Najdi forum

Z GSM telefonom v tujini

A mi lahko prosim, kdo malce razjasni situacijo. Sem z GSM telefonom v tujini, na njihovem omrežju. Če me kličejo iz SLO, klicatelj plača klic do meje, naprej krijem ceno klica jaz. Ok, to mi je jasno. Kako pa je s klici, ko me kličejo iz npr. hrvaškega omrežja na moj mobitel, jaz sem fizično prisotna na Hrvaškem, moj telefon na njihovem omrežju. Ali v tem primeru klic plača samo klicatelj (iz Hrvaške) ali del cene klice krijem tudi jaz (za gostovanje)?

Hvala za pomoč.
Karmen

Vedno, kadar si v tujini, plačuješ tudi ti. Ni važno s katerega omrežja te kličejo, ker še vedno gostuješ in temu operaterju ne plačuješ naročnine.

Ja, sploh je absurdna situacija, če te kliče slovenec, ki ima naročnino pri istem operaterju kot ti, pa se tudi on nahaja na hrvaškem. V tem primeru on plača do Ljubljane, ti pa od Ljubljane spet na Hrvaško.

Obema hvala za informacije. Morda kdo ve, kolikšna je cena/min ali za tak klic? Za podjetje Mobitel … Torej, če me kliče prijateljica iz HR, ko bom v HR in če me kliče mož, ki bo tudi v HR (ima SLO ponudnika)?

V tujini (v tem primeruHrvaška) je najceneje pošiljanje SMS-ov, ker za prejeti SMS ne plačaš nič (za prejeti klic pa). Občutno ceneje kot klicanje iz Hrvaške je tudi sprejet klic na Hrvaškem (domači naj raje kličejo tebe, kot ti njih v Slovenijo). Za cene pokliči Mobitelov center za pomoč uporabnikom, pa ti jih bodo točno povedali.

Pozdravček, Nike

Mogoče bi se dalo to lažje urediti, če bi nabavili predplačniške kartice kakšnega hrvaškega operaterja in se potem klicali med sabo. Sama sem lansko poletje za en dvominutni klic Mobitel – Mobitel, oba na Hrvaškem plačala ene 2000 SIT. Splača se preveriti tudi v katerem omrežju je gostovanje cenejše.
Sicer pa za več informacij na to temo priporočam stran http://www.mobisux.com

Pa prijetne počitnice.

Karmen

Vse cene so objavljene na strani mobitel.si., pod iskalnik odtipkaj gostovanje hrvaška in poglej posamezne operaterje.

Sicer pa je z plačevanjem tarife dveh slo uporabnikov na hrvaškem tako, da oba plačujeta celotno tarifo in nobeden ni na boljšem ali na slabšem (oba sta na slabem). Druge primere pa so ti že razložili. Ti vedno plačaš mednarodno tarifo, če pa si klicatelj v slovenijo, pa tudi slo tarifo.

New Report

Close