Najdi forum

vzeli čas dela pred 18 letom

Včeraj sem zvedla, da so vzeli ti naši vrli gospodje politiki tudi privilegij, kot je bil delo pred 18 leti. Jaz sem začela delati pri 15h letih in pri svojih 52 letih imam že 36 let službe imam tudi dva otroka no in po novem delaš do 60 leta, olajšava so samo otroci, delo pred 18 letom pa je šlo v luft, sem zelo zelo razočarana nad tem slovenskim sistemom, ker bom imela delovne dobe kr 43 let, se pravi še dobrih 7 let dela, zelo sem razočarana res, da sem še mlada za delat vendar pa tudi delovna leta nekaj povedo in pomenijo in bi si zaslužila iti v pokoj pri 40 letih dela, ali se morda motim upam, da se, mi lahko kdo kaj več pove glede tega.

Sicer ne spremljam tako natančno, ker imam do penzije še desetletja, ampak delo pred 18. letom v nobenem primeru ne bo šlo v luft, temveč se v najslabšem primeru šteje kot navadna delovna in zavarovalna doba (prej se ti je pa za to obdobje znižala starost).
Glede na to, da se zaostrujeta oba osnovna pogoja, torej in delovna doba in minimalna starost (za polno pokojnino), ti tista tri leta ne bi čisto nič koristila, tudi če bi ostal starostni bonus.

New Report

Close