YARINA
Spoštovani,
stara sem 48 let.Leta 2005 so se mi začele pojavljati težave kot depresija, močno izpadanje las, nočno potenje…Po preiskavah pri endokrinologu so mi zaradi hormonskega neravnovesja svetovali uživanje Yarine vsaj 2 leti.Po tem času sem prenehala z uživanjem KT, vendar so se težave ponovile. Zato ponovno jemljem Yarino in sicer na 3 mesece neprekinjeno- zaradi močnih glavobolov v času menstruacije.
Počutim se odlično, vendar ne vem do katerega leta je sploh priporočljivo uživanje KT. Sem nekadilka in nimam večjih problemov z ožiljem.
Nekoliko sem pridobila na teži. Kaj mi svetujete ? Ali obstaja še kakšna druga možnost?
Lepo pozdravljeni.
Pri vaši starosti so lahko ugotovili hormonsko neravnovesje zaradi povsem anravnega dogodka- bližajoče menopavze. za klimakterične težave pa obstajajo drugačna zdravila.
Načeloma lahko povsem zdrava nekadilka jemlje KT do 50. leta, ko večina žensk pride v meno.
Nekaterim se znaki bližajoče mene pojavijo že nekaj let prej. Priporočam obisk pri ginekologu z izvidi endokrinologa.