Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Vzgojitelji/ce in starši z idejami – družabne igre

Vzgojitelji/ce in starši z idejami – družabne igre

Pozdrav!

Gre za pustovanje. Torej animacijo že imamo (mojo malenkost hehehe), za prostor izvem v petek. Potrebujem pa ideje za mini olipiado. Maske se bodo preizkusile v spretnostih plesa, hoje, petja, ravnotežja itd itd….torej …potrebujem kakšne dobre ideje za kake igrice, kjer se da tekmovati in potem dobiti simbolično nagradico….tisto z najlepšo masko se mi zdi za otroka kar malo preveč …k so potem tok razočarani….tekmovanje je pa neki druzga…..torej jih razdelimo po igrica v starostne skupine (in dodelimo primerno igrico za starost). Moramo pa upoštevati maske in neokretnost….in mogoče pomoč “ta starih” pri mlajših skupinicah ok…..hvala za vse ideje…

Lp
A.

zivjo,

Za vecje nevem za tam do 2 leti pa je lahko kopica zadev,

– postavljanje stolpa iz kock (lonckov,…najbrz ima vsak malcek doma kaj takega (gowi izdelki: loncki, kocke …)
– prenos balonckov iz enega konca na drugi (npr. 5 napihnjenih balončkov mora otrok enega za drugim preloziti iz ene kosare v drugo)
– razstaviti stolp iz lego kock in ga ponovno postaviti (tudi kocke se najdejo)
– narisati preprosto slikico (lahko tudi ideja za vecje z bolj zahtevno tematiko)
– prav tako za malo večje: napisati kakšen stavek….
– tek med ovirami (sodobni agility za otroke 🙂 )
– zapeti pesmico..
– prenios vode iz ene posode v drugo
– oblikovanje iz plastelina

Mi že malo manjka idej 🙂

LP Manca1

Printam printam…..

oj!

– tek z zavezanimi nogami (sonožni poskoki torej) ali tek nazaj, po vseh štirih,… čez poligon, ki se ga postavi s stoli ali čim priročnim
– tek v vrečah – žakljevina
– če bi zbirali par bi par plesal najprej na listu papirja recimo A2, potem prepogneš,… dokler ne stopi dol, takrat izpade – lahko tudi vsak sam pleše in zganja vragolije, ne da stopi dol….
– prenašanje jajca (po možnosti kuhanega) v žlici, ki jo držiš v ustih po poligonu
– pantomima (pri komu najprej ugotovijo) za pustne šeme zelo primerno – morali bi pokazat kakšno pustno šemo: klovna, kurenta, čarovnico,…

če se še kaj spomnim pa jutri napišem! Upam, da bo kaj uporabnega!

lp

Dammy

New Report

Close