Najdi forum

Yorkširski terier

Moj pes je pasme Beawer, ki v Sloveniji še ni priznana pasma Yorkijev, tako, da ne morem dobiti papirjev (rodovnika). Lastnica je psa kupila v tujini.

aha, ma ne ga lomt, a zdejle je pa že biewer yorki. Verjetno se ti še sanja ne, da to sploh ni pasma yorkija, ker še zdaleč ni podobna yorkiju ampak je nastala čisto po naključju. in tudi nikoli ne bodo imeli ti psi rodovnike,ker niso priznani s strani FCI in tud še nil ne kaže da bi bili……

Oprosti, glavca, toda v nekaterih državah so že priznani.

O NE, PA NISO…. ČE BI BILI NEKJE PRIZNANI BI BILI TUDI PRI NAS

Torej če je tvoja “pasma” psa kupljena v tujini kjer je priznana potem bi moral dobiti papirje.Saj tam je priznana pa še napisal si da je bil tvoj pes kuplen v tujini.Torej bi moral imeti rodovnik.

Drugače pa prvič slišim za kaj takega in se strinjam z osebo yorkica <3 .

pa sej kaj mu pa jaz ves čas dokazujem, to sploh ni yorki, še podoben mu ni dokaz [img]http://puppyer.com/img/toy/companion/biewer_351_2.jpg[/img]

poprava, malo mi je napačno ime zgoraj napisalo, ne yo ampak yorkica <3
Rodovnik bi moral imeti, samo ne slovenski ker pač pasma ni prizanana in ga ne more imeti veljavnega slovenskega… lahko ga pa ima, samo pač tujega…..

Dajte se najprej pozanimat okoli rodovnikov, no!
Rodovniški pes ima VEDNO rodovnik, pa naj bo to rodovnik FCI, katere članica je tudi KZS ali pa rodovnik katere druge priznane oz. uradne organizacije (npr. pasme, ki jih FCI ne priznava). Pes, ki nima rodovnika nobene od organizacij, pa pač ni rodovniški. Pika.

Lastnica je mamo dobila v tujini. Mladički so bili skoteni v SLO.

http://www.biewer-btca.com/

prejle si napisu da je bil psiček skoten v tujini, a zdele si pa že kupu psa pri šteparju… Zdej te imam pa že dovolj, ves čas nekaj mutiš…povej po pravic in nehaj že mučkat ker te nobeden več ne razume…

Dokaz1:
Nejc1999
Re: Yorkširski terier

28.08.12 14:59
Moj pes je pasme Beawer, ki v Sloveniji še ni priznana pasma Yorkijev, tako, da ne morem dobiti papirjev (rodovnika). Lastnica je psa kupila v tujini.

Dokaz2 oz primerjava:
Nejc1999
Re: Yorkširski terier

07.09.12 17:07
Lastnica je mamo dobila v tujini. Mladički so bili skoteni v SLO.

http://www.biewer-btca.com/

KAJ JE S TEM NAROBE? SAJ JE PSA DOBILA V TUJINI. MAMO NAMREČ. MOJA YORKICA ŽE IMA ROK ZA OPERACIJO ZOBKOV. PODATKE SEM IZVEDEL DRUGJE. PAČ, HVALA ZA ”PRIJAZNE” ODGOVORE, ZDAJ PA ZAJE…..E KOGA DRUGEGA. Z SREČNO YORKICO VAS POZDRAVLJAVA. HVALA SAMO – KAML -, KI SVOJE OSEBNE TEŽAVE NE STRESA NA FORUMIH.

Mogoče mojega prispevka ne bo bral nihče več, ker je že osem mesecev od takkrat, ko ste se kregali na tem forumu. Rečem samo, ubogi Nejc!
Saj ni važno kaj ima, ima psičko, ki jo ima rad, za njo dobro in lepo skrbi, zanimalo ga je nekaj stvari, vi pa takole. Ne morem verjet, kako ste lahko takšni.
Jaz imam yorkija – Lana. Kupila sem ga v Mariboru, za lanski božič je bil star leto dni. Ob nakupu sem prejela le potni list, kjer je bilo razvidno, da je cepljen, čipiran, veterinarsko pregledan, da je yorki in ne vem kaj še. Pri pol leta sem ga dala kastrirat, ker živim v stanovanju in ne maram škode. Vem, da me boste napadli, sicer ne vem zakaj, a to je pač slovenska navada. Bom prenesla. Ima pa moj Lan eno malo napako, ki me pa ne moti. Desni uhelj se mu ni postavil pokonci, tako, da je kuža z napako. Pa saj ni važno. Moj je in ne dam ga nikamor za nič na svetu. Samo on ve kdaj sem žalostna pa čeprav ne jokam, kdaj sem srečna in vesela, pa čeprav se ne smejim, kdaj imam slab dan in še bi lahko naštevala. Nekateri imamo radi živali z njihovimi bolhami vred. Podobno kot otroke in partnerja, ali ne?

Ja, pa a ti veš, da iz potnega lista pač ne izveš pasme? Jaz imam pri eni napisano, da je grabnarski cvilež. Čist tko za hec.

Hahahahaha, kako sem se zdaj nasmejala :””D
Ahh ja, nekateri so pač ”bistri” in trdijo svoje glede rodovnika ”psa itak ne bomo peljali na razstave, kaj če mu rodovnik”
Če kupuješ neko pasmo, kupi pravega, rodovniškega. Pa ne zato, da se boš okoli hvalil da je pa rodovniški, pa iz kje je itd. Ampak za to, da boš dobil tipičnega predstavnika pasme, ki bo brez dednih bolezni.
Najbolj pa sovražim primere, ko mi rečejo ”ta pa ta rodovniški ima pa to pa to bolezen”
Ja, tudi rodovniški imajo lahko bolezni, a kupi pri vzreditelju o katerem se prej prepričaj, da dela teste za dedne bolezni, ne pa pri tistem ki psico pari vsako drugo gonitev, ravno tako da dobijo tamali rodovnik…Isto kot da bi kupil pri šteparju.
Torej ni pomembno le, da kupiš psa z rodovnikom, kupi psa z rodovnikom pri preverjenem vzreditelju, ki dela teste za bolezni, ki se posveti psom in ki mu nebo vseeno komu bo prodal psička.

Našo yorkico kopamo vsak teden,so zelo učljivi -če imaš pribolšek

Če se zanimate za nakup vrhunskega in predvsem zdravega rodovniškega yorkija me kontaktirajte. Pri nas smo decembra porčakali prvo leglo. Za oddajo bodo na voljo od 6. 2. 2016 naprej. Zainteresirani me prosim kontaktirajte na tel. 031405411 ali na mail pia.dancer112
Hvala 🙂

New Report

Close