Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Vse v glavi – ali pa ne

Vse v glavi – ali pa ne

Pozdrav,

prebrala sem kar nekaj zanimivih objav na forumu, sploh od gospe Brede, pa bi RES zelo cenila vaše mnenje tudi o moji situaciji…

 

Stara sem 38 let, mama dveh otrok (8, 11), zaposlena, na vodstvenem položaju, aktivna (izleti, hribi, kolo…)….

VENDAR PA ME VES ČAS NEKAJ BOLI.

Nisem depresivna, rada imam svojo službo, skoraj nikoli nisem na bolniški, imam OK zakon, dober odnos z otroki… ne jamram, ne izogibam se delu, tudi če sem utrujena, grem dokaj uspešno preko tega. Lahko rečem, da se “prisilim”, da funkcioniram bp.

 

Ok, prehranjujem se res ne zdravo (ob poplavi INFO sploh ne vem KAJ JE ZDRAVO, res ne), ne jem dodatkov (poplava informacij – komu sploh zaupati?!), imam cca 8kg preveč, pa vseeno – verjetno to ne odraža mojega slabega telesnega počutja.

 

Včeraj me je ŠE noro bolel palec na nogi, 2 dni NORO, danes je bp. Občutek kot bi se zaskočil. Že 14 dni me boli podplat – lok na desni nogi (ignoriram in hodim v hribe, vse delam normalno), ampak zvečer mi kar utripa. Mož mi zmasira, že dotik me boli… Tolažim se, da bo minilo. Kot bi bil trn v peti – samo ni v peti in gre za zelo bolečo bolečino. Pred tem me je bolelo pa zgolj pri nožnih prstih, kot bi mi z elastiko udarjal na nek živec, občutila mravlince (sum na mortonov nevrom).

Boli me desna rama – včasih se komaj oblečem, boli me že hm, vsaj 2 leti, večinoma konstantno, je pa na trenutke tako slabo, da roke ne premaknem. Potem  mine … večinoma boli konstantno, stopnjuje pa se do res hude bolečine in nazaj. Slikala – rama je bp, ortoped povedal, da gre bolečina iz vratu – obraba. Pomoči ni, operacija ni smiselna ker je že preveč obrabljeno… (haloo, mlada sem!!).

 

Na trenutke me boli koleno. Sem ga slikala – bp. Kot bi me kljuvalo. Bolečina je neprijetna, pa vseeno, ne neznosna. Ortoped – bolečina seva iz kolka (obraba, dokazano).

Že cca 9 let me boli kolk, trenutno v mirovanju – sicer pa tako, da imam staro napotnico za menjavo kolka (obraba). Boli ves čas, pa sem se popolnoma navadila na to vrsto bolečine – ne naredim špage, izpadnega koraka, nog pri porodu nisem bila zmožna držati narazen, sicer pa z občasnim šepanjem gre…

Vratna hrbtenica – obraba … napetos ves čas.

 

IMAM SE ZA MLADO, AKTIVNO, počutim se staro 1000 let. Kakšna bom pri 50-ih?!

 

Pozabila sem na hrbtenico – cela, dejansko hrbet – ponoči imam pogosto trdo kot skala (obdobja) in se ne morem sama obrniti. Pomaga mi mož (spet malo obrabe, pa pri 18-ih sem jo poškodovala…bila v bolnici….).

Spim dobro, najdem udoben položaj – mi pa pomaga, da pol noči spim na kavču, pol na postli.

Zjutraj imam hrbtenico tako okorelo, da komaj pridem do kuhinje – se ne poravnam. Usedem se na stol, noge dam na drug stol in po kavi sem bolje.

Novost je, da me boli desni gleženj, se pravi, ko vstanem, šepam, tako je okorel, potem bp. Po vsakem sedenju, mirovanju enako – boli da šepam.

Zatekata mi še 2 prsta na roki … dneve mi popestri alergija – neznana, pravijo da dermatitis.

Evo 🙂 to je to – saj ne vem ali se je komu dalo prebrati. Vse to večinoma ignoriram, ne jamram, večina o tem nima pojma – mogoče mož in nekaj kolegic.

