Vztrajati ali pustiti
S partnerjem sva se spoznala lansko jesen. Vse se je odvijalo zelo hitro, saj je med nama res preskocila iskrica. Bil je eleganten, urejen in pozoren. V decembru mi je dal.prstan. Nato sem zanosila in sedaj imava dvomesecnega dojencka. Vendar vmes se je marsikaj zgodilo. Vem, da me ima rad, a ni vec isto. Od pozornega moskega je postal cisto druga oseba. Veliko mu pomeni spolnost v bistvu ne odstopa od fafanja. Ni mu dovolj nekajkrat na teden, on bi vsak dan, veckrat na dan. Je rekel da tu ga ne bom prestavila. Od februarja je brez sluzbe, prakticno zivi na moj racun. Najemnina, poloznice, hrana…vse je moj strosek. Kar nekajkrat sva se ze sprla zaradi sexa oz. Fafanja, saj je ves cas potreben in res potrebuje veliko pozornosti, kar pa vzame veliko energije, pa se dojencek za katerega v vecini skrbim jaz. Imam ga rada, vendar enostavno ne zmorem nuditi tolko spolnih uzitkov kot bi zelel, samo zaradi tega se.prepirava. je zelo eksploziven, z besedami bi samo dajal, ne zna pa sprejeti. Ko se prepirava mi izrece vse, res dobesedno vse. Ko mine nekaj casa se opravici, vendar je potem spet isto. Dvakrat me je tudi udaril, za kar mu je bilo zal, vendar mu ne verjamem, da se to ne bi spet zgodilo. V bistvu je kar egoisticen, saj gleda bolj kot ne na svojo rit. Zelel bi spolnost, masazo, bozanje….sam pa tezko zmasira noge, ko ga ze dalj casa prosim. Cisto sem ze obupana, saj ne kaze interesa da bi se zaposlil in sluzil svoj denar. Rada ga imam, vem da ima tudi on mene, vendar tako ne koreva naprej. Med nama ni vec tistega sposovanja in zaupanja, kakrsno bi moralo bit. Kaj naj naredim? Naj vztrajam? Naj ga pustim? Ne zelim pa biti z njim samo zaradi otroka, ravno tako on ne. Vse to me ze mocno razzira in se komaj funkcioniram.
ojej ojoj ojej. Spet ena, ki je nasedla lepim besedam. Pa pri vsej tej informiranosti in visenju na napravicah, res nikoli nisi tapknila na stran -kontracepcija? Sedaj si ti seveda boga revica, se pa ne zavedaš v kakšne razmere si spravila otroka. Vidva se ne spoštujeta, se nimata rada in ne znata funkcionirat, ker sta očitno oba precej prikrajšana pri znanju, kako naj bi neka zveza normalno funkcionirala. Seveda lenuh ves čas misli na seks, saj drugega dela nima. Glede na napisano vse gor držiš ti, torej nimaš nobenega razloga, da mu danes ne daš datuma, do kdaj se mora izseliti. V nasilnem odnosu ne smeš biti, še manj pa vajin otrok. Ko se bo odselil, pa se lahko začneta pogovarjat kaj bosta – poskusila gradit na novih temeljih, kar vključuje dobro terapijo, diagram stroškov, osnove obnašanja, ki morajo veljati. Ali pa gresta narazen in se dogovorita, kako bosta skrbela za otroka.