VZMETNICA
jaz sem jo pred kratkim kupovala, prebrala sem veliko člankov na to temo, teme o vzmetnicah na tem forumu …
pomembno je, da se najprej odločiš, ali želiš vložek iz lateksa, vzmeti ali pene.
pena: kar sem razumela, pride ta predvsem v poštev v hotelih, … ker gre za novost na tržišču, še ni ugotovljena njena obstojnost…
vzmeti: boljše so tiste z žepkastimi vzmeti, in da jih je čim več na enoto
lateks: naravnega lateksa ne sme biti premalo in ne preveč-ker se potem začne drobiti
Ko sem bila podkovana z vsemi informacijami, tako da sem lahko vedla, kaj govori prodajalec oz še bolje, da sem ga tudi jaz vedla, kaj vprašat, mi je vstal v spominu mladenič iz Lesnine- se je vidlo, da obvlada sceno, ki je rekel tako: če kupuješ Lateks kupi pri Dollarju, če pa vzmetnico pa pri Meblo. Ti dve sta specializirani vsak na svojem.
jaz sem ga kupovala po teh kriterijih:
debelina 16 cm ali več
prevleka bombažna z zadrgo
obe strani letni
garancija 10 let
7 conski
naravni lateks 70 ali 80% (Hitex-60, Dollar-70, Sl. postelja-80%, Optimo in Bounty mi ni uspelo izvedeti)
možnost vračila po nekaj tednih
ugoden nakup-kupila sem ga v času pohištvenega sejma+gotovina
pozanimaj se, kdaj je kakšen naslednji sejem-pohištveni, Celjski, …
kupuj pa zadnje modele, ker so ti izboljšani
lp
Pridružujem se Tininemu mnenju, le da smo se mi odločili za žepkaste vzmeti, plast kašmirja in zunanjo pralno prevleko iz bombaža. Odsvetovali so mi lateks, češ da je za naše kraje (Primorska) neprimeren ker ne diha dovolj. Dormeo naj bi bil sama plastika, Meblovo klasično vzmetnico pa smo že imeli in nam ni odgovarjala. Tako smo se odločili za že omenjene žepkaste vzmeti. Vzmetnica je italijanska, jih pa dela tudi Meblo. Lahko rečem, da spim kot na oblaku. Pa imam od svojega 14. leta težave s hrbtenico. Včasih sem se kmalu po 4. uri začela prebujati zaradi bolečin, zdaj je to le še izjemoma.
Še jaz potrebujem nasvet-ravno pri meblo vzmetnicah-katero naj kupim?
ali je ta redu-Jogiji Hospital so rešitev za vso družino, preizkušeni, udobni in zanesljivi. V družino Hospital spadajo ortopedski Jogiji, ki se razlikujejo predvsem v trdoti.
Hospital Super se telesu točkovno prilagaja, saj ima vgrajeno 5-consko anatomsko žepkasto jedro. Če iščete Jogi, ki bo pravilno podpiral vašo hrbtenico, pa vendar ne želite trše podlage, je Hospital Super prava rešitev.
Ali kdo pozna to ali je katero drugo od mebla boljše?Hvala
mi smo lani kupili Dormeo in smo nameravali vnovčiti garancijo, pa je niso sprejeli; nov nama je bil všeč, že v teku enega leta pa je neenakomerno trd/mehek, kjer so pritiski večji je že čisto izgubil trdoto in se mi zdi, da skoraj sedim v njem, pa nimam prevelike telesne teže. na sredini je jogi res že zelo mehek, ob stranek pa še vedno trd. ni v redu. prejšnjega sva imela 13 let pa ni bilo takih sprememb. poznavalci pravijo, da je Dormeo le Pur-pena zato nikjer ne najdeš v vele-predstavitvah slike ali skice razreza ali notranjih plasti ležišča.
Lp!
Pozdravljeni!
Po meritvah v spalnici je ugotovljeno različno sevanje i el smog.Zato mi pri poročajo magnetno blazino kot zaščito.Predhodno bi še mogla zamenjati vzmetnico ki je z fedri in baje el.smog gre iz zidu čez mene v fedre.Ker sem prebrala Vaše nasvete ki se zelo razlikujejo med seboj,mi je sedaj toliko težje odločiti se za nakup.Sicer dobro spim na svoji vzmetnici,večkratno nočno prebujanje pa prepisujem kronični bolezni,starosti in slabim živcem.
Če imate magnetno blazino mi prosim povejte kakšne zdravstvene zboljšave nastanejo z njo,ali res bolje spimo in se zbujamo spočiti.
Hvala za vsask koristen nasvet,ter lep dan vsem.
angelar
Naj vam povem mojo izkušnjo z magnetno blazino. V spalnici so nam ob meritvi ugotovili sevanje in posledično svetovali naj jo kupimo. Z možem sva jo kupila (ni bila poceni). Čez kakšno leto pa na enem od sejmov opaziva isto firimo pri kateri sva kupila blazino, da ponuja brezplačno merjenje sevanja. In sva se prijavila, seveda pa nisva povedala da blazino že imava.
Pride gospa na dom začne meriti, v spalnici nad posteljo kaže močno sevanje – potem gospa položi na posteljo majhno magnetno blazinico in tam čez ni kazalo nič sevanja. Pa reče moj mož: a če bi imela pa vašo magnetno blazino pa sevanja ne bi kazalo. Seveda, da ne pravi ona. Mož odgrne posteljo in spodaj njihova magnetna blazina. Gospa je ostala brez besed, se nekaj opravičevala, da nima sabo pravih instrumentov, ponujala dodatne brezplačne meritve ……. Hvala lepa
Lp Anny