vsi s pravne (trenutno ali nekoč)
Pozdrav,
Zanima me ali je sploh možno, da narediš izpit iz rima, če nisi šel na nobenega izmed kolokvijev? In kakšne so vaše izkušnje s tega izpita – v kolikem poskusu ste ga naredili, koliko časa za učenje vam je šlo, skratka neke koristne nasvete iščem (in moralno podporo;))).
Hvala, za odgovore, jaz sem že čisto obupana
lep dan;
Jasna
Konec meseca bom diplomirala, ampak rima se seveda še dobro spomnim. Če to, da nisi šla na kolokvije pomeni, da nimaš pojma, potem v prvem roku bolj težko. Razen če se sedaj začneš učiti samo rim. Res je, da se ga večina ˝boji˝, ampak meni je bil pa tudi zelo zanimiv, samo ne smeš se ga lotiti s strahom in paniko. Ker je vse logično. Če se učiš naenkrat iz nule, potem si kakšen mesec do dva že vzemi, da ti bo jasen cel sistem. Čeprav to, koliko časa rabiš, je zelo relativno, meni je boljše več časa, zato, da imam rezervo. Ni pa baubau, res ne! Po moje ta izpit uniči samo tiste, ki se ga preveč bojijo in lotevajo s paniko brez da bi se poglobili v stvari in jih razumeli. Čeprav velja, da je samo pifl, ni res, če se z glavo učiš vidiš, kako dovršen sistem je rimsko pravo. Jaz sem sicer prvič padla, ampak sem šla samo ˝probat˝. Drugič sem znala in sem naredila. Ni pač najlažji izpit, ampak ni pa neizvedljiv..
Hvala Maša, dosti bolj sem pomirjena. Čestitam za diplomo!!
Jz sem tudi ena od tistih, ki bo kmalu diplomirala, torej mam rim ze za sabo.
Morm povedat, da sem ga naredila v prvem, ampak tudi to, da sem sla na oba kolokvija. Na prvem pojma nisem imela, za drugega sem se pa resno pripravla tako, da je blo kr precej tock. Tudi moje mnenje je,da ni tak bavbav, meni osebno je bla veliko tezja politicna ekonomija, ker je veliko bolj suhoparna, pri rimu pa spoznas tudi kakega rimskega kralja pa velikega misleca,… Sam ne se vsedit k rimu kot da je to neki najbolj groznega. Pol res ne bos najbolj uspesna!
Veliko srece in ne obupat ze pri prvi stopnicki!!!!
No, jst sem ze diplomirala in glede rima ti lahko toplo priporocim, da se ga uci z zanimanjem. Pravila se nauci..hm..na pamet! Obvezno pa moras vse razumeti, tako da se uci s povezovanjem in s primeri iz praktikuma. Meni so se zdele vaje zelo koristne, zato jih poskusaj obiskovat.
Zelim ti veliko srece pri izpitih! In tudi, ce vse ne bo slo tako tekoce s kolokviji in izpiti, ti bo z veliko volje uspelo.
Ej… štala. Tud če maš slučajno kej veselja do študija prava te pr rimu mine. Najhujš je pa to da tud če vse znaš, veš da si se uču, te unedva kretena na ustnem izpitu j… v glavo tko da morš met res dobre živce in potrplenje.
Leila, ne prevec strasit. Sej tudi jaz delim mnenje s tabo, ampak ne punci volje jemat. Si ti rim ze naredila, Leila?
Jjaz sem že diplomiral, glede izpita iz rima pa takole: čeprav nisem bil na kolokvijih, nisem imel z rimom prav nobenih problemov. Še več, ne sam, da nisem bil na kolokvijih, tudi na pravnem faksu sem bil samo enkrat, pa še takrat le v bifeju.
sociologija? a mi zna kdo povedat, koliko casa rabis, da se jo totalno naucis? pa ce so blazno tezki izpiti?:)
Ma socioliogija je ful piflarska čeprav se je en del da kar razumet. Sam najbrž se je izpit ful spremenil odkar sem ga jaz delala. Sicer če se boš učila 14 dni ti bo ratalo. Je pa treba vztrajat : )).
Srečno!
hi hi hi, se spomnem še unih dveh kretenov :))
Res so bili zajebani, en bolj od drugega
Forum je zaprt za komentiranje.