Vzporedni študij
Če kdo ima mogoče izkušnje s tem;bi bila zelo vesela,če bi mi pomagal.
Sedaj sem študentka zadnjega letnika,od oktobra dalje bom absolventka;zanima pa me ali se je možno kot absolvent vpisati vzporedno na kaki drugi študij?
Ali sem vlak za vzporedni študij že zamudila?In je bolje,če na tej prvi fakulteti diplomiram in se šele potem vpišem na drugi fax?
Hvala!
Mislim, da je bolje, če najprej diplomiraš. Če vpišeš namreč vzporedno, moraš potem izpolnjevati pogoje dvojno! Se pravi za prihodnje leto in napredovanje v 2. letnik (iz tistega študija, kjer bi vpisala prvega), bi morala opraviti vse izpite iz absolventa IN iz prvega letnika vzporednega študija. Če ni težko, potem to stori. Jaz sem si preračunala, da ne bi zmogla.
A za vpis v 1. letnik novega faxa moraš imeti narejene vse izpite od prejšnjega faxa?
LP
Če ne študiraš vzporedno, se moraš pred vpisom na nov faks izpisati iz prejšnjega.
Načeloma ni problem vpisati vzporedni študij, samo pazi na status. Namreč na matičnem faksu moraš diplomirati v roku, potem se ti prenese status na vzporedni študij. Dokler ne diplomiraš, se ti status ne more prenesti na vzporedni študij in lahko padeš v luknjo, kjer si brez statusa, kar pomeni plačevanje izpitov in podobne nevšečnosti.
Če ti bo uspelo izpolnjevati pogoje na vzporednem študiju in poskrbeti za pravočasno diplomo, ni panike. To pa sama najbolje veš, kako je s časom ipd.
LP
Za to solsko leto si ze tako ali tako zamudila, ce hitro diplomiras te z diplomo na vsakemu faxu z veseljem sprejmejo v prvi letnik, pa tudi z vsemi narejenimi izpiti a brez diplome ne bi smelo biti problema, drugace moras imeti na prvem faxu povprecje nad 8, da lohko vpises se en fax.
lp ajs
a nimaš kej bol pametnga poočet
Forum je zaprt za komentiranje.