Najdi forum

vsega nekaj

Pozdravljeni.

Sem 28 letna mamica dveh otrok. Od zadnjega poroda je minilo 9 mesecev in od tedaj trpim bolečine v križu. Najbolj izstopajo, če ležim na ravni trdi površini oz. na tleh, potem komaj komaj vstanem. Boli tako močno, da nekaj časa iščem položaj, se “kobacam”, da sploh vstanem. Zdaj me že nekaj mescev, najbolj zjutraj, bolijo tudi podplati. Že ko se primem ali rahlo masiram noge v predelu gležnjev, bi kar stokala zraven. Pred leti sem imela zlomljeno trtico in počeno križnico,zaradi padca s konja, zaradi tega se nisem nič posebej zdravila. Je možno da so to neke posledice ali je mogoče da bi mi to “naredili” porodi? Res je tudi, da sem zdaj v drugi nosečnosti pridobila precej kg, katerih se še nisem znebila, tako da vidim tudi v tem vzrok. Neverjetno kako so mi bolečine v križu in nogah načele moje psihično-čustveno življenje..
Sprašujem se, če naj obiščem zdravnika ali bi več gibanja pripomoglo k izboljšanju?

Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.

Pozdravljena!

Težko vam kaj pametnega povem kar tako pavšalno. Vaše težave so lahko posledica padca na trtico, lahko so posledica spremenjene biomehanike po porodu, lahko so posledica nestabilnosti sklepov…

Ugotoviti se da z pregledom npr. pri fizioterapevtu specialstu za Cyriax ali Maitland koncept, ki vam bo potem lahko pomagal tudi z ustrezno terapijo.

New Report

Close