whippet
Mi smo kupili whippetka pred dvema letoma in smo z njim zelo zadovoljni.
Je to kar sem si želela za v stanovanje. Miren, ne smrdi, ne pušča dlake in zelo prijazen z otroki. Nasplošno so to psi, ki so prijazni in neagresivni. Moj je zelo fibrčen in to gre vse pogledat in pozdravit. Ko je v stanovanju sploh ne veš, da ga imaš. Ko pa prideš ven se pa popolnoma spremeni. To samo nori. Nori in nori. Slaba lastnost je pa to, da ko dirka ne vidi nič. Ne ceste, avta, kolesa, pešcev,…. nič. Tako, da moram zelo paziti, kje in kdaj ga spustimo. Je pa drugače zelo poslušen in vodljiv pes, le dnevno mu moraš zagotovit dovolj gibanja. Nikakor to ni pes, ki bo imel dovolj sprehoda samo na povodcu!!!! To pri njem odpade.
Tudi pozimi ne rabi nobene oblekice, če gre laufat(!!!!) seveda, v nasprotnem primeru pa je obelca priporočljiva. Naš ima malo problemov z alergijami tako, da moramo paziti kaj mu damo zajest. Drugače pa ni nobenih problemov.
Najbolje je, da se zapelješ do vzrediteljice Marjane (psarna Komarska) in se pozanimaš vse o pasmi direktno iz prve roke. Marjana in Vlado sta dve zelom prijazni osebi in ti bosta z veseljem pomagala.
Psarna Komarska
Lačja vas 14
Nazarje
03/ 838 50 49
Drugače pa sta v Slo še dva vzreditelja:
My Camelot (Zoran)
Borovška 62
4280 Kranjska gora
in
Karstia whippets (Aleš Novak)
Ložarjeva 29
1000 Ljubljana
Komarska trenutno nima legla, niti nobena psička ni breja. Zoran pa ima trenutno 1 fanta za prodat. Belo šekastega starega 7m. Za Karstio pa nimam pojma kaj se dogaja.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Če rabiš še kake informacije ali slike se mi javi preko maila.
LP, Teja
Hej,
mi smo ravnokar (dva tedna nazaj) postali srečni lastniki enega ljubkega whippetka iz Kranjske gore. Takrat je imel Zoran še enega bratca od našega lepotca – stari pa so psički dobre tri mesece (rojeni 2.4.06), zato je zdajle kar pravi čas za iskanje novega doma.
Za to pasmo smo se odločili zato, ker jo zelo že od prej dobro poznam (od prijateljev) in ker smo želeli, po tem, ko smo imeli 12 let lovsko terierko za spremembo enega neagresivnega psa, ki bi krajšal čas na sprehodih tudi moji tašči, ki je že v letih.
Kar se tiče dlake in ostlega se popolnoma podpišem pod Rilkejevo Lauro – ni dlak, ne smrdi – je pa koža zelo občutljiva. Naš dečko je še zelo neroden, rad pa hitro teče in mimogrede se oprasne ob vejo – tako da smo morali že poskrbeti za eno ranico. Naš kuža je zelo igriv in res ima rad otroke – imao tri in z veseljem se preganjajo po vrtu. Pokazal pa je tudi, da bi znal biti tudi svojeglav in nas zadnje časa malce testira – do kje se sme …
Sicer pa smo še čisto na začetku vzgoje in menim, da bo treba spet v pasjo šolo – namreč na zaečtku je zelo pomembo, da kužka pravilno naučiš osnov – in te sem po dvanajstih letih z odraslim psom že malce pozabila.
Sicer pa mi je naš Lipe do sedaj zgrizel le eno samo reč:
Včeraj je veselo tekal po vrtu, med zobki pa mu je bingljala naslovnica knjige – pazi to – PSI ZA TELEBANE!
Pravo je našel!
Whippet je vsekakor super kuža.
LP
N:)