Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja vselitev – prosim za nasvete

vselitev – prosim za nasvete

drage dopisne frendice,

nujno rabim vašo pomoč. Svakinja in njen fant se bosta čez vikend preselila v novo stanovanje, ki sta ga uredila v zgornjem nadstropju pri njej doma. Včeraj sva že izbrala darilo zanju. O poroki ne duha ne sluha, vendar meniva, da stvari rabita zdaj, ne pa čez na primer dve leti, ko se bosta mogoče poročila.
Kupila sva jedilni servis.
Ker sva darila podobna darila vedno dala le ob porokah, me zanima vaše mnenje:
ali se da zraven tudi čestitka, kaj naj nanjo napišem – da bi se dobro počutila v vajinem novem gnezdecu ali kaj podobnega, in kakšen naj bo motiv – ljubezenski ali kaj drugega? Rada bi, da bi bilo vse skupaj nekaj posebnega – ne mislim na samo darilo in njegovo vrednost, pač pa predvsem na to, na kakšen način ga bova izročila.Kaj ste dobile ve, ki ste bile v podobni situaciji, pa se vam je za vedno vtisnilo v spomin?
Vaše pomoči se že veselim, saj imate vedno kakšne pametne ideje!

Zelo lepo da jima želiš vse lepo ob vselitvi v novo stanovanje. To je res en lep dogodek, ko se vseliš v svoje lastno gnezdece.
Jedilni pribor je čisto v redu za darilo ob vselitvi in ni primeren le ob poroki.
Tudi čestika bo dobrodošla sem prepričana, motiv je lahko tudi ljubezenski, vendar bi jaz za tako priložnost izbrala kaj bolj življenskega nasploh. Tu na med.over.net je kar nekaj lepih misli, ki jih lahko uporabiš. Upam da boš našla kaj primernega.
LP

Tudi midva z možem sva se preselila v svoje stanovanje preden sva se poročila. Dobila sva darila, čestitk poleg ni bilo. Vsak nama je svoje želje za naju povedal ob obisku. Servis je krasno darilo. Čestitka po mojem ni potrebna, saj se mi ne zdi selitev priložnost kjer je čestitka nujna. Če pa si jo želiš priložiti pa tudi ne bo nič narobe. Vendar konec koncev bo lepše, da jima sama poveš, kaj jima želiš. Začetek skupnega življenje je pomemben dogodek, pa tudi, če ni poleg poroka.

Kako lepo sta se z možem spomnila. Lepo darilo. Meni se zdi čestitka izvirna zamisel, saj gre za pomemben korak v njunem življenju. Če bosta živela skupaj že nekaj časa, poroka ne bo več pomenila velike spremembe.
Čestitko lahko napišeš šaljivo ali pa romantično. Meni je prišlo na misel tole, ne vem pa če je primerno: “Naj gredo v usta dobrote iz ust pa lepote.” Pripisala bi še: Ob vselitvi v skupno gnezdo, datum in podpis.

LP
EvaK

naju so pred vselitvijo spraševali kaj naj kupijo in so to tudi prinesli. Brez voščila seveda. Sva bila najbolj vesela njiovih osebnih voščil, ko so nasmejani prinesli darila, pa naj bodo to kozarci, ali pa lonec za kuhanje….tudi sedaj še nisva poročena. Lepo praznovanje ob vselitvi vam želim!

Punce, kot vedno ste odlične.
Eva K., tvoja ideja je oh in sploh super – sem že klicala moža in je navduuušen!!
kaj pa menite še o tem, da bi vse skupaj malo skrila v eno veliko škatlo, napolnjeno s senom, zraven bi pa dala še npr. 1 kg moke, eno jajce, domač por, malo peteršilja….
Liza M.

Zdravo!
Tudi moj brat in dekle sta prejšnji mesec zaživela v svojem gnezdecu, seveda o poroki ni govora. Z možem sva kupila darilo (želela sta si tovster) zraven pa sem kupila pleteno košaro domače izdelave in vanjo “stlačila” en Merkatorjev nakup, od začimb, do copat, obližev, razne hrane in pijače, malo zares, malo zahec. Sta bila zelo vesela in presenečena. Tudi tvoja ideja je super. LP Barbara*

New Report

Close