Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija vstavitev znotrajočesne leče

vstavitev znotrajočesne leče

Spoštovani, zaradi pretanke roženice ne pridem v poštev za laserkos operacijo dioptrije, izpolnjujem pa pogoje za vstavitev leč v očesi.

Pa me zanima, kolikšno je tveganje za razvoj vnetja v pooperativnem obdobju in kako vpliva vstavljenaleča na morebitni razvoj drugih bolezni oči ( mrena, odstop roženice ipd. )

Koliko teh posegov izvedete letno in pri kolikih nastopijo zapleti oz. težave ?

Hvala.

Gre za zelo uspešno operacijo pri dobro postavljeni indikaciji za poseg, seveda pa tako kot pri vsakem kirurškem posegu obstaja določen odstotek zapletov, ki vam jih podrobno predstavimo na predoperativnem pregledu. Večino le teh je mogoče z ustrezno terapijo pozdraviti ob pravilnem takojšnjem ukrepanju. V primerjavi z lasersko korekcijo dioptrije je teh posegov manj, naredimo pa več sto operacij vstavitve znotraj očesne leče letno.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

Pred dvema letoma sem imela to operacijo na obeh očesih. Prej sem nosila leče ali očala, oči so se mi hitro utrudile in pogosto so se mi vnemale. Zdaj ne vem, kaj sem čakala tako dolgo! Vidim perfektno, oči so bolj spočite in nič več rdeče. Tudi obe operaciji sem dobro prestala, samo malo me je 1 dan bolela glava zaradi povišanega očesnega pritiska.
Priporočam.

(ni potrebno objaviti mojega e-mail naslova, ga ne morem več izbrisati.)

New Report

Close