Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Xarelto po pljučni emboliji

Xarelto po pljučni emboliji

V letu 2021 sem zbolel za covidom. Bil sem priključen na kisik s kisikovo masko. Dobil sem pljučno embolijo. Po odpustu domov sem nadaljeval z zdravljenjem s Xarelto 20 mg. Na rednih kontrolah so opazili, da se mi je stanje popolnoma popravilo, pljuča so se obnovila, le s xarelto sem moral nadaljevati. Danes sem prejel izvid krvi in je v redu, le MCH je 32,7, MCHC pa 352. Kaj to pomeni? Ali bom lahko prenehal z zdravljenjem s Xarelto? Kako se takšno zdravljenje zaključi? Ali bom moral Xarelto piti celo življenje? Imam 62 let. Pri hoji nimam nikakršnih težav. Skratka, počutim se zelo dobro.

Spoštovani,

XARELTO je indiciran za zdravljenje pljučne embolije (PE). Zdravilo XARELTO  je indicirano za zmanjšanje tveganja ponovitve GVT (globoka venska tromboza) in/ali PE pri odraslih bolnikih z nadaljnjim tveganjem za ponovitev GVT in/ali PE po zaključku začetnega zdravljenja, ki je trajalo vsaj 6 mesecev. Zdravljenje PE z redčenjem krvi se običajno priporoča vsaj 3-6 mesecev. Vaš zdravnik vam lahko svetuje daljši tečaj, odvisno od tega, zakaj ste imeli krvni strdek. Nekateri ljudje z velikim tveganjem za nastanek krvnih strdkov lahko jemljejo zdravila za redčenje krvi za nedoločen čas. Vprašajte zdravnika, ki vas spremlja, ker on/ona ima vse potrebne podatke za pravilno oceno koliko časa rabite jemati zdravilo Xarelto.

LP

New Report

Close