wc školjka in bide v enem
Nič ne boš demantirala. Napisala sem, da so jih PRINESLI. Arabci so jih prevzeli od Indijcev, jim nekoliko spremenili zapis in nam tako prinesli desetiški sistem. Evropejci so “pisavo” in smer zapisovanja spremenili, obdržali pa desetiški sistem, ki ga še danes poznamo, Arabci pa jih še vedno zapisujejo tako kot pred stoletji.
V času, ko je Evropi vladala mrak in groza so prinesli svoje znanje in izkušnje, znanje drugih narodov z vzhoda (bili so izvrstni kurirji med V in Z) in s svojim znanjem nadgrajeno znanje starih Grkov. V 1000 letih svoje dominacije so v Evropi pustili svojevrsten pečat, ki se ga niti ne zavedamo. Na področju književnosti, umetnosti, medicine in farmacije, astrologije, matematike, geografije, arhitekutre… so nam zapustili odlično dediščino, ki smo jo tekom stoletij samo nadgrajevali.
In še to. Medtem, ko so oni zelo skrbeli za svojo higieno, uporabljali kopalnice in stranišča zelo podobna današnjim so se Evrpejci dušili v lastnih iztrebkih in se polivali z litri mošusa, (ki so ga tudi prinesli Arabci), da bi prikrili lasten smrad.
No, meni je ginekologinja rekla – imam stalno vnetja, pa sploh ne vem zakaj, pa me je zanimalo, če to zato, ker se moj partner po kakršnikoli potrebi vedno umije – sem mislila, da to škodi. Sicer on ni musliman, ampak Slovenec, pa ima pač tako navado, gin. je pa rekla, da je to OK, ker pri muslimankah dejansko skoraj ne poznajo raka na materničnem vratu. In tudi vedno se na školjko vsede, lula sede, če se le da – kar pomeni manjšo možnost raka na prostati.
Prej se mi je vse to početje zdelo čudno, ampak očitno je koristno 🙂 Pri ženskah pa prepogosto umivanje ni v redu, verjetno pa po veliki potrebi je res fajn – s tem, da mi ni jasno, kaj pa ko si drugje in ne doma? Za mokre robčke nisem čist ziher.
Sedaj so jih zaceli prodajati v Sloveniji preko firme. t00aleta, reče se jim digitalni bideji.
Mi smo ravno kupili enega in smo zelo zadovolnji, so veliko boljši od ostalih in cenejši.(cirka 700 eurov in precej boljši od Geberita)
Vredno ogleda.
Njihova stran:
http://www.coway.si
Prodajajo jih tudi v Svetina&Lazar, Lekarna Soča ..
lp
Bide nastavek za na WC školjko lahko kupiš sedaj tudi pri nas(ne le na Ebayu). Glej:
Dobi se tudi verzija s prilkjučki za toplo in hladno vodo.
LP
Bide-san, 031 464-250
Samo wc deske z pipo ne kupujte-ker v kratke času vse spušča.Nam so jo dvakrat reklamiral-pa ena in ista zgodba.Uglavnem sva potem z možem raskirala in sva kupila GEBERIT 5000 PLUS-res dobra stvarca.Sva pa preiskala vse živo,da bova ja dobila najceneje.No sva jo potem dobila v najceneje pri http://www.kopalnice.eu
Pozdravljeni!
Produkte o katerih se pogovarjate lahko kupite na www.tooaleta.si
Geberit ima ta sistem že dolgo v ponudbi;
http://www.geberit.si/sl_si/target_groups/architect/products_architect/toilets/geberit_aquaclean_1/geberit_aquaclean.html
Na spletni strani je na ogled tudi precej nazoren filmček, morda vam to kaj pomaga.
Cenovno ugodni wc bideji, ki se namontirajo na školjko: