Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija Wilsonova bolezen?

Wilsonova bolezen?

Stara sem 38 let. Po preboleli koroni v letu 2022 in 23 imam težave s psiho, neprenasanjem vrocine, prekomernim potenjem, zaprtostjo, tezave s kozo, rdecico, izpuscaji…Kup tezav.

Nasli so mi na uz in ct zamascena jetra in neke sprememne na jetrih. Prav tako neke nespecificne spremembe na ledvicah in mali medenici.

Imam obroce okoli sarenice. Kar naj bi kazalo na W. Bolezen. Koza se mi barva rumeno in hitro porjavim. Na soncu pa tako ali tako ne morem biti ker ne prenasam uv in vse temp. Nad 25c.

Obcasno za vsaki dan vidimo dvojno. Nimam dioptrije. ME glave ni pokazal posebnosti, le nekaj tekocine v sinusih.

S-ceruloplazmin je pokazal vrednost malo pod 0,2 (0,2-0,6)

K-baker vrednost 450 (500-1300)

To naj bi nakazivalo na W. Bolezen.

Moje pocutje je utrujenost, nespecnost, zmedenost tudi anksioznost. Zanasanje v levo. Nestabilnost. Bolecine v malih sklepih in obcasno misicah. Apetita ni. Hujsam.

Bi lahko slo za Wilsonovo bolezen?

Bi mi antidepresivi pomagali pri tem?
Jemanje adjev bi lahko slabo vplivalo na jetra in ledvice kjer ze tako imam slabso delovanje. Tudi povisan kreatinin vendar blago. Prav tako povisane jetrne encime.

Vse  kaze na neko nepravilno delovanje jeter. Kako si lahko pomagam ker ocitno neko specificno zdravljenje pri meni ni, razen adjev. Bojim vse   vse izvira iz nepravilnega delovanja jeter in to povzroca tudi psihiloske tezave ter ostale.

Prosim za pomoc in informacije kako si lahko pomagam da sa Cu – baker ne bi kopicil na jetrih?

New Report

Close