Me je kar sram, tako mlada, pa toliko stvari… PA RES NI V GLAVI, vsaj mislim da sem ok. Mentalno zdrava, prisebna. Nisem hopohonder, čeprav ko sem to napisala, se počutim kot največji blefer.

K osebni zdravnici ne hodim več, nimam časa, pa večinoma je izguba časa. Bolniške ne želim, tablet tudi ne. Želim se pa počutiti dobro, vitalno… Psihično sem zadovoljna, rada bi bila še fizično.

 

Se kdo prepozna v tej pisani paleti raznovrstnih bolečin?

Če je kdo za osebni kontakt, se priporočam…, ker počutim se res že bedno… kot en čudak, ki ima probleme sam s sabo.

 

Lp,

G.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Predlagamo vam, da se vključite v skupino za samopomoč. Za začetek pa lahko pokličete na društva, kjer se boste lahko pogovorili o vaših izkušnjah, na telefonsko številko: 064 247 877 – Barbara

Lep pozdrav, Katja

Pozdravljeni,

Ker nisem mogla poslati zasebnega sporočila, sem napiala tole.

Po dolgem času sem malo pokukala na forum. Ker ste pohvalili moje prispevke, sem skrbno prebrala vašo objavo in napisala odgovor glede na lastne izkušnje in znanje, ki sem ga pridobila v zadnjih 14 letih samozdravljenja.

Brala sem, da se bolnikom s fibromialgijo dogajajo nesreče. Meni se že celo življenje. Padci nesreče… Vedno sem bila ročno spretna in dobra v športih in domiselna.. Pa sem ugotovila, da nisem tako nerodna, temveč, da imam motnje pozornosti. Nekajkrat so mi že pokazali, posebno ruski zdravniki, sliko hrbtenice in povezavo med vretenci in organi ter rekli, da vse moje težave izhajajo iz hrbtenice.

Po vašem pisanju se vidi, da ste perfekcionist. Tudi sama sem bila. Sebe sem priganjala dokler ni bilo delo opravljeno in to, dobro opravljeno. Tudi, če sem delala do jutra. Stalno sem imela v mislih, da se na končnem izdelku ne vidi, koliko časa je bilo zanj porabljenega. Nisem se ozirala na utrujenost in bolečine… Ko si v zaletu, nič ne čutiš..

Računalnik in internet sem dobila pri 45-tih. Na začetku smo se samo učili za preživetje. Med kolegi sem bila med prvimi. Takrat nismo niti vedeli kaj vse se lahko najde na internetu.

Ko je človek mlad, veliko prenese. Ko mi je bilo že res hudo, sem na internetu iskala rešitve. Pa sem pri 58-tih začela brskati in odkrila EFT in potem še 10 drugih metod, ki jih ne bom naštevala.Brala sem, gledala posnetke, si prevajala in beležila. To delam že 14 let.

Vašo zgodbo sem prjmerjala s svojo.

Pisali ste samo o delu, da vse funkcionira, kot je treba. Kaj pa sproščanje in zabava? O tem niste nič napisali. Pa je to posebno pri perfekcionistih zelo pomembno. Sama za to nisem imela več enerije.

Ko sem leta 2008 začela z EFT, me je zanimalo, kako ugotovim s katerimi čustvi je povezana neka težava. Sama sem jih imela veliko.

Nek tuj EFT izvajalec je, ko so ga to vprašali, povedal, da on pa to vedno ve. Pogleda v knjigo Luise Hay, Telo je tvoje (You can heal your body). Bolečina je opozorilo, da je nekaj narobe. Dobro je ugotoviti kaj je to. Bolečine na desni strani telesa so povezane z razumom, bolečine na levi strani pa s čustvi. Tudi to je povedal. Desno-jetra, levo, vranica.

Prebrala sem veliko razlag, kaj je fibromialgija. Prva je bila, da je vzrok neznan. Potem, da je glavni vzrok v intoleranci na gluten-dr. Amy Myes. Potem nek drug zdavnik trdi, da se s keto dieto vse popravi, da je vzrok v insulinski resistenci, tretji, da je vzrok v ščitnici… in tako naprej.. Dr. Eric Berg pravi, da je vzrok za bolečino v desni rami v jetrih in žolčniku. Da je to pri 90% bolnikov s fibromialgijo in pokaže na posnetku rešitev. Masažo pod desnim rebrnim lokom. Tudi bolečine v kolenu so verjetno povezane z jetri, gotovo ima tudi o tem video. Meridian za jetra poteka od palca na nogi, po nogi navzgor čez koleno do dojke in potem zavije malo proti sredini. Na internetu lahko pogledate sliko tega meridiana. Po kitajski medicini petih elementov- element lesa, glavni organ so jetra, podorgan žolčnik. Negativno čustvo za jetra je jeza, za žolčnik zamera. Spomladi čiščenje jeter. Naturopatinja Erika Brajnik ima na youtube video o čiščenju jeter v januarju. Drugače je pa okrog kolena nekaj akupresurnih točk za lajšanje bolečine. Pa točka na dlani med palcem in kazalcem je za vse bolečine.

Pred 14 leti sem komaj hodila, tako me je bolelo desno koleno. Vozila sem se z električnim kolesom, po stopnicah skoraj nisem mogla. Tudi “škripalo” je. Obraba, je rekel zdravnik. Danes nič ne škripa in pri hoji nič ne boli, počepov pa ne delam. Nogo lahko tudi pokrčim. Kolk me je zelo bolel verjetno samo enkrat.

Vratna hrbtenica. Tudi sama imam izrabo že 22 let in bolečine. Pomagajo vaje.

Hrbtenica. Moja je cikcasata, mi je nekdo rekel. Spim vso noč na hrbtu, pogosto z opornico za vrat. Nekaj padcev, nesreč poškodb… od glave do trtice, tudi trtica. Na boku ne gre. Kaj pomaga? Neka zdravnica mi je pokazala, kako si zjutraj lahko raztegujem hrbtenico še v postelji. Pa infrardeča sveloba dela čudeže.

Mravljinci in krči v prstih so lahko povezani s hrbtenico. Zato raztegovanje.

Dermatitisa nimam. Alergij, vsaj vidnih tudi ne. Alergije se lahko odpravijo.  Kaj pa zajedalci v telesu. Ali imate domače ljubljenčke? Nek zdravnik je rekel, da je treba 2x, ali vsaj 1x letno narediti čiščenje proti zajedalcem.

Pa še dieta. Ta je zelo pomembna. Določena hrana povzroča alergije, druga vnetja, tretja zavira izločanje prebavnih encimov… Tudi insulinske resistence ne gre zanemarjati. Razmisliti o uživanju sladkorjev, Pa tudi intolerance na hrano, če imate premalo prebavnih encimov…

Potem prehranski dodatki, vitamini, minerali, itd… Boste izvedeli kaj novega. Vitamin B12, veliko magnezija več vrst, cink, Veliko D3 vitamina… Tudi to je treba dobro preštudirati.

Veliko bo dela…

Vse celice v telesu se v 7 letih zamenjajo. Verjemite v čudeže, kot je Einstein. Meni se dogajajo.

 

In, da ne pozabim, gibanje. Gibanje zmanjša bolečino. Sama  delam qigong za boljši pretok energije po telesu. Bolečina po tradicionalni kitajski medicini pomeni, da ni pretoka energije.

Gotovo boste našli rešitve, da se boste počutili bolje. Saj ste perfekcionist. Potrebujete zvezek, načrt in počasi se daleč pride. Ste še mladi, imate čas. Pol mlajši od mene.

Prisluhnite svojemu telesu in se ne mučite preveč. Imejte radi svoje telo in mu pomagajte. Vam bo hvaležno. Sproščanje, to rabijo perfekcionisti.

Vse rešitve ki sem jih opisala,  lahko preverite na internetu in v knjigah. V resnici ni nič mojega.

Pa posvetujte se svojim  zdravnikom.

Breda

 

 

 

 

 

 

Objava čaka odobritev

New Report

Close