Najdi forum

vsi so name pozabili

Kljub majhni zamudi – tudi jaz ti želim vse najboljše. Ne ženi si k srcu dejanj sodelavcev. Le redki imajo srečo, da imajo med sodelavci prijatelje. Če jih nimaš, si pač ena mnogih.

Mož se je na tvoj rojstni dan spomnil. In očitno ni res, da te nima rad, saj je darilo videokamera nekaj, kar omogoča spomine na lepe dogodke, na ljudi, takšne kot si jih imel rad, na zabave, izlete,…. Tudi če se je nisi želela, se boš vsega tega veselila ob tvoji naslednji okrogli.

Torej – še enkrat vse naj. Upam, da se je včerajšnje popoldne in večer prevesilo v kaj lepega.

Draga Nekdo !

Najprej iskrene čestitke za tvoj praznik.
Poglej koliko odgovorov od tvojega vprašanja, do mene. In koliko jih še bo.
Nisem uspel zaslediti niti enega neoptimističnega, niti enega slabega.
A se ne splača za to živeti?
Poglej koliko nas je, dobrih ljudi.
Poglej na svet okoli sebe z drugačnimi očmi.
Ne splača se umreti. Ni še tvoj čas, nisi še izpolnila svojega poslanstva, nisi še okusila sreče, in nič ti ne bo bolje potem. Verjemi.
Ne pritiskaj na plin. Lahko ti ne uspe. Lahko še koga spraviš v tragedijo, sama pa se prikleneš na invalidski voziček. Ti bo potem bolje?
Naredi raje kaj boljšega zase. Pojdi v kino, naravo, izlet, pojdi ob štirih zjutraj v gozd, ko se prebuja dan in ptice pojejo, pa če bo temu lahko rečeš, da se ne splača živeti?
Poglej si film o Nubah. Podari enkrat pol plače Rdečemu križu in boš videla kako ti bo lepo pri srcu. Pojdi na Kras, najej se pršuta in napij terana, pa boš videla da se definitivno splača živeti. Poglej si film Poštar ali Polja smrti.

Pusti tisoč dni in tisoč noči, ki jih več ni.
In sploh ne veš, da so kdaj bili.

Vzemi le en dan, in skrij si ga tam, na srčno stran!
Pozabila ga nikoli več ne boš.

To bo bil tvoj dan Ljubezni. Najlepši dan, ki ne mine NIKDAR.

Prosim te, ljubi sebe in ljubila boš življenje. Držimo s tabo. Sašo.

Draga Nekdo

Pravijo, da velja teden prej in teden pozneje, torej moje voščilo ni prepozno. Vse naj…naj.. pa čimmanj črnih misli.

Ko boš naslednjič premišljevala o tem, kako te nihče ne bi pogrešal, pa kako nimaš s kom govoriti, pa se spomni na nas in nam kaj napiši. Pa ne boš več samo nekdo ampak tista naša Nekdo.

Pa voščilnica:
Poglej skozi okno ( upam, da tam ni sam beton ) pa se zaglej v tisto kar se ti takrat zazdi najbolj simpatično. Zapri oči in zagledala boš prav ta prizor, na dnu pa bo pisalo
Vse najboljše, draga ….

Pa reci, da ni boljše kot po elektronski pošti.

pozdravljeni
vsem hvala za tako vzpodbudne besede……tudi hvala kr1(dobila sem slikco).
Dan je bil do ta zadnjega dolgočasen. Tudi, ko je prišel mož domov, nisva prišla dalj kot na sprehod! Ko sem ga vprašala, če bi me kam peljal, je rekel: Ja kam pa v takem vremenu? No ja, doma sva naročila pico, jo pojedla, on je popil dva kozarčka preveč in potem kmalu zaspal! Jaz sem še gledala televizijo. Ne vem, kolikokrat sem zajokala, kolikokrat so mi po licu drsele solze! Ne me napačno razumeti, moža imam rada, tudi on mene ima, poročila sva se iz ljubezni, toda včasih zna pač biti zelo dolgočasen……otrok nimava, ker jih enostavno nisva še uspela narediti. No ja, dvakrat je že bil en otročiček spočet, samo ni dočakal niti 7 tednov nosečnosti!

Spominjam se svojih mladostnih dni, ko sem bila stara 5,6,7 let. Vedno sem dobila torto, vedno polno sladkarij in igrač, polno daril! Prišli so vsi moji stari starši, pa tete in strici…….PA SLIKALI SMO SE SKUPAJ !”!!!!!.Že nekaj tednov prej mi je mami govorila: Kmalu imaš rojstni dan, to bo žurka! Tako sem se veselila tega dne, da en teden sploh nisem mogla mirno spati.
Morda ravno zaradi tega tako boli, da sem sama, ker nikoli nisem bila!

