Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija yaz – prestavitev menstruacije

yaz – prestavitev menstruacije

Najlepsa hvala za odgovor

Vceraj sem vzela prvo yaz,danes drugo,ceprav dobim menstruacijo cez 10 dni.danes sem prebrala da je napacno.a naj neham jemati in ko dobim menstruacijo vzamem tretjo yaz?

Ste že dobili odgovor od ifke.

Matjaž

Pozdravljeni! Zaradi pocitnic bi si rada prestavila menstruacijo za 8 dni. Zanima me ali lahko namesto belih tablet na koncu tablice vzamem takoj 8 rozastih tablet in nato nadaljujem z belimi? Zanima me tudi, ali lahko nato nadaljujem (po belih) s preostalimi 16 roza tabletkami ter nato 4 belimi? Ali je razlika samo v tem, da se mi bo prestavila menstruacija? Kako to vpliva na zascito?

Po zadnji aktivni tabletki pričnite z novim omotom, torej izpustite bele (neaktivne) tabletke. Drugo tablico jemljite kot običajno. Zaščita bo ostala enaka, le krvavitev boste odložili.

Pozdravljeni,
jemljem tablete Yaz in želela sem prestaviti menstruacijo. Tako kot z ostalimi kontracepcijskimi tabletami, sem kar začela z jemanjem naslednjega ovoja tablet, brez placebo, belih. Kljub izpustitvi placebo belih tablet sem menstruacijo oziroma krvavitev še vedno dobila zato imam nekaj vprašanj: Ali to pomeni, da pri teh tabletah nebom mogla prestavljati menstruacije? Ali je mogoče to znak, da je karkoli narobe? Ali to pomeni da bom sedaj vseeno imela menstruacijo? Kaj lahko sedaj storim da menstruacije ne bom več imela?
Hvala za odgovore,
Nika

Kar je je, trenutnega stanja ne morete popravljati, sprijazniti se boste morali s krvavitvijo. Naša telesa se ne odzivajo vsa enako, tudi isto telo se lahko včasih odziva drugače kot ponavadi. Tega, kako se bo odzvalo, ne moremo predvideti. Lahko pa se v prihodnje zmenite z ginekologom za tabletke za prestavitev menstruacije.

Pozdravljeni, 20.7 grem na dopust in ravno takrat bi morala začeti z neaktivnimi (belimi) tabletkami. Videla sem med nekaterimi odgovori da je možno mesečno krvavitev prestaviti tako da preskočim bele tabletke in nadaljujem z aktivnimi…Mene pa zanima če je možno da bi si M prestavila na en teden prej.. torej da bi sedaj pri 16. tabletki začela kr dalje z belimi da M dobim pred dopustom in sem dalje brez skrbi.
Lep podrav in
Hvala za odgovor

Pozdravljeni, lahko naredite tudi tako, kot ste si zamislili.

Matjaž

Hvala za odgovor. Me pa zanima še samo nekaj.. V primeru da naredim tako kot sem si zamislila, je kakšna možnost da bi se zaščita zmanjšala?

Ne, zaščita se lahko zmanjša le, če bi zaužili manj kot 7 tablet ali če bi bil premor daljši kot 7 dni.

Matjaž

Ker odhajam v soboto na dopust pa bi morala menstracijos biti v nedeljo bj si jo rada prestavila… mi je jasno, da izpistim4 bele tavletke in nadaljujem z jemanjem novega ovoja…. zanima me samo to, če naprimer pijem zadnjo roza tabletko v četrtek, ali narlto z jemanjem novega ovoja začnem kar s prvo roza tabletko, ali moram začeti s tisto roza tabletko, ki v novem omotu spada pod petek?
Upam da nisem.preveč zakomplicirala in sem postavila dokaj razumno vprašanje.. hvala za vaš odgovor 🙂
Menstruacijo pa.si prestavljam prvič

Začnete s prvo tabletko v novem zavojčku.

Matjaž

Lep pozdrav!
V primeru da prestavim mesečno krvavitev samo za dva dni (torej vzamem dve roza tabletki več ) in nato nadaljujem z jemanjem belih placebo tabletk je zaščita v takšnem primeru med jemanjem placebo tabletk delujoča?

Pozdravljeni!

Tudi v tem primeru je zaščita aktivna.

Matjaž

Pozdravljeni!

Imam tabletke Yaz in menstruacijo bi morala dobiti 14. 07 (28 tabletka), vendar bi si jo zaradi letnega dopusta prestavila in sicer, rada bi da bi se krvavitev pojavila 4 (18 tabletka) ali 5 julija (19 tabletka). Zanima me, kaj lahko storim (če je takšna prestavitev menstruacija sploh možna) in ali sem v tem primeru enako zaščitena?

Najlepša hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Če prav razumem bi radi, da “menstruacija” nastopi 10 dni prej, kot sicer? Potem morate vzeti 10 tablet manj, kot običajno, torej 14 pinki, 4 bele in nato nadaljujete z novim zavojčkom. Ampak običajno se krvavitev prestavi tako, da se jo povsem preskoči, torej iz trenutne tablice zaužijete vseh 24 aktivnih tablet, 4 neaktivne (bele) preskočite in takoj nadaljujete z novim zavojčkom.

Matjaž

Tako prav razumete.

Dobro hvala, potem je po vašem mnenju dosti bolje da si jo odložim (tako kot ste rekli), kot pa da bi zaužila 10 tablet manj?

Razmišljala pa sem tudi, da bi se menstrualni cikel podaljšala za 4 dni (menstruacijo bi odložila). Se pravi v tem primeru pa bi morala pred začetkom jemanja placebo tablet pojesti 4 pinki tabletke iz nove škatlice in nato nadaljevati z belimi tabletkam iz zdajšnje škatlice, če prav razumem?

Kaj je po vašem mnenju bolje storiti (ali da krvavitev odložim za cel mesec ali da si jo samo prestavim za 4 dni kasneje)?

Najlepša hvala za Vaš odgovor. Res ste zakon 🙂

Hm, kaj je bolje? Ne vem, vse opcije so možne. Pri odlogu odtegnitvene krvavitve za cel mesec se včasih zgodi, da med drugim zavojčkom pride do vmesnih krvavitev, ti. spottinga oz. mazanja perila. Vaša ideja, da bi krvavitev prestavili za nekaj dni v naprej, je tudi dobra. Morebiti bi si vzeli nekaj dni rezerve, za vsak slučaj, če krvavitev ne bi nastopila ravno pri 4. beli tabletki ampak prej (recimo da vzamete 6 namesto 4 tablet)?

Še tole, če vam kaj pomaga: 4 bele tablete ne vsebujejo aktivne sestavine in je torej vseeno ali jih zaužijete ali ne. Namesto 4 dni premora si lahko privoščite največ 7 dni premora, z drugimi besedami, premor med zadnjo roza in naslednjo roza tableto je lahko dolg najmanj 0 dni in največ 7 dni ob pogoju, da ste pred premorom zaporedno zaužili vsaj 7 aktivnih tablet. Upam, da nisem preveč zakompliciral 🙂

Matjaž

Spoštovani,
Prosim vas za pomoč v dilemi.
Že pred novim letom sem nehala jemati yaz tabletke. En paketek mi je ostal doma in je še zapakiran. 22.7. odhajam na morje, 18.7. pa naj bi dobila menstruacijo. Ker imam menstruacijo neredno in se lahko pojavi 18.22 (če računam na 28 dni), lahko se na dan ko grem na morje, al pa 14 dni kasneje me zanima kaj je najbolje narediti da se nebi pojavila ravno na dopustu. Je kaj narobe s tem, če danes začnem z jemanjem roznatih tabletk-1 teden pred začetkom predvidene menstruacije? Bo to sploh prestavilo menstruacijo če začnem šele jemati tabletke teden pred predvidenim začetkom menstruacije?
Prosim za vaše mnenje.
Hvala in lep pozdrav!

New Report

Close