Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Vzglavnik-bolečine v vratu in ramenih

Vzglavnik-bolečine v vratu in ramenih

Pozdravljeni!

Nujno potrebujem nasvet, kateri vzglavnik bi mi lahko pomagal pri v naslovu omenjenih težavah. Na tržišču je marsikaj, zato bi bil vaš nasvet ali morda izkušnja več kot dobrodošel.

Kakšen vzglavnik pa vi uporabljate?

LP

T

Čudež zdravljenja na daljavo Net TV danes ob 9.00 ponovitev, jutri sreda ob polnoči.
Dober občutek!

Pozdravljeni!
Tudi v naši družini smo imeli podobne težave, sedaj pa uporablajmo vzglavnike iz pirinih luščin. Dobite jih v trgovini z zdravo prehrano, ali pa se dogovorite pri kakšnem kmetu ali mlinarju, ki se ukvarja s pridelavo oz. predelavo pire. To je naraven material, ki polketi prijetno hladi (se ne potimo) pozimi pa je topel in še prijetno diši. Mi imamo preobleke iz lanu, ki še dodatno poskrbijo za prijetno spanje.
Srečno pri iskanju primernega vzglavnika!

Tudi pri nas imamo vsi pirine ali aldove vzglavnike. Polnilo sem dobila v mlinu, vzela staro prevleko, napolnila, zašila,..in to je to. Čez dam potem še eno prevleko. Imamo že tretje, ker jih vsake tri leta približno zamenjam.

Midva z možem sma si lani na sejmu kupila od Vitapurja vzglavnike. Mož si je izbral Regularisa, ker so mu všeč ortopedski vzglavniki že od prej in si ga je res naštimal tak kot njemu paše, ker je nastavljiv po višini in trdoti. Jaz pa sem vzela svileni vzglavnik, ker mi je všeč da ga lahko tak prepogibam in spodvijam za pod vrat. Zdaj sma oba zadovoljna in imama bistveno manj problemov z vratom.

Tudi sama sem imela podobne težave kot jih navajte. Sedaj pa že nekaj let uporabljam ajdov vzglavnik. Vzglavnik sem si kupila na priporočilo ortopeda. In sicer mi je priporočil prav poseben vzglavnik, ki se od drugih razlikuje po tem, da ima popolnoma čisto lupino, kar sem sama preverila skozi zadrgo. Naročila sem ga preko http://www.ajdovesanje.com

Menim, da luščine iz mlina ali pri kmetih niso dobra izbira. Vzglavni, katerega uporabljam jaz, ima še vedno luščine v piramidni obliki in so tudi prožne, saj se lepo razporedijo po vratu.

Vzglavnik je res super in ga priporočam vsakemu, ki ima težave s hrbtenico, tudi potenje med spanjem se je zmanjšalo.

Jaz sem ajdovega poskusila pred leti. Eno noč,več pa nisem zdržala. Pri enih navadnih polijestrskih sem se potila v glavo. Z anatomsko oblikovanimi imam mešane občutke – saj na začetku mi je všeč občutek, potem pa me vedno začne glava boleti. Res pa je,da smo si ljudje tako različni. In sem po vseh teh avanturah prišla do zaključka, da mi najbolj ustrezajo klasični vzglavniki, saj lahko spim v vseh položajih. zdaj nazadnje sem pri Vitapurju v BTCju kupila svileni vzglavnik. Jaz ga ne zamenjam več – upam, da bo čim dlje ohranil svojo obliko.
Verjetno da se splača malo okrog pogledat in poskusit različne vzglavnike.
lepo pozdravljeni.

Pozdravljeni,

slučajno sem zasledila temo o ajdovih vzglavnikih, tudi sama sem imela podobne težave, ter pričela uporabljati ajdov vzglavnik, ki sem ga kupila preko:

http://naravni-zaklad.si/%5B/url%5D

tako, da toplo priporočam vsem, ki bodo razmišljali o nakupu ajdovega vzglavnika 🙂

Vzglavnik iz semen je super, je pa edina slabost, da nekatere moti šumenje, ampak to se poleže. Sicer pa vprašanje, če imaš bolečine samo zaradi napačnega vzglavnika, to je še najmanj. Bistveno je, da razgibavaš vse dele hrbtenice, če ne lahko pride do pritiskov.
Moja sestra je tudi zamenjala 3 vzglavnike po porodu, pa ni kaj dosti zaleglo, samo denar je zapravila. Čutila je zategnjeno mišico v vratu. Reva se je na čase komaj pobrala iz postelje, pravzaprav se je morala zvalit ven, če me razumete.
No skratka potem sem ji predlagala naj se gre malo pokazat h zdravnici, pa tako ni bilo nič, še na slikanje je ni hotela poslat, češ, da gre za utrujenost in naj gre v banjo ali savno. Sestra se je potem malo posvetovala naokoli in dobila dober kontakt in sicer za Mo-gy center kjer z manualno medicino odpravijo nepravilnosti delovanja v hrbtenici. Pred datumom za pregled so ji svetovali slikanje, tako, da je prišla na pregled s sliko in zdravnik je ugotovil, da ima zakrčene mišice in nadražen živec v vratu in opravila je 3 terapije pri njih. Najbolj jezna je bila na zdravnico, ampak kaj češ, važno, da ona normalno spi.

Tinqa čutiš že dolgo časa te bolečine v vratu, ko bi rada spala? Ker jaz sem imela namreč enake težave, pa sem potem le odšla do osebnega zdravnika in opravila preiskave, pa niso našli nič pametnega, jaz pa sem raziskovala naprej in sem na spletu prebrala ogromno o manualni medicini, ali bi prišla v poštev tudi za moje težave ali ne in sem enostavnmo poklicala in se dogovorila za pregled v parih dneh.

Tudi sama sem imela velike težave z bolečinami v vratu, ki so se kasneje razširile tudi v predel hrbtenice. Dolgo časa ni nobeden vedel in ni znal ugotoviti kaj bi lahko bilo narobe. Potem se pa po posvetu kolega tudi sama izvedela za tole zdravljenje z manulano medicino in tudi sama obiskala zdravnika v mogy centru, kjer so mi je znal pomagati. najprej je podal diagnozo in po 3 terapijah so bolečine izginile. dobila sem še dodatna navodila za vaje in sedaj je zopet vse uredu in spet se lahko gibljem in normnalno spim, brez težav in bolečin.

Bom kar tu vprasala, da ne odpiram nove teme. Sem zasledila, da so tudi razlicne velikosti vzglavnikov po letih. Trenutno imam wellpour countour 30x50x7/10 cm … in me zanima, ce je velikost primerna za 33let, 166cm?

Jaz si pomagam z izdelkom Neuronal od podjetja Panakea. Najdeš ga tukaj http://www.bolec-hrbet.si/bolecine-v-vratu

New Report

Close