazala, da je manjvredna, da je žrtev…. Tako se realizirajo njeni kompleksi in prikrito sovraštvo.
Včasih, ko je bilo fizično nasilje še sprejemljivejše, so takšne ženske še živele v nasilju. Dandanes pa večinoma samevajo, ker niso sposobne zdravih odnosov.
[/quote]
A zakaj zivimo s takim dedcem.? Ker nam je vsec tak velik in mocan. Jaz sem drobizek pa niti mal nisem sibka in nimam nobenega kompleksa manjvrednosti(ja fizicno sem res sibka ,ne pa tud psihicno,psihicno pa tudi mentalno sem mocnejsa kot 5 takih bikov skupaj) pa ti mislis da se jaz njega bojim,njegove fizicne moci.? Haha
Dolgo sva ze skupaj pa se nikdar ni roke name dvignil,izzivam po tvoje pa veckrat ko jezikam in tezim ,cudno po tvoje da mi se ni zviznu samarcine,saj bi si jo ja zasluzila kajne, pa tak velik in mocan bik pa je cist krotek pred eno majhno in suhcano zenskico. Udariti je odlocitev in moski,ki ima poslihtano glavo in psiho, zenske ne bo udaril,ker se zaveda kam to lahko pripelje,ko enkrat udaris svojo zensko in pika.
A mislis da en suh in majhen ne more udarit zenske.? Brez skrbi da ja, tepsti sibkejse od sebe je stanje duha in ne toliko kako izgledas

Položiti roko na žensko, groziti, mučiti in izvajati ostalo psihično nasilje je značilno za moške, ki so v svoji psihi zelo krhki, nestabilni in lahko le s tem izkazujejo svojo moč.
Žal je brezsmiselno pisati zgodbice, ker se večino tega pomete pod preprogo in tam tudi ostane. Zgodovina ne laže.


Psihično nasilje je značilno za ženske. Fizično pa za moške. Favoriziranje enega spola in s tem poniževanje drugega, je že eden izmed razlogov za povzročitev nasilja (ter odraz travmatičnega uma), saj sta oba spola enakovredna pri izvajanju nasilja in izsiljevanju svojih egoističnih želja.
Noben spol ni boljši ali manj nasilen od drugega.
In to je prvo dejstvo, ki bi ga družba, ki sploh želi zmanjšati nasilje ter medsebojno apatičnost, morala sprejeti ter realizirati.

Vedno se najprej začne s psihičnim nasiljem in takšnim ter drugačnim izsiljevanjem ter s poskusi podrejanja sočloveka. Fizično nasilje se pojavi zaradi eskalacije psihičnega nasilja.
Ker ženska, ki izvaja psihično nasilje ve, da družba preveč tolerira tovrstno nasilje, načrtno vztraja v takšnem odnosu ter moškega s provociranjem privede do fizičnega nasilja. Le na takšen način bo potem dosegla zmago ter sebi in drugim dokazala, da je popolna in nič kriva žrtev.
Zato bi se ob tovrstnih problemih, namesto, da družba pometa pod preprogo psihično nasilje, moralo oba, ki sta vpletena v takšen patološki odnos, strokovno obravnavati. Saj oba nosita enako odgovornost za nastalo situacijo ter posledice.
Da se pa družba ukvarja le s posledicami patološkega odnosa in se fokusira le na fizično nasilje, žensko pa obravnva kot nič krivo žrtev ter vzroke pometa pod preprogo, pa je diskriminatorno, saj to vodi do vedno večjega razkola med spoloma.
Psihično zdrava ženska ne bo izbrala nasilnega partnerja in sploh ne bo vztrajala v odnosu, kjer prevladuje psihično nasilje.
Zato takšna ženska obvezno potrebuje psihiatrično pomoč. Tako kot moški, če je izvajal nasilje.

Boj proti nasilju bi morali začeti tukaj – z zaščito pravic in dostojanstva uporabnic in uporabnikov te in ostalih spletnih strani. Tudi nasilje v virtualnem svetu je nasilje.

Resnica se itak briše. HUjskaška zlonamerna propaganda o nasilju nad ženskami pa vseeno ne more več obradit sadov, ker resnico vsak vidi. Najhuje je pa, ko je vse več člankov, ki jih pišejo ženske, da bi predvsem ženske morale začet delat na spoštovanju, medsebojnih odnosih , vrednotah, ker so povsem izgubile kompas.

Ženske, zdaj smo mi na vrsti, da se skupaj damo in kar stvar same v roke vzamemo. Jaz ne čakam, da se nekdo nekaj spomne in stvar zapiše al da se loti kaj delati medtem ko je v službi. Če mi kot ženske nekaj ne ukrenemo, bo vsaka ženska izkusila nasilje, medtem bodo mnoge mrtve in kot roba prodane, ker se je nekdo spomnil, da v času svoje službe pije kavo in to konstantno, če pa že ne pije, je vedno v času dela na dopustu. Žrtve nimajo veze, ne glasa, so diskriminirane in kot take vedno ostanejo žrtve, družba jih kot take izključi, ker se je nekdo spomnil, da to sploh ni nasilje, da smo nore, slučajno po njihovo zrele za psihiatrijo. Vsaka verjetno od vas že ve, da tukaj nič ne funkcionira, nimaš se kam obrniti ker si vedno problem ti… pa bom kar vprašala, pa kje so ti ljudje, ko ne odgovarjajo, se ne oglasijo, pa so glih oni, ki so po zakonu dolžni žrtvam pomagati…vam povem jaz-čudežno izginili, to pa zato, ker so bili sokrivi, zdaj jih niti na vidiku ni, ker vedo, da so krivi. Potem se dajmo mi ženske med sabo in pokažimo svetu, da smo vredne in celo več vredne, kot si sploh lahko kdo zamisli. Nekoga treba kozjih molitvic naučiti, zlepa ali zgrda. To obtoževanje in prelaganje odgovornosti na žrtve, se je začelo že v raju, ko je Adam rekel Bogu, ta žena, ki si mi jo dal, mi je jabolko dala, pa sem jedel, ona Bog je kriva! Pa kaj ni to današnji Adam, ko je že v raju prosil Boga, da mu ustvari nekoga, da ja ne bo sam in Bog se ga je usmilil in mu dal Evo, zdaj pa nima več izgovorov na svojo boljšo polovico, pa jo mora kvalitetno uničiti, malo zapreti, utišati, ker ga boljša polovica, ta ženska v vsem prekaša. Današnji moški pa mislijo, da ga žena ni rodila, saj je ustvarjen iz opic, čeprav je to že dokazano, ampak nekdo se mora malo sam sebe potolažiti. Jaz takim ne dam slavo, ga kar pošljem tam, kjer mu je mesto. Javite se mi ženske, pišite mi..ker uni na fini poziciji itak ne bodo. Imamo zelo globoke luknje v zakonu. Ampak zelo, toliko, da se s satelita vidi prepad, čeprav je Slovenija majhna, polna lukenj in prepada. Tisti, ki potujejo v Slovenijo, jo morajo najprej na karti najti, potem bodo pomagali.

New Report

Close