Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Weleda olje za masažo presredka-potrebuje katera?

Weleda olje za masažo presredka-potrebuje katera?

Kupila sem ga z namenom,da poskusim masirat,da me pač ne bi rezali. Probala enkrat,bil čuden občutek in sem odnehala. Zdaj mi je ostala polna steklenička olja in bi ga podarila kateri,če ga rabi.

Bubica,

nikar ne prenehaj! Potrudi se in vztrajaj, verjemi izplača se.
Meni je pri prvem porodu uspelo (nisem bila rezana), morda je res pomagalo olje, škodilo pa zagotovo ni. Dvema prijateljicama tudi.
Toplo priporočam, vztrajaj.

Pa lep dan.

Nova,sem pred 6 tedni rodila,tako da ne bom več vztrajala…:)

Sem pa bila prerezana. Nevem pa,če bi bilo kaj bolje,če bi masirala.

Kako pa to masiraš? Spodnji del nožnice, proti riti?

Točna navodila dobiš na internetu.
Je kar zakomplicirano, če se hočeš zadeve natančno in dobro lotiti.
Je pa res, da je na začetku kar neprijetno, se je treba pomatrat.

kdaj pa se je potrebno začeti masirati?

Pozdravljena Nova. Zanima me ali si se res natančno držala tistih stopenj masaže (zelo zakomplicirano in jaz sem tudi s tem obupala) ali si kaj ‘spregledala’? Natezanje presredka od znotraj in od zunaj??? Kaj je to???
Meni namreč te stopnje masaže ne odgovarjajo in sem se odločila samo za masažo v obliki črke U cca. 5 minut cca. 2x tedensko (ta navodila sem našla na na internetu in piše ena dipl. babica). Res je full enostavno (oziroma sem si to sama poenostavila, kar bo pa bo – ona svetuje vsak dan). Pa tudi olja ne uporabljam nobenega, ker mi ni odgovarjalo (imela sem mandljevega).
Kolikokrat na teden in od kdaj pa si ti to izvajala? Jaz sem v 36. TN in to počnem en dober teden (ma po malo kot pravim).
Hvala za odgovor in lep pozdrav. Maja.

New Report

Close