WPW sindrom
Sindrom WPW je prirojena napaka prevodnega sistema v srcu. Pri bolnikih s sindromom WPW so lahko prisotni moteči napadi hitrega bitja srca, ki bolniku poslabšajo počutje in delazmožnost. Bolnike zdravimo z različnimi zdravili, ki so mnogo krat premalo uspešna. Mnogo bolj zanesljivo zdravjenje je t.im. “ablacija”.
pri kontroli krvi(prebolela neko virozo) so povišani le trombociti in sicer zelo malo čez mejo(360)
me pa skrbi ker me boli v prsnem košu,glede na to da ne kašljam veliko,ne smrkam,nimam vročine-le bolečine v prsih,rahlo slabost in omotico,težko zajamem sapo-je tudi to viroza ali je lahko srce-vmes imam še aritmije oz napade hitrega bitja,kljub concorju.?
hvala lp
V dopisu navedene težave ne kažejo na organsko prizadetost srca. Zelo verjetno gre za podaljšan potek viroze s simptomatiko v dihalih. Priporočam ustrezno simptomatsko zdravljenje (aspirin ali podobno in antitusiki)
Pozdravljeni!
Star sem 55 let. Diagnosticirano imam AVNRT-supraventrkularno tahikardijo. Tahikardija se je pojavila, približno, pred enim letom. Zanima me, kakšne so lahko posledice ne zdravljenja? Sam pojav aritmije me več kot toliko ne moti, ker sem se jo naučil ustaviti. Pojavljanje se je, precej, zmanjšalo od kar ne pijem kave, čeprav nisem bil nikoli, strašen kavopivec.(dve kavi na dan).
Lep pozdrav
Pri vas so zdravniki ugotovili blage prevodne motnje v srcu in napade hitrega bitja srca. Napisali ste, da nimate posebnih težav in, da obvladate napade hitrega bitja srca. Mislim, da lahko nadaljujete z dosedanjim načinom prekinitve napadov hitrega bitja srca in, da nadaljujete z dosedanjim zdravim načinom življenja (zdrava uravnotežena prehrana, nekajenje, zmerno uživanje alkohola in kave, več krat na teden polurni sprehodi, itd.).
Lep pozdrav ja imam WPW sindrom,obcasne napade cca 10 krat na mesec,ko sem v stresu me tisci v prsih,tezko pridem do sape je pa res da tudi po obilnem obroku saj imam herb in hiatalno kilo,na uz srca ni posebnosti oz kontrola cez leto ali dve predlagana pa je ablacija.prosim vas za nasvet ali naj kar takoj grem na ablacijo ali naj pocakam imam comcor 1,5 zvecer in nekako gre opazila sem poslabsanje ker sem se zredila za par kg in dobila trebuh,ali ke mozno da tako vpliva na gerb in kilo?? Pa se nekaj me muci nisem pa upala vprasat dr.-ali me lahko ob takem napadu zadane kap srcna ali mozganska.imam dva malcka in se ob napadu se vedno prestrasim ko mine je vredu le malo sem utrujena.ce bi bilo kaj z srcem bi se videlo na uz ane.?! Hvala vam iz srca.
Sindrom WPW je prirojena bolezen srca, pri kateri občasno nastopajo napadi hitrega bitja srca, ki so lahko zelo kratki ali daljši. Nastop napadov zaviramo z raznimi zdravili. Če smo z zdravili premalo uspešni, bolnikom lahko pomagamo z manjšim kirurškim posegom s katerim uničimo celice v srcu (ablacija) v katerih se napadi sprožijo Napisali ste, da imate napade več krat na mesec. Predstavljam si, da vas, zaradi družinskih obveznosti, motijo tudi kratki napadi in, da je zaradi tega pristop k operativnemu posegu utemeljen. Pri sindromu WPW ni posebno velika nevarnost, da bolnik zboli za srčnim infarktom ali možgansko kapjo, pač pa za slabo obvladljive in moteče napade hitrega bitja srca. Napisali ste, da imate tudi GERB. Upoštevajte priporočila gastroenterologa. Razen rednega jemanja zdravil, zdravniki priporočajo režim prehrane in, da se bolniki ne zredijo.