Waldorfska šola – mnenje
Zanima me, če ima morda kdo kakšno izkušnjo glede izobraževanja otrok s posebnimi potrebami v Waldorfski šoli?
Moji hčerki (trenutno obiskuje 2. razred devetletke) po odločbi o usmerjanju pripada spremljevalec, specialna pedagoška pomoč, določene prilagoditve,… Kako je s tem v Waldorfski šoli, kako je s sprejemanjem drugačnosti?
Lep pozdrav!
Julija,
upam, da se vam bo oglasil kakšen starš z izkušnjami. Sama vam več kot to,da sem slišala, da Waldorfska šola sprejema tudi otroke s pp, ne znam povedati.
Lep pozdrav in lep dan, Petra
Nekateri jih vozijo tja zelo oddeleč. po več deset kilomotrov. Da lahko rečejo, da je njihov otrok med normalnimi. Žal vam ne morem odgovotiti. Preden boste otroka vpisali tja, poskusiti priti do te šole v času začetrka pouka in premislite koliko časa vam bi to vzelo…, jaz grem tam mimo včasih v bolnico in me je kar groza…..Pa brez zamere….
S sprejemanjem drugačnosti pa tam sigurno ni težav. Preedvidevam, da sovam predlagali prešolanje in zato razmišljate o Waldorfski šoli. Stopite v stik s starši ene in druge šole in skušajte razmisliti s stališča otroka, kje bo bolj zadovojen, kje se bo dobro počutil, dosegel dobre cilje, bo imel dobro samopodobo, dovolj sebi enakih sovrstnikov…..