Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija yaz – prestavitev menstruacije

yaz – prestavitev menstruacije

Če jemljete tabletke kontinuirano ni nevarnost krvih strdkov nič večja kot drugače. Vsaj upam, da jemljete 1 tabletko na dan. Možne pa so vmesne krvavitve, zaščita pa ob tem ni zmanjšana.

Živjo,

mene pa zanima glede prestavitve M z Yaz tabletami – v tisti knjižici namreč piše, da imajo roza aktivne tablete različno sestavo in se jih zato mora jemati v točno določenem zaporedju.

Potem ni možno, da se takoj po roza tabletah vzame npr. 2 roza iz novega zavojčka, se potem naredi pavzo in nadaljuje z novim zavojčkom? Ker to bi pomenilo, da so vse druge tablete iz tega načetega zavojčka odveč, ker z njimi ni možno še kdaj podaljšati jemanja, saj imajo drugačno sestavo?

Je potem obvezno, da se porabi cel zavojček naenkrat?

Vse roza tabletke imajo isto sestavo, le bele so brez aktivne substance. Iz tega sledi, da lahko preostale roza tabletke shranite za naslednjič.

Spoštovani! Zanima me ali je možno da se menstruacija ne pojavi prvi dan jemanja belih tablet (Yaz) in se pojavi npr. naslednji dan, ker bi danes morala dobiti menstruacijo pa je nisem?

Pozdravljena!

Običjano se krvavitev pojavi pri 2. ali 3. beli tabletki, včasih pa krvavitve sploh ni.

Matjaž

Pozdrav,

Rodila sem pred petimi meseci, pred tremi meseci sem začela nazaj z jemanjem kt Yaz. Menstruacijo vedno dobim en teden pred belimi tabletkami, tako da ob pavzi nimam krvavitve ? Je to kaj narobe? Sem vseeno dobro zaščitena? Si lahko kakorkoli prestavim, da bo vredu?

Hvala

Ni azloga za skrb, zaščitena ste kljub temu. Menstruacijo si lahko prestavite po navodilih v zavojčku tabletk.

pozdravljeni!
22.aprila odhajam na krajše potovanje,menstruacijo pa bom dobila ravno 23.4.,zato bi si rada takrat prestavila menstruacijo za 3 ali 4 dni
ali je smiselno da si že zdaj,1 mesec prej prestavim menstruacijo ali naj kar počakam na naslednji mesec?
hvala za odgovor!

Lahko že zdaj začnete s prestavljanjem menstruacije. Verjetno načrtujete izpustitev belih tabletk in kontinuirano jemanje.

pozdrav!

Zanima me,če je kaj narobe,če vzamem samo 3 bele tabletke yaz,ker sem eno izgubila in potem nadaljujem z novo škatljico normalno? ali moram iz nove škatljice vzeti še 4. belo tabletko?
hvala za odgovor. lep pozdrav

Lahko samo 3. To so tabletke, ki ne vsebujejo aktivnih substanc.

Pozdravljeni, imam dve vprašanji,

tabletke Yaz jemljem 5 mesecev. Menstruacijo bi morala dobiti nekje okoli 4.7., a sem jo zaradi morja prvič, odkar jemljem KT, prestavila tako, da sem po končani škatlici KT Yaz takoj začela z novo (4 placebo tabletk torej nisem vzela). Menstruacijo sedaj pričakujem čez 5-6 dni, sem pa danes opazila zelo blag svetlo rjav izcedek (brez vonja), ki ga nisem imela še nikoli poprej – je možno, da je to zaradi prestavitve menstruacije? Zadnji teden mi je po teku (cca 5km) tudi slabo, a to mine v 15 min, se pa prav tako ni dogajalo nikoli prej.

Pred približno tremi tedni sem z rožnato tabletko zamudila za 12h (morala bi jo vzeti ob 11tih zvečer, a sem pozabila in jo vzela takoj zjutraj, ko sem to opazila, torej ob 11tih zjutraj), a sem prebrala, da če z naslednjo tabletko zamujam MANJ kot 24h, ni problema. Skrbi me namreč, da sta izcedek in slabost znak zanositve, čeprav ne vem, kako bi lahko ob taki zaščiti zanosila…

Najlepša hvala za odgovor!

Rjavkast izcedek je najverjetneje posledica kontinuiranega jemanja KT in ni nevaren. Da boste mirni, naredite test za nosečnost.

Imam tablete yaz rada bi prestavla menstruacijo torej spustim bele tabletke in vzamem novo tablico pri kateri dobim m.. pri belih tabletkah in ta mesec nimam m..

Če izpustite 4 bele tabletke in takoj nadaljujete z novo škatlico, najverjetneje sploh ne bo krvavitve. Možni so vmesni izcedki, niso pa nujni.

potem 28 dni nimam m..

Krvavitev se bo najverjeneje pojavila med jemanjem zadnjih 4 belih tabletk, razen če jih boste znova izpustili.

Pozdravljeni!

V petek 15.8 se odpravljam na morje. Ravno v nedeljo 17.8 dobim menstruacijo, ki bi jo rada prestavila. Redno jemljem KT Yaz (4 leta). Zadnjo roza tabletko omota pojem v četrtek. Zanima me. če jo lahko varno in učinkovito prestavim s tem, da ne vzamem 4 placebo tabletk, ampak začnem z jemanjem naslednjega omota tabletk in pojem vse tabletke tega omota? Za odgovor in pomoč se vam v naprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni,
imam vprasanje
In sicer, 24.8. bi mogla dobiti M vendar bi jo rada prestavila, saj gremo na morej..
Vmes je prisel dogovor, da gremo 20.9. ponovno na morje, 21.9. bi pa naj dobila M…
Moje vprasanje je, ali lahko 2x spustim bele tabletke, torej da 2x nimam M?
Bo kaj narobe in ali bom se vedno zascitena?

Naj se omenim, da tabletke Yaz jemljem ze vsaj 3 leta in sem 1x Ze spistila 4 bele tabletke in nadaljevala z roza..in nisem imela nobenih problemov…

Hvala za odgovor…

Opisano metodo z opustitvijo celih tabletk lahko brez skrbi večkrat zaporedoma uporabite. Sicer je možno, da boste imeli vmesne izcedke, a ti ne pomenijo manjše zaščite.

New Report

Close