Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Xeloda

Xeloda

Pozdravljeni!
Zanima me, če kdo jemle kemoterapijo v obliki tablet (Xeloda) in kako si blaži stranske učinke, recimo vnetje blazinic na rokah in nogah, drisko…?
Hvala za odgovore.

Pozdravljeni!
Moja mama se je zdravila s tabletami xeloda in pojavljali so se ji stranski učinki, ki jih navajate. Zadevo je blažila z Bepanthenom plus (upam,da se tako napiše, če ne, saj vemo, o čem je govora:))))
Vsekakor pa se je morala izogibati vodi, vlagi in vsem čistilnim sredstvom…. včasih je bilo predivje že samo milo za roke!
svetovali so ji tudi, da bi na roke in podplate dajala obhladke, vendar se tega ni posluževala…. Izogibati pa se je morala tudi nenadnim temperaturnim spremembam…. ker je zdravljenje potekalo čez poomlad in poletje, je bilo laže….
V vsakem ciklusu se ji je koža na rokah in podplatih v bistvu odluščila, koža, ki pa je ostala na rokah in podplatih je pa bila zelo tanka in občutljiva. Sedaj, po dveh mesecih od prenehanja jemanja, se je zadeva stabilizirala in koža se je izboljšala….
z drisko ni imela nekih bistvenih težav, je pa imela zelo povečano pigmentacijo v času zdravljenja…

Toda vsi ti stranski učinki so bili napram stranskim učinkom prejšnje kemoterapije malenkostni, zato jim verjetno nismo posvečali takšne pozornosti….

Želim vam čim uspešnejše zdravljenje in čimprejšnje okrevanje!

Lep pozdrav!

Nataša

Ob xelodi sem bila zaprta, tako da ne morem pomagati. Tudi z blazinicami rok in nog ni bilo najhujše, le zoprno je (še po letu dni). Kar pa se slabosti tiče, pa sem ugotovila, da mi – ne glede na vrsto kemoterapije – najbolj odgovarja počitek. Tudi če nisem spala, sem legla in tiščala oči skupaj in v tem primeru mi ni bilo slabo niti takrat, ko nisem jemala zdravil proti slabosti. Sama zdravila brez počitka pa mi tudi niso skoraj nič koristila.
Ampak kar je vžgalo pri meni, ni nujno, da bo tudi pri drugih. Žal mora pacient sam skozi vse in tudi sam pogruntati, kaj mu najbolj odgovarja.
Pogum!

Moja mami tudi dobiva to terapijo s Xeloda tabletami. Sedaj jemlje že 7 zadnji cikel in teh težav kot omenjate skoraj nima, razen vožnja z avtomobilom jo malo zmatra. Res je da redno jemlje dodatke k prehrani družbe GNLD in s tem si vzdržuje dobro kri, kar so ji tudi v laboratoriju na OI povedali. Pravijo da ima kri zelo dobro glede na terapijo.

Pri terapiji z xelodo sem tudi jaz imela dobro kri in sem se dobro počutila – brez dodatkov k prehrani!

New Report

Close