Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH

VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH

Lp. Mene pa zanimna, če se lahko kandide zdravim tudi če dojim? Sicer ne vem, če jo imam ampak utrujenost, pretirana želja po sladkem, vetrovi po mlečnih izdelkih in sadju, občasni beli tok, mislim, da to vleče na kandido. V otroštvu sem vedno ko sem imela angino, dobila antibiotike, enkrat v enem letu celo 7krat, potem pa nisem jemala nobenih probiotikov, ker niti nihče še ni omenjal tega, da je to dobro. Zdravniki pa so kar pisali recepte in antibiotike za vsako angino. Torej zanima me, kako sploh lahko ugotovim, če imam kandido oz. kam se lahko pridem zdravit in koliko to stane?

lp

Spoštovani!

Vaše pismo ne potrebuje komentarja. Hvala,ker ste delili vaše izkušnje z vsemi tistimi, ki so šele na začetku