yorkshire terier
zdravo.
doma imam yorkija starega 2 leti in ker ga moramo dati cepiti nam je veterinar rekel naj ga najprej razglistimo. tako smo mu dajali tablete proti glistam 3 dni skupaj(veterinar je naročil 5 dni) vendar je 3 dan iztrebil riževim zrnom podobna zrna,jajčeca in tako smo ugotovili da ima trakuljo. zdaj ne vemo ali se je trakulje rešil? in kaj naj naredimo če se je ni?
prosim za hitre odgovore
hvala in lep pozdrav 🙂
bravoooooooooooooooooo
Bodoči kupci psov, prosim dajte se zavedat, da nabavljate novega družinskega člana in ne stvari, ki jo lahko postaviš v kot. Vsak pes potrebuje veliko časa in ljubezni in to ne samo danes in jutri, temveč naslednjih 10-16 let.
Srce me boli, ko vidim oglas, da zaradi pomankanja časa oddajajo psa, kaj za vraga so prej mislili, ko so ga nabavili. Potrebno je planirat za leta naprej. Prosim vas premislite preden se odločite za nakup psa.
Malce sem brala vaše pogovore,ker sem tudi jaz lastnica svoje yorkice. Sedaj že skoraj 12 dvanajst let in včasih sem kar malo žalostna ko pomislim, da se bova morali nekoč ki bo verjetno kmalu tudi posloviti.
V moj dom je prinesla en sam sonček in obilo veselja….nikoli nisem pomislila da se zaradi nje zaradi česa odrekam…veste psi so prilagodljiva bitja,kot otroci…imaš ga,kot si ga naučiš…moraš pa gledati, da ga ne mučiš…
Moja psička je jutranjo potrebo vedno opravljala na balkonu,sedaj ko je pa starejša jo pa večkrat že kar prespi…čez dan sem pa vedno poskrbela da je bila dosti zunaj,in hodila z njo na sprehode, ki sva jih sedaj že nekoliko skrajšali…ko je bilo treba na dopust, ni bilo nikoli vprašanje ali gre zraven, ONA je namreč članica družine…in ne morem vam povedati kako nespametno se bi mi zdelo, jo kupiti nekje na črno…jaz sem šla k preverjenemu rejcu in točno takšna je kot je mogla biti. Je pa res da sem tudi dolgo varčevala zanjo,ker ti psi niso poceni.
A nikar prosim ne kupujte psa tako majhnim otrokom-pes je velika odgovornost in yorkiji rabijo še posebej veliko pozornosti in nege…