Najdi forum

Spoštovani!

Sem 18 – letna dijakinja gimnazije. Z zdravjem nisem nikoli imela težav, slednje pa so prvič resno ogrozile moje zdravje v 2 .letniku.
Stanje pa je bilo sledeče: kolenski sklep mi je brez kakršne koli poškodbe otekel, flexia pa je bila iz dneva v dan manjša.Po končni diagnozi: ruptura lateralnega menisca, pa se mi je telo bistveno spremenilo. Prvotna teža 57 kg pri višini 165 cm se mi je namreč znižala na 47 kg. Slednja že 2 leti ne niha in čeprav imam 5-6 obrokov na dan se ne morem zrediti. Bistveni problem pri vsem tem pa je artrofija prsi( če je to ustrezni termin) in prekinitev menstruacije.
V šoli mi gre zelo dobro in tudi sama razmišljam o medicini kot bodočem študiju. Upam, da podatki niso preveč skopi, za odgovor pa se Vam lepo zahvaljujem.

Tanja

Draga Tanja!

Iz relativno skopih podatkov je težko izjaviti, da gre pri tebi za anoreksijo, čeprav zlasti nizka telesna teža in motnje menstruacije lahko kažejo na to. Seveda pa gre lahko pri takem hujšanju za pretirano delovanje ščitnice, še zlasti, če se ob normalni prehrani ne moreš zrediti. Menim, da se moraš čim prej oglasiti pri svojem zdravniku in z njim rešiti svoje probleme. Do takrat pa mi lahko o sebi sporočiš še kakšne podrobnosti glede počutja in drugih telesnih znakov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close