Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija XYZAL

XYZAL

Pozdravljeni!

Zanimajo me izkušnje z jemanjem tablet Xyzal. Ali se vam pojavljajo kakšni stranski učinki? So res toliko boljše od ostalih antihistaminikov?

Kot pri vsakih zdravilih sem tudi tukaj prebrala navodilo za uporabo in pod možne neželene učinke je napisano “povečanje telesne mase”. Ker imam že sedaj povišano tt in se borim proti temu res ne bi rada, da bi se zaradi tablet dodatno redila.

Hvala in lep pozdrav!

Sama uporabljam Xyzal že več kot pol leta in kakšnega pridobivanja kg nisem zasledila.
Prve dni sem bila pa bolj zaspana kot ponavadi – in ravno to mi je povedala dr na kontroli 😉

Baje so najmočnejši, ampak meni jih občasno predpišejo tudo po dva na dan
lp, T.

Tudi moja či (8 let) je dobila prejšnji teden te tablete. Že po dveh dneh se je stanje kože poslabšalo, naše zdravnice ta teden ni, pa ne vem, ali je to normalna reakcija, ali je bolje da kar po enem tednu prenehamo z jemanjem.
Se še spomnite, kako je bilo pri vas, ko ste začeli z jemanjem? Prej smo imeli Claritin, ki ga je jemala po potrebi, če jo je srbelo, sedaj pa jo ob jemanju tega le še bolj srbi.
Hvala.

da bi jo srbelo zaradi Xyzala je malo verjetno – je pa res da vsak organizem drugače reagira (midve s hčero pa Claritina ne preneseva)

v navodilih za uporabo so med stranskimi učinki tudi: srbenje, izpuščaj, kratka sapa…. posvetujte se z alergologom

lp, T.

moja izkušnja z Xyzakom je pa takšna: jemljem ga od januarja in na začetku sem bila tudi bolj zaspana, zdaj je pa že boljše. Glede telesne mase je pa tako, da sem se v zadnje pol leta zredila za 5kg, vendar ne vem, če je to zaradi Xyzala, ali zaradi neredne študentske prehrane. No, v vsakem primeru je lažje rečit, da so tablete krive za to, kot pa kakšna čokolada 😛

Jaz jemljem tablete XYZAL ampak so brez kakeršnih koli stranskih učinkov.
Lp.

Moj sin jemlje xyzal že več let, je suh, poln energije, nič zaspan, stanje je nespremenjeno, je hud alergik, stabilen.
Po mojem je odvisno od posamznika kako zdravilo prenaša. Posvetujte se, zamenjajte.

Srečno!

Moj sin ima to zdravilo in sem zelo zadovoljna. Prej je imel fenistil in je bil po njemu cel nevrotičen in brez energije, ni vedel ali bi spal ali bedel, njegova dobrovoljnost je prav izginila, pa še prijel mu ni skoraj nič. Nam zdaj XYZAL zelo pomaga, kadar nastopijo težave. NIsem opazila stranskih učinkov, le na začetku je bil malo več zaspan, pa je sedaj minilo, dajem mu ga pa samo pred spanjem, nikoli zjutraj.

Aja, še glede povečane teže. Pri nas prav nič ne deluje, pa bi bila tega stranskega učinka prav vesela, ko je tak suhec:). Ga pa tudi moja mama jemlje, pa je res enkrat omenila, da ima bolj apetit.

Tudi moj otrok je prejšnji teden začel jemati Xyzal sirup, pa ga je začelo po celem telesu srbeti in je ves popraskan. Katastrofa! Predvidevam, da je stranski učinek tega zdravila, ker je imel pred tem kožo b.p.

KLjub temu, da je tema od leta 2010, bom napisal svojo izkušnjo. Tistega davnega leta (2010) sem namreč zamenjal tablete Zytrex s Xyzalom. Star sem 44 let, Xyzal jemljem po potrebi, raje ne kot da. Pred sezono cvetenja ambrozije grem vsako drugo leto še po injekcijsko dozo antihistaminika, Xyzal pa nato jemljem po potrebi. Do letos ni bilo težav (bil sem le malce bolj utrujen), letos, ko pa sem tablete pričel jemati redno (vsak dan eno, zdaj že mesec dni), pa so se pojavile izrazitejša utrujenost, bolečine v mišicah in pešanje koncentracije. Glede na to, da so stranski učinki pričakovani in objavljeni na seznamu, bom začasno prekinil z jemanjem xyizala, nato pa bom videl. In vam poročal.

Spoštovani g.»Francek«!
Oglašam se vam iz podjetja Medis. Zasledili smo vašo objavo na forumu in vas vljudno prosim, da nas v zvezi z neželenimi učinki v povezavi z zdravilom Xyzal kontaktirate na e-naslov: [email protected].
Najlepša hvala za sodelovanje.
Lep pozdrav,
Tanja

Moj sin občasno jemlje Xyzal.
Hitro mu pomaga in nismo opazili nobenih stranskih učinkov.
Apetit ima kot vedno – velik.

Jemlje eno tabletko zjutraj na tešče, tako kot mu je predpisala zdravnica.
(Tudi za druga zdravila).

New Report

Close