Včeraj sem spoznala sledeče dejstvo: starejši so, bolj izgubijo določene stvari svoj pomen. Živiš za vse ostalo: denar, služba, avto, kosilo ob 15.uri, letni dopust…….vsak dan……….ko pa pride tvoj dan, ko bi rad vsaj enkrat v letu pozabil na vse, ta dan res užival………ugotoviš, da je dan isti kot vsi ostali!! Isto sonce vzide in zaide, isto prideš domov, skuhaš kosilo….isto pada dež (čeprav misliš, da na tvoj rojstni dan ni dežja, da je pač je vse drugače), isto vsi avtomobili hitijo mimo tebe………….

Tega se bojim! Nočem, da izgubijo te stvari svoj pomen! Rada bi še vedno cel teden trepetala, ker imam rojstni dan………ker bo pač žurka……..Še vedno bi rada imela polno hišo babic in dedkov (čeprav so vsi po vrsti umrli). Rada bi se slikala, saj imam v albumu slike vseh rojstnih dnevov, nekako pri 12 se pa neha……

Mislim, da preveč zahtevam! Mimogrede!
Moj oče mi je, predno je zaradi pijače umrl, na rojstni dan dejal: “Kaj pa naj ti kupim? Ah nič, saj sem te že rodil, a ni to dovolj veliko darilo?”

Kaj me je res on? Kaj je to res največje darilo? Tudi kaka vrtnica bi bila lepa…..

hvala vsem….morda bo drugo leto bolj, morda bom imela otročička, ki bo moje največje darilo, morda pa bom dva metra pod zemljo…ne vem! Čedalje bolj si želim obojega! Ampak, mislim, da nimam jajc za skok v smrt…….in morda bom čez čas srečna zaradi tega! Življenje je lahko (MORDA RES) lepo, toda zakaj se meni ne zgodi nič lepega, samo hudo………

sori!

Draga “Nekdo”!

Želim ti vse najboljše za rojstni dan (pa čeprav malo z zamudo).

Vesnica

P.s. Živi življenje SVOJE, Živi življenje !
In ne dopusti, da drugi krojijo tvoje misli, počutje, poti…
naredi si življenje SEBI v veselje in prijetno
IN razmisli o ljudeh, ki so okoli sebe,
predvsem pa razmisli o svojih željah in življenjskih planih!

NAJ TI SIJE SONČEK!

Draga nekdo,

zakaj ga nisi prebudila in se pogovorila z njim o vsem, kar te teži?

LP Taya

Za dežjem vedno posije sonce. Izkoristi dan danes. Poveselita se z možem, naredita kakšen lep posnetek s tvojim novim darilom, naj ti v kamero pove kaj lepega in ga posenemi. Dan bo lepši….Morda se konča romantično- nič pa ne pride samo po sebi, vedno je treba to vzpodbuditi. Imela si rojstni dan – zakaj ga ti ne povabiš nekam, kjer ti je všeč in kjer bi rada bila skupaj z njim….

Veš, na moj 32. rojstni dan sem na kosilo povabila sorodnike. Ves teden sem razmišljala, kaj vse bom skuhala za 20 ljudi. Dvajset takih, za katere sem prepričana, da me imajo radi. Potem so prišli, jaz sem stregla, oni so jedli in pili in ko sem se končno usedla k mizi, so začeli odhajati. Minilo je že celo popoldne in večer. Ko se je soba praktično izpraznila in je ostala le še moja družina in starši, sem začela jokati. Nobeden, razen mene ni vedel zakaj. Vse začudeni. Rekla sem: Niti eden mi ni nazdravil, ves dan. Kot da me ne bi bilo. Samo žrli so in pili. Jaz imam pa rojstni dan.

Bila sem strašno žalostna in sklenila sem, da nikoli več ne bom naredila rojstnega dne za tole klapo. Pa sem ga letos spet.
Veš kaj – oni so se vsi imeli lepo in ob tem pozabili na vse drugo. In odpustila sem jim. Je pa moj mož letos povedal, kot anekdoto, kako sem lanski rojstni dan doživela jaz. Vsi so bili čisto začudeni. Nihče ni o tem, da bi bilo z mojim roj. dnem kaj narobe, vedel nič. So pa postali pozorni in govori, petje in nazdravljanje ves večer, ter veliko pomoči pri strežbi je bil rezultat.

