yaz – prestavitev menstruacije
Zdravo!
Imam težavo. Jemljem tabletke Yaz. Tisti dan, ko bi morala vzeti 21. tabletko, sem pomotoma vzela 22. To sem ugotovila šele naslednji dan, ko je bil čas za 22. To sem sklepala kot pozabljeno tableto, ampak sem naslednji dan za vsak slučaj vzela pa le 21., ker pa sem mislila, da sta mogoče isti. Je na zavojčku puščica samo zato, da se ne bi zmotile, ali je tudi sestava rožnatih tabletk drugačna? je veliko narobe, da sem ju zamenjala?
Pozdravljeni,
zopet imam vprašanje. Vem, da kompliciram ampak želim, da nebi naredila kake napake in zato sprašujem tukaj. Ker grem 4.7. na dopust in bi ravno takrat morala začeti z neaktivnmi tabletkami, bi le te preskočila in začela z novim paketom aktivnih. Grem pa 24.7. ponovno na dopust za 5 dni in mi ravno dve aktivni tabletki zmanjkata, da bi dala dopust skozi brez problemov. Tako da me zanima, če lahko pač dve roza tabletki vzamem in tretjega ovoja in grem potem takoh na neaktivne iz prejšnjega ovoja in potem pač nadaljujem z aktivnimi dokler ne pridem spet do neaktivnih. Malo sem zakomplicirala ponovno, upam da me razumete. Zanima me samo zato, ker nočem da je kaj narobe ali da je to kaj škodljivo.
hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni,
pred kakšnim mesecem sem si prestavila menstruacijo, namesto belih tabletk sem nadaljevala kar z roza tabletkami, sedaj pa je nov paket tabletk prišel okrog in sem vzela bele tabletke, danes sem že pri zadnji beli tabletki, imam krče in bolečine v trebuhu a menstruacije še vedno ni, kaj bi lahko bilo narobe?
Lep pozdrav
pozdravljeni!
V presnjem mesecu sem pozabila vzeti eno roza tabletko in sem jo vzela hkrati z naslednjo(ko sem ugotovila, da sem jo pozabila) in nato sledeč navodilom izpustila bele tabletke in nadaljevala z roza. Potej sem naslednji ovoj normalno dosledno porabila, zdaj ko pa sem dobila menstruacijo, pa je ta zeeelo šibka. ker sem v zadnjem mesecu jemala antibiotike, za katere nisem vedela da znizujejo zascito (in zato nism uporabljala dodatne zascite), me zdaj skrbi, da bi bila noseca, ker imam tako sibko menstruacijo, da sploh nevem ce je to sploh menstruacija. Zanima me, ali je normalno, da je zdaj menstruacija tako sibka? Spremljajo pa jo tut precej hudi krci, ki jih nisem imela vse od kar sem zacela jemati KT. Hvala za odgovor!
Dober dan,
Mam eno vprasanje tabletke yaz sm zacela jemati nekje avgusta,.Ker sem sla septembra na more sem si prestavila menstruacijo namesto belih tabletk sem zacela z novo sktlico in jo pojedla do konca,.Ampak se zdaj nisem dobila menstruacije pa jem ze tabletke iz 3skatlice,.Kaj bi to lahko bilo res pa je da sem zacela sele s temi in bom zdaj pojedla do konca komaj 3 sktalice,..Hvala.lp
Pozdravljeni,
Tabletke yaz jemlem ze priblizno 10 mesecev, sele danes sem ugotovila da jih jemlem narobe. Vsakic sem vzela 24 roza- torej aktivnih tablet, nato pa bele- placebo dokler nisem dobila menstruacije, torej ponavadi sem pojedla dve bele in na prvi dan zacela z jemanjem roza.. To sem delala , ker mi je blo to naroceno, ko sem zacela prvic jemati tabletke.. Zanima me, kaksne posledice lahko ima to mojo napacno jemanje in ali naj sedaj jemlem tabletke kot je pravilno brez tezav?
lep pozdrav!
Meseca Novembra, nisem imela M ker sem si jo prestavila ( Jem Yaz), zdaj bi naslednja M prišla na dan,ko bi spet potrebovala da si jo prestavim,.. Skrbi me da bi si jo dva mesca zaporedoma prestavila, je to škodljivo za telo?
Ali naj sedaj, ko sta še 2 tedna do takrat, uporabim bele tabletke še od prejšnega ovojčka( ko sem tiste 4 bele preskočla) in potem nadaljujem z jemanjem sedanjih roza tabletk,normalno da zaključim sedanji ovojček potem?
Hvala!
Pozdravljeni. Trenutno je okoli 8-10 dni po drugi prestavljeni menstruaciji ( pred kakšnim tednom bi jo morala imeti pa sem jo drugič prestavila), vendar me skrbi že dvodnevni krči, oziroma takšni občutki, neprijetni v spodnjem delu trebuhu, točno takšni kot jih dobim preden se načne menstruacija.
Na intenretu sem še zasledila da se da zgoditi da dobim krvne strdke zaradi tega, je to možno?
Ali sem manj zaščitena?