Najdi forum

vzdrževanje vlage

kao vzdržuješ nivo vlage v prostoru

uredila sva dve novi sobi v kleti (novogradnja), izvedena je hidroizolacija, t. izolacija, parna zapora, estrih) skratka vse kar se danes zahteva, pa se je kljub temu za kavčem nabral kondenz in ker naju ni bilo en teden doma še plesen

kletna okna so vedno odprta na kiper

je res , da je tudi zunaj letos vlaga večja, saj smo doma (kjer trenutno živiva) pozabili kopalnico zprto le za eno noč , pa je kar zacvetelo od plesni, poleg tega je zunaj vroče , notri (v teh dveh sobah pa prav mrzlo, saj sta celi v zemlji)

kupila sem neke vrste zbiralnike vlage (zgoraj rešetka z neke vrste grnulatom, ki se ga menjuje, spodaj zbirna posoda za nabiranje vode) vendrar se bojim , da v najinih kletnih prosotrih to ne bo zadosti učinkovito

zanima me če so kake električne naprave, ki zmanjšujejo vlago v prostoru, saj ko bova živela v novi hiši je v teh dveh sobah predvidena tudi garderoba

lp

Imamo podoben problem, kupili smo razvlaževalec. Pri nas ga imajo v Merkurju ali pa ga kupi v Italiji, kjer imajo večjo izbiro in so precej cenejši. Izgleda kot prenosna klima naprava z rezervarjem za nabrano vodo…

lp,

mzv

hvala

lp

AJA, PA POMAGA

KOLIKO PA STANEJO V ITALIJI , PRI NAS SO PREKO 80 .000, 00 SIT IN UPAM, DA RES POMAGA

LP

Rešitev z granulatom je kratkotrajna, saj se ta hitro napije vlage, potem pa ne deluje več. Kupovati kar naprej novega je pa drago. Odvlaževalci v obliki klime so super, so pa dragi in požrejo precej elektrike. Če si primorka, ga kupi v Italiji, sicer pa ti to odsvetujem, saj k prihranku nekaj tisočakov prištej še potne stroške za nakup in morebitno servisiranje, pa je to potem zelo draga varianta.

Če se ti plesen nabira za kavčem, to verjetno pomeni, da ste se prehitro vselili v novogradnjo in zid vsebuje še preveč vlage. Živeti v takem stanovanju pa je zelo nezdravo. Poprosi kakega gradbinca, naj ti izmeri količino vlage v steni, saj imajo za to potreben aparatek. Če je te preveč, jo poskušajte čim prej odvesti iz zidu. Z ventilacijo, s pregrevanjem prostorov ali kako drugo rešitvijo.

Oprosti za zamudo.

V Italiji smo dali 35.000 SIT, dela tako kot ta za 80.000, vsak dan “povleče” 3 litre vode ven.
Najbližje in najceneje – v Palmanovi poleg klima naprav.

Veliko uspeha.

mzv

Jaz sem te mašine, ki črpajo vlago iz prostorov najela pri obrtniku, ki se ukvarja z parketarstvom. Cena najema na dan je bila (mislim da) 1500 SIT, v vsak prostor sem dala eno mašino in v 10-ih dneh problema ni bilo več.

New Report

Close