Torej – nauk – če ljudje ne vejo, da delajo nekaj narobe in te s tem prizadanejo, tega ne morejo popravit. Verjemi, da pa ni nujno, da to vejo in da sploh moški razmišljajo v veliki večini čisto drugače in imajo druga pričakovanja od žensk. Danes je nov dan in kot sem ti napisala v prvem odstavku – vzemi vajeti v svoje roke in užij ga.

Nekdo!
Samo ti si gospodar svojega življenja, samo sama si lahko krojiš usodo.
Če ti nihče ne naredi žurke, pa jo naredi sama. Povabi prijatelje, znance, delajte palačinke, obmetavajte se s torto, povabi Ano Pupedan, da ti igrajo,
spremeni način življenja.
Ne ga čakat, steci mu nasproti.
Preseneti raje ti moža, prebudi ga iz medvedjega spanja, ker ravno to počne.
Kupi sexi perilo, pelji ga na romantično večerjo, predvsem pa, otresi se negativnega okoli sebe. Pozabi očeta in njegove izjave, ki so dokaz čustvenega invalida. Pozabi vse, kar je v tem stilu in oklepaj se samo lepih misli, spominov in želja. Boš videla, da bo obrnilo. Reši to, še pred otrokom. Ko ga boš na to imela, se ti bo zdelo, da nisi več iz tega sveta. Vse naj. Sašo.

Škoda draga Nekdo, ker nisi vztrajala, da te kam odpelje. Prehitro si odnehala, pa je tvoj mož mislil da ti to ne pomeni toliko. Tako sem tudi jaz že naredila, omenila sem, pa je rekel, da se mu ne ljubi in odnehala. Ko sem mu drugič to omenila, da sem si želela, je rekel da pač ni vedel da mi to toliko pomeni in da ga moram kar “porinit” in mu povedat da si to res želim. In tako tudi naredim. Uspešno. Poskusi tudi ti.

Draga nekdo, jaz pa ti želim da:
– vzameš to svojo žalost, razočaranje kot izziv
– spoznaš, da je življenje v tvojih rokah
– bi znala sprejemati tudi svojo žalost, razočaranja, ker je to pogoj, da lahko občutiš tudi radost
– ne dopustiš, da te enoličnost življenja posrka vase
– vzljubiš sebe
in ostaneš z nami na tem forumu!

Veš, pri meni je pa tako, da bi moj dragi prav gotovo pozabil na moj rojstni dan, če ga ne bi imel le dva dni pred mano…..!

Pozdravljena ga.Nekdo!

Res je,da isto sonce vzhaja in zahaja ob lepih in težkih trenutkih v življenju,
ampak od tebe je odvisno koliko bo lepih in koliko žalostnih dni.

Ne delaj sama sebi žalostnih dni!!!!

Ali ni lepo,da imaš rada moža, da ima on rad tebe,
da sta si v tem našem hitrem življenju vzela čas ,si naročila pico in nekaj popila.

Ali si vzela kamero in posnela ta dogodek ?

Tudi praznovanje v dvoje je lepo.
Zakaj si ga pustila zaspati?

Želim ti,da drugo leto narediš ŽUR v krogu ljudi ,ki jih imaš rada,da jim narediš veselje in s tem ga boš naredila tudi sebi,
pa tudi cel teden prej boš živela v nekem vznemirjenju in pričakovanju.

Lepo se imej in še to ti povem,da je to, da se rodiš , res
največje darilo.

Bojana

Draga Nekdo…najprej , kot vsi ostali, vse najboljše….tudi nam se dogaja, da za rojstni dan delamo kosilo, kuhamo, peremo, se na nas skoraj nihče ne spomni…samo, to še ni za umret…če bi rada imela polno hišo, ti predlagam za naslednje leto nekaj: povabi nas! PREPRIČANA SEM, DA TI OB NAS NE BO DOLGČAS, DA SE JIH BO VSAJ NEKAJ (BLIŽNJA OKOLICA) ODZVALO NA TVOJE POVABILO!PA BO LUŠNO…IN DRUGAČE!…

Lep dan vsem skupaj!

Pač življenje ne teče vedno tako,kot si želimo. Jaz sem od žene dobival vedno samo spodnje perilo,pa kakšno srajco. Nazdravila mi ni nikoli, tudi slik nimam od svojih roj. dnevov, saj bi moral se kar sam slikat.

