window colours-risanje slik
pozdravljeni
mi lahko kdo da kak nasvet, kaj delam narobe. Lotila sem se tistih slikic z window colours, ko z barvami narišeš slike na folijo, pol jo pa odlimaš in nalepiš na steklo. Kupila sem nekaj barv (mislim, da sem kupila kar kvalitetne, saj te vsi hvalijo) in sem začela risati najprej obrobo s črno konturo, nato pa notranjost. Ko se vse skupaj posuši, pa enostavno ne morem odlepiti slike brez, da ne bi vse skupaj raztegnila! Kontura se takoj strga (pa sem res nežna!!!!) ostale barve pa se potegnejo narazen in slika se strga!
Nekje sem zasledila, da morem na koncu, ko je vse suho, pobarvati celotno sliko še z prozorno barvo. Vprašala sem trgovko in je rekla, da ni potrebe, da se skupaj drži brez prozorne barve, kolegica mi je celo predlagala, naj dam kos folije s sliko za kratek čas v zmrzovalnik! Eni pravijo, naj slike delam na kos stekla, ne na folijo!
A mi lahko kdo pomaga z nasvetom???? PLEASAE???
hvala
Upam da sliko daš na steklo skupaj s folijo,šele nato odstraniš folijo. Folija gre prav lepo stran. Pri nas tako delamo že dobro leto in vedno uspešno. Če ti to ne uspe probaj z novimi barvami.Nikakor pa ni treba pobarvati cele folije. Tudi v skrinjo nismo nikoli dajali.Slika se more samo lepo posušiti.
Sporoči ,če ti bo uspelo.
Lep pozdrav
Draga Nataša,
pri nas doma smo imeli podoben problem. Nato sem pogruntala, da sem tiste slikice, ki sem jih narisala jaz dosti težje odlepila s folije kakor tiste, ki so jih narisali moji otroci. Fora je bila v tem, da so bile otroške slikice bolj debelo premazane z barvo. Torej, risala sem preveč na fino in tanko (da bi malce barve prištedila) pa je bilo očitno pretanko. Pomembno je tudi, da ko narišeš konturo (na debelo), da le to dobro posušiš (vsaj 2 uri), preden rišeš notranjost. Pa še ena fora je: najlepše se sličice narišejo kar na navadne mehke polivinilaste vrečke (iz trgovine). Folija je bolj trda in se težje prepogne za odlepit, vrečke pa so mehke. Na začetku smo sličice narisali tudi na PVC mapo, pa niso šle dol. Od takrat naprej uporabljamo le PVC vrečke iz trgovine in sličice čudovito uspejo. Najlepša in najuspešnejša je tista, ki jo imamo na avtu: “Luka, Naja in Jaka na potepu” s tremi Minkami (volja otrok). Prav zažiga, vsak jo opazi.
Nataša, bolj na debelo nanesi barvo. Meni se je tudi prva strgala, ker sem hotela tako kot Karmen prišparati…rišem pa na čisto navaden ovitek za zvezke ali pa na prozorne mape….pa gre lepo dol. Jaz z nohtom malo odlepim, potem pa s starim jedilnim nožem čisto previdno odlepim celo sliko, pa gre prav lepo…poskusi.