Vzorec Predloga za sporazumno ločitev
Pozdravljeni,
tudi jaz bi lepo prosil nekoga, ki bi mi bil pripravljen posredovati vzorec za sporazumno ločitev na moj mail naslov: [email protected].
LP
Pozdravljeni, tudi jaz bi prosila za vzorec če ga kdo ima: [email protected]
Najlepša hvala!
Pozdravljeni,
pred leti ste imeli obrazec za predlog o sporazumni razvezi. Zanima me, če ga je še možno dobiti. V primeru, da ga še hranite, bi vas prosila, če mi ga lahko pošljete na email [email protected].
Najlepše hvala za pomoč in prijaznost.
Spoštovani,
ali lahko pošlje kdo še meni vzorček tožbe. ali sporazumno ….bom že sama predelala, da bo prav.
hvala lepa. želim veliko osebnega miru.
miška
Pozdravljeni
tudi sama bi potrebovala obrazec za sporazumno razvezo zakonske zveze. Hvala. [email protected]
Jast bi tui mel vzorec če se ga še da dobit… [email protected]
LP
Pozdravljeni.
Vidim, da se vsi ločujete sporazumno. Vse lepo in prav, vendar pri sporazumni ločitvi pride do delitve premoženja, kjer je potreben notarsko overovljen dokument. Sedaj, če premoženja ni veliko ni problema, če pa se je premoženja nabralo kar nekaj, pa notarji zaračunajo odstotke od vrednosti premoženja, kar se lahko nabere. Spraševal sem se zakaj bi notarju plačeval nekaj 100 EUR za navaden podpis in žig.
Po posvetu s pravniki sva z (bivšo) ženo ubrala drugo pot. Cilj pa je priti do mediacije, kjer ti mediator brezplačno uredi vse od preživnine do delitve premoženja. Postopek je sledeč. Na sodišče vložite tožbeni zahtevek za razvezo zakonske skupnosti in v njem predlagate postopek mediacije, ki ga sodišče mora upoštevati. In če ste s partnerji dogovorjeni o vsem, potem na postopku mediacije mediator zgolj zapiše sklepe in sodišče jih potrdi. Strošek celega postopka je 74 EUR, kolikor znaša sodna taksa, polovico od tega ti na koncu celo vrnejo.
Obstaja nekaj podrobnosti na katere moraš biti pazljiv a v končni fazi privarčuješ kar nekaj denarja, ki ga lahko porabiš pametneje kot je plačevanje odvetnikov ali notarjev.
Če vas zanima kaj več, vam z veseljem odgovorim.
Lep dan še naprej.
Živjo.
Malo pozno a vseeno bolje kot nikoli 🙂
Predvsem moraš biti pozoren, da v tožbo navedeš, da si želita oz. predlagata postopek mediacije in v sami tožbi za razvezo ne omenjaš razdelitve premoženja. To glede delitve premožanja izraziš šele na samem postopku mediacije. To pa zato, ker se mediacija plačuje iz EU sredstev in EU je mnenja, da bi za samo razdelitev premoženja bila potrebna posebna tožba in posebna mediacija. Vendar se o premoženju lahko zmeniš tudi na tem mediacijskem postopku, ki je sklican glede preživnine in varstva otrok.
Bo pa v novi EU finančni perspektivi 2015-2023 mogoče to urejeno vse na istem postopku. SLO je dala tak predlog, bomo pa videli, če bo sprejet s strani EU.
LP
Tudi sam bi potreboval vzorec za sporazum. Prosim, če bi mi ga lahko nekdo posredoval na: [email protected]
Hvala!
Pozdravljeni,
bi še meni lahko kdo poslal vzorec za razvezo…prosim, na [email protected].
Hvala, Katja
Tudi jaz bi prosil za vzorec na mail: [email protected]
Pozdravljeni, tudi jaz bi prosil za vzorec: [email protected]
Najlepša hvala
Lepo bi prosil za vzorec, sporazumno izven zakonsko razvezo in dodelitvijo skrbništva glede otrok!! Če obstaja seveda!! Najlepša vam hvala!! [email protected]
Lahko tudi jaz dobim vzorec za sporazumno ločitev? Hvala
Zdravo,
Kratko vprasanje in sicer sem tudi sam v fazi locitve, lahko kdo predlaga kaj je bolje ugodno in hitro, sporazumna oz tozba. Nimava skupnega premozenja in tudi otrok ne, je v najinem primeru potreben notar za sporazumno locitev?
Prosi tudi za obrazec [email protected]
Lp