No za letošnji roj. dan sem pa res dobil posebno darilo od žene. Par dni prej je šal sama v toplice, ker jo je poslal zdravnik. Po 3. dneh se je vrnila domov ,vsa zmedena in mi priznala,da je tam iskala moško družbo (kar naročila je kelnarju,da išče moškega),pa ji ni ratalo in se ji je zvrtelo in je prišla k meni domov. Tako,da jo moram vodit zdaj okoli psihiatrov. Vidiš,niti eden se ni več spomnil,da imam vmes roj. dan. To je pač bilo darilo zame. Pa kaj življenje gre dalje. Mogoče bom pa še kaj lepega doživel.

Nekdo

ena misel, ne samo zate ampak za vse tukaj:

Če v iskrico pljuneš ugasne,
če v iskrico pihneš razplamti,
oboje prihaja iz tvojih ust.

Drugače pa sem se spomnil še ene zgodpice:

nekoč je bil eden tako razočaran nad življenjem, da je sklenil, da bo šel na vrh hriba nad vasjo in se bo obesil. No ja, hrib je bil kar visok in ko je prisopihal, na vrh je slenil, da si malo odpočije, še zadnjič špgleda na vas, ki se je zelo dobro videla in potem se bo pa obesil. In ko je sedel, ter gledal na vas po hišaj, se je spomnil:” aha, pri tej hiši so pa otroci izgubili očeta v prometni nesreči, aha, pri tej hiši jim je pa štala pogorela, aha pri tej hiši, so pa bankrotirali, aha pri tej hiši imajo pa prizadetega otroka, aha pri tej hiši, se pa vedno tepejo ko so pijani…….in tako naprej, o vsaki hiši si je imel nekaj za povedati, ko je tako sedel eno uro in razmišljal, je prišel do spoznanja, da njemu pa le ni tako hudo. Opazil je koliko imajo ljudje težave, pa še vedno vstrajajo. Dobil je voljo, da bi pa vendarje moral tudi on vstrajati, saj navsezadnje le ni tako slabo. Obrnil se je in šel sklenjen, da se bo potrudil nazaj v vas.

Če vam sedaj kaj več pomeni gornja misel, tudi prav. Ni vse za vsakogar in ne razume vsak vsega, ampak samo tisto kar mora. Ista slika, vsakemu pove drugače, ampak vedno tisto kar mora vedeti.

Poiskusi se nasmejati in reči, “še pridem sem gor in se bom potrudila, da bom dobre volje.”

primož

Primož, hvala za krasne misli. Sašo.

Draga Nekdo !
Čestitke za rojstni dan, vse najlepše, vse dobro, predvsem pa Vam želim zdravje. Vem, da je hudo, če ni nikogar, ki bi se spomnil na te, če je tako kot opisujete, vendar se nikar ne žalostite zaradi tega. Res ni vredno, da pa Vam vedeti, s kakšnimi ljudmi ste obkroženi in imate opravka. Samo Vaše življenje je, samo VI ga živite, zato se obdajte in obkrožite s takimi ljudmi, ki si to zaslužijo, ki bodo veseli Vas in Vaše družbe. Vključite se v kakšno dobrodelno društvo ali organizacijo, naredite kaj za sebe in uživajte v svojem prostem času. Res pa ni vredno, da si grenite življenje. Res so neprijazni časi, ljudje se zapirajo vase, pravi prijatelji so redki, tudi najožji sorodniki so redkokdaj dobri, da bi pa kdo vračal dobroto, pa je že pravi čudež.
Vse dobro Vam želim in naj bo SREČA z vami !
Marijanekdo je pisal/pisala:
>
> pozdravljeni
>
> povedala bi rada samo svoja čustva……….
> danes imam rojstni dan! IN TO OKROGLEGA! Več let sem si
> predstavljala, kako bo ta dan potekal, kako ga bom
> proslavila….saj je ravno tako lepa številka.
>
> Toda danes, ko je prišel ta dan, bi najraje umrla. Prvič v
> življenju sem pomislila na samomor z željo, da bi to storila!
>
> Šla sem za nekaj ur v službo, ostanek dneva bi rada
> proslavila! V službo sem prinesla cel kup sladkarij, čestital
> mi ni nihče. Ženske so jamrale, kako se bodo spet zredile, in
> to pred dopustom…..vse je ostalo na mizi.
> Direktor me je bežno poljubil na lice, 2 minute kasnej pa me
> je zmerjal, zakaj ni vse po njegovem………čestitke nisem
> nobene dobila, niti na emailu, na gsm, po pošti……..
> Nato me je šef pripravil do solz……..
>
> Sem poročena, nimam otrok! Mož je cel dan v službi in me do
> sedaj ni niti poklical! Včeraj mi je kupil darilo –
> videokamero, ki ji jo sploh nisem želela, seveda je že vse
> poštudiral, kako snemaš, kako držiš…….
> Oče mi je umrl, mama je zaradi starosti v domu, edini brata
> me že 10 let ne pogleda, ker so me (tako pravi on) v družini
> raje imeli kot njega.
>
> Raje ne bi govorila o tem, koliko je on dobil, jaz pa prav nič!
>
> Saj ne gre za denar! Vsak, ki prosi pomoči, mu pomagam! Vsak,
> ki kaj potrebuje, to pri meni dobi! Včasih sem preveč dobra,
> to sama vem, a danes se nihče ni name spomnil! Kaj morem res
> rojstni dan preživeti na internetu? Žalostno!
>
>
> Mislim, da je morda najbolje, da umrem! ko sem se peljala
> domov, sem stopila po gasu…………….pa sem si
> premislila………
>
> saj me nihče nebi pogrešal……

