“vzgojne” ovratnice…
povejte mi ima kdo izkušnje s temi el. ovratnicami ali pa oni z citronelo…ali to zaleže kaj in kako vpliva na pse?
pa ne me takoj napast pa obsojat ker imamo eno ful kosmato nadlogo…posvojili smo jo pri starosti 4-ih let , preteklost ni znana…verjetno na verigi…in ima nekaj ful neprijetnih lastnosti…
pri vlečenju pomaga ovratnica Halti, ki pa se je je treba prav tako navaditi, kar bo zelo težko, če s psom sploh ne zmoreš ravnati oz. se ga bojiš.
Ovratnice, ki jih omenjaš so namenjene “zastraševanju” psa in po mojem mnenju niso prav nič humane. Psa lahko naučiš, da te uboga na gib, če ga naučiš prav in s pravo motivacijo. Lahko pa ga preplašiš u nulo, pa te bo ubogal iz strahu. Hm, kaj je že prav?
T.
Teletakt niti priblizno ni za ucenje poleg. Ne vem kdo ti je to povedal hanan, ampak to ne drzi. Plus tega uporaba teletakta ni tako preprosta in ga laik ne bi smel uporabljat, ker lahko earedi samo vec skode kot koristi. Ko pa enkrat s teletaktom naredis skodo se bos dolgo zaje***** da bos to popravil.
Raje se vclani v solo. Vse kar si opisala se da odpravit s pravilnim delom. Sploh pa moras delat na utrjevanju svoje pozicije v krdelul, ker imam obcutek, da je vse to (se posebej rencanje) odraz nadvlade psa. Skratka, v solo pa bo!
ja tu so mnenja zelo deljena, seveda se moraš pred uporabo takšne ovratnice posvetovati s trenerjem, ki te nauči tudi pravilnega ravnanja, drugače psu res lahko narediš več škode kot koristi,sploh pa sem sama proti takim pripomočkom šolanja, pa čeprav so učinkoviti in zato sem ji tudi svetovala šolo in izkušenega trenerja.
Problem pri teh ovratnicah je predvsem to, da mi ne moremo vplivati, s čim bo pes povezal dražljaj (elektrošok). Lahko bo to povezal z določenimi ljudmi v bližini in bo mislil, da mu oni povzročajo bolečino – kakšne so lahko posledice tega, si lahko mislite.
Tako da čimprej v dobro šolo in utrjevati avtoriteto.