Najdi forum

Pozdravljeni,

ali je mogoče kdo izmed vas preizkusil spletni tečaj vzgoja.si?
Sama sem se ravno vpisala in ga šele začela, vendar zaenkrat sem izjemno razočarana z vsebino, saj so preko oglasih obljubljali veliko prektičnih nasvetov, medtem ko so tečaji znotraj portala (zaenkrat) izjemno osnovni, kot so “ne kriči na otroka ter ga poslušaj”…
Če je kdo preizkusil celoten tečaj, bi bila vesela mnenja če me čaka kaj uporabnega..
Hvala

Žalostno, kajne?
Veš kaj je še bolj? To koliko ljudi bi moralo slišati to. Ravno danes je ena v klepetalnici spraševala kaj narediti, ker 15letna hčera ob zalajanem ukazu “spat ob 23ih” reče “ti si tudi pokonci”. In to so dandanes vprašanja vzgoje in ne samoumevna dejstva, da ob luči in ropotu ne moreš spat… 🙁

So osnove, samo poskusi iz zornega kota “kdaj bi morali moji starši to slišat” ali pa kdaj bi to lahko veljalo zame. Kot odrasli imamo “privilegij”, da smo otroštvo in najstništvo že dali skozi – že okoli najbolj bustastih *** npr. Da je za enega 10letnika sesanje vsaj 3x večji fizični napor kot za odraslega, je nekaj kar veliko ljudi pozabi. Pa še pozabi kako visoke so kuhinjske omare, pa kako je za 6 letnega 30kg otroka 3kg npr. krompirja 1/10 teže, ali da je otrokov korak polovico krajši. Kolikokrat vidiš kakšnega starša, ki besni, na otroka, da naj pohiti in ne vidi, ne sliši in ne pomisli na otroka, ki za vsak njen/njegov korak mora narediti 3!

Pač ja – ne kriči na otroka, ampak poslušaj. Naslednjič je verjetno še “premisli kaj si poslušal”.

Opomba: moj komentar se sliši kot graja pa je bolj opomba/obrazložitev.
Lp

New Report

Close