Draga deklica (ker ne vem tvojega imena ) !
Ne gre mi dol, da bi ti voscila kot kar “nekomu”, ker (in to si zapomni !!!) TI SI NEKAJ POSEBNEGA !
Preberi se enkrat vse lepe, spodbudne misli,ki so bile tukaj napisane kot replike na tvojo zalost in sprevidela bos, da smo vsi tukaj zato, da ti zazelimo samo sreco in pogum in to res iz srca!
Kar se tice torte, sveck in slikanja : bliza se vikend, naroci torto, pojdi k frizerju,kupi si novo sminko in obleko in povej mozu,da je povabljen na praznovanje. Videla bos, da bo novo kamero in svoje znanje uporabil za to , da slika svojo zapeljivo, veselo, sploh enkratno zeno , tako, da bodo cez par let lahko otroci videli,kaksna je bila mamica takrat, ko je sama zmotno mislila, da se ne splaca vec ziveti !
Glej, mogoce tole zveni malo prevec pocukrano, ampak hocem ti povedati, da nikar ne obupaj, glej z optimizmom v prihodnost, ker
zivljenje je res lepo, ce ga sama vzames v roke !

SRECNO !!!
Andrejka

ne morem si kaj,da se ne bi še enkrat oglasil….kar ne morem verjeti,koliko dobrih ljudi je samo na tem forumu,koliko prijaznih ljudi,ki jim ni vseeno da si žalostna….to me je zelo presunilo….prav so ti svetovali,prav gotovo obstajajo ljudje na tem svetu,ki te spoštujejo in te bodo spoštovali….poišči jih,povsod so……..
predvsem pa SPOŠTUJ SAMA SEBE….požvižgaj se na tiste,ki te ne spoštujejo….kaj potem če te ne…..ko jih šiša……….

Želim ti vse najlepše za rojstni dan…tudi jaz z zamudo.
Oglašam se, ker me je spodbudilo tvoje tako žalostno razmišljanje ob dnevu, ki ti je očitno zelo pomemben. Takšni dnevi, posebno pa še okrogli, kar kličejo k temu, da delamo pri sebi razne “obračune”, premišljujemo o minljivosti, o tem kje smo, kaj nismo uresničili, kaj nam manjka…; o monotonosti življenja, ki smo mu dovolili, da nas je posrkal. Dan enak dnevu…hrepenenje po drugačnem življenju??
In letos si si rekla, da bo ta dan pa drugačen…in pričakovalo mogoče preveč ?
Svet ni obstal in isti prijatelji, isti sodelavci, isti mož…In sedaj je vse odvisno od TEBE. Torej proč s črnimi mislimi. Naredi žurko čez vikend, za nazaj in povabi sorodnike in prijatelje…,povabi moža nekam kjer vama bo lepo…Razvajaj SEBE!!
In ozri se okoli, odpri vrata, ko je vendar pa toliko življenja in veselja zunaj!! In prikliči vsake toliko tistega otroka v sebi, ki je ugašal sveče na torti in se igraj…ni težko, le začeti je potrebno…

Še na veliko let!!

Želim ti, da bi se ti uresničile želje, ki jih nosiš v sebi! Če je pravi rojstni dan minil v razočaranju, si sama “vzemi en lep dan”. Preživi ga tako, kot sama želiš. Privošči si nekaj, kar si že dolgo želiš, stori kaj, kar te mika, pojdi tja, kamor te vleče.Podari si kaj lepega. Naj bo to samo tvoj dan!

New Report

Close