Vzmetnice Slovenska postelja
Zivjo!
Odločam se za nakup vzmetnic in me zanima, kakšne so vaše izkušnje s Slovensko posteljo? Jogi z žepastmi vzmetmi stane cca. 70 tisoč (sedaj ko je sejem, dobiš zraven še latoflex v vrednosti 13 tisoč brezplačno). Poleg tega sem gledala še jogije od Mebla in Lineaflex (srednje dober stane cca. 45 tisoč).
Kaj predlagate?
Katka
Tudi jaz sem si ogledovala jogije Slovenska postelja. Potem sem za nasvet vprasala svojega zdravnika in fizioterapevtko (imam stalne tezave z vratom), pa sta mi predlagala, naj raje kupim kaksem navaden jogi z vzmetmi, ker:
1. 10 ali vecletne garancije so brez veze, saj naj bi clovek ze zaradi higienskih razlogov zamenjal jogi po priblizno 5 letih
2. Ce nimas resnih tezav s hrbtenico, je razlika med navadnim in pa tistimi z zepastimi vzmetmi, spominsko peno… zanemarljiva.
Torej, za pol manj denarja sem kupila Meblov jogi, bolj trd, s kokosom in vzmetmi, z zimsko in letno stranjo. In spim odlicno.
Najbolše se je odločiti za noviteto, ki jo priznavajo vsi kvalitetni prodajalci; ležišče iz poliuretanske pene. Obstojno, zračno, 100% prilagodiljivo telesu, kar se teže tiče izredno lahko; vsega nekaj kilogramov… Ima pa svojo ceno. Zaenkrat so v direktni prodaji in jih v trgovinah ne najdete. Poznam dva ponudnika, ki sta oba v Kamniku: Figura d.o.o. in Medical line d.o.o. Jaz imam ležišče od podjetja Medical line. Oba najdete v imeniku PIRS-a.
DaneS,
nisem najbolj podkovana na tem podrocju.. a so to lateksova lezisca? Le-ta namrec ne pohvalijo najbolj (vpijajo vlago, so bolj priporočljiva za starejše..). Bila sem na pohištvenem sejmu in je ležišč ratalo malo morje. Človek kar ne ve, za kaj naj se odloči. Vsak hvali svoje… Pol se pa odloči med vso poplavo novosti.. Kriza.
Ker se mi malo mudi in nimam časa vse preprobati, mislim, da bom kupila zaenkrat kar Meblovi vzmetnici, potem bo pa kar bo. Upam, da bova z možekom dobro spala :)) Čez par let pa bomo spet kupovali…:)
LP,
Katka
Predlagam, da vzameš tisti jogi, ki ga lahko eno noč preizkusiš. Jaz imam Slovensko posteljo, z možem sva namreč kupila njihov futon (zložljiva lesena zofa-kavč). Zadeva je bila draga, občutek, ko se uležem, mi ni najbolj všeč (možu je všeč), spim pa odlično. Zelo obžalujem, da v Sloveniji, kolikor vem, ni pravih japonskih ležišč (futon, šiki in kake futon), ki jih nato zložiš in pospraviš v omaro, pa še zelo zdrava so. Spalnico tako lahko spremenite tudi v kaj vedrejšega in ne prostorsko potratnega… Razen tega so japonski futoni res super za hrbtenico, podlaga pa na japonskem (kjer so načeloma stvari drage) stane od 20 tisočakov dalje. Zelo dolgo sem iskala, ampak futon Slovenske postelje je tisto najbližje, kar se od tega dobi. Če kdo ve kaj več o japonskem futonu, se zelo priporočam za informacije.
Ravno kupujem jogije pa sem naletela na ta članek na 24 ur o Swiss Bed vzmetnicah https://www.24ur.com/novice/slovenija/swissbed-vzmetnice-najboljse-vzmetnice-na-slovenskem-trziscu.html
Pozna kdo, ima kdo izkušnje?