Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina yorkširski terier-kupim

yorkširski terier-kupim

Iščem mladička Yorkširskega terierja. Mi lahko kdo svetuje, na kaj moram biti pozorna, kakšna je cena (ne rabim papirjev)? in ali je bolje spomladansko leglo ? Hvala

jaz imam yorkija.Sem ga kupila od gospe iz Lj.Dala sem 95.000 sit.
drugače pa so cene od 90.000 do 150.000sit.
Sem šla pogledat veliko legel ampak me je ta najbolj prepričal,in mi ni žal.
Pazi,da mladički ne smrdijo,da jim ne teče iz oči…. Vse ti piše na netu samo utipkaj yorkširski terier.Obvezno jih more cepit.
Vso srečo,želim ti da bi dobila tako lepotico kot jo imam jaz.
lep pozdrav

Vsekakor papirje še kako “rabiš”, če hočeš pasemskega psa. Na našem tržišču na veliko oglašuje “gospa”, ki prodaja pse brez papirjev za okoli 100 tisočakov. No, ampak večina teh psov je hudo bolnih, parjeni so v ožjem sorodstvu, tisti, ki preživijo , pa imajo v odrasli dobi nekje cca 8 kg. Mislim, da je vsem jasno, da to pač ni jorkširski terier, ne?
Obrni se na Kinološko zvezo Slovenije, kjer ti bodo povedali za pričakovana legla.

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

nacka, a ti si kupila ravno od gospe o kateri sem pisala, ne?

Ne yo,ni ta gospa vem pa zanjo.

aha, pa tvoja psička je rodovniška ali ne?

Ne

no, verjetno deani privoščimo psa z znanim poreklom, da bo imela čimmanj težav, a ne 😉

Ja seveda naj se sama odloči.In upam da ne bo nič problemov.

deana, še to. Ni važno, v katerem mesecu je koteno leglo. Važno je:
– da so mladiči na suhem, toplem
– da jih že vzreditelj navaja na sobno čistočo, na stike z različnimi ljudmi, psi in ostalimi živalmi
– da so razglisteni
– da so cepljeni po programu (imeti morajo EU knjižico!)
– da imajo znano poreklo (rodovnik)
– da so tetovirani
– da dobiš na vpogled vzrejne ocene staršev
– da mladičke lahko obiskuješ v leglu in spoznaš vsaj mamo, če očeta ni blizu
– da ti vzreditelj odgovori na vse, kar te zanima
Če boš našla leglo, se mirno pozanimaj tukaj, je veliko forumovcev, ki ti lahko pomagajo glede na svoje izkušnje, da se ne boš “opekla”. Imaš čas, saj ne kupuješ od danes na jutri. Yorki živi veliko let in te lahko zelo razveseli, seveda pa moraš biti zelo previdna pri nakupu!
Še nekaj. Napisala si, da rodovnika “ne rabiš”. Rodovnik služi za to, da boš lahko preverila prednike in njihove potomce ter njihovo zdravstveno stanje. Še vedno lahko kupiš rodovniškega kužka po nižji ceni, ker pač ne ustreza popolnoma standardu – prekratka dlaka, nepravilne proporce ipd. Takšni kužki niso primerni za nadaljno vzrejo ali razstavljanje, še vedno pa imajo rodovnik in lahko pred nakupom poizveš, kakšne so njihove karakteristike.
In nikar ne nasedi blebetanju, da pes nima rodovnika, ker je po številu nevemkateri v leglu. To ne obstaja več! Vsi kužki v rodovniškem leglu dobijo rodovnik, pa čeprav bi jih bilo 37!

vsem najlepša hvala za iskrene odgovore. Sedaj pa rabim le še veliko sreče, da najdem takšnega kužka (rodovniškega pa vendar ne 100% po JUS), če kdo ve zanj se priporočam!

Oglase bos nasla v reviji Kinolog. lp

New Report

Close