Najdi forum

Pozdravljeni.. Imela sem izkušnjo, ki mu ni bila ok in me zanima kje je meja med neprijetno izkušnjo in zlorabo, je ta meja tanka ali zelo jasna?
Imela sem fanta, ki je govoril, da si želi otroka z drugo žensko, da sva samo za neumnosti, itd. Rekel je tudi, da če bi slučajno zanosila, da bi on rekel svojim staršem, da kako je sploh do tega prišlo, da je bil pijan in da sem ga posilila, da sploh ne bi priznal prostovoljne privolitve v spolni odnos. Drugi ljudje so to izvedeli in se norčevali iz mene. S te izkušnje ima kot posledico, da si ne nekaj želim intimnosti z moškimi, čeprav vem, da to ni za celo življenje in da niso vsi moški takšni. Čeprav določeni moški so takšni pač celotno svoje življenje in se nikoli ne spremenijo. Dogajajo se pa tudi izkušnje z varanjem recimo, s tem da drugi osebi sploh ni mar za tvoje zdravje, da sam poskrbi za svoje zdravje, druga oseba ne bo, da si druga oseba misli, da si kurba, itd. Te izkušnje nisem nikoli povedala staršem, ker me je bilo sram. Očitno je tudi, da se straši sploh ne zavedajo, da se takšna stvari dogajajo in mislijo, da so vsi odnosi v najlepšem redu. Fant je passal najstniška leta, samo v vednost.

Pozdravljena.
Vsi si izberemo partnerja/partnerico, ki nam ustreza. Seveda, prva srečanja omogočajo le vizualno všečnost in osebe še ne poznamo. Srečanja nam omogočajo osebo spoznati in se z njo tudi spuščati v globlja razmerja. Naravno bi bilo da se ob spoznanju neustreznosti partnerja tudi umaknemo, oziroma ga/jo odslovimo.
Privolitev v intimo je vedno prostovoljna, oziroma kot poznate slogan: DA, pomeni samo da in NE pomeni ne.
Vendar, sprašujem se zakaj ste nadaljevala z odnosi, saj ste bila seznanjena kakšne so njegove namere?
Iz ene neprijetne izkušnje ne slediti “klišeju/stereotipu”. V svojem življenju imate še druge in boljše možnosti, samo sledite vašemu razumevanju in poti, kaj si v resnici želite v življenju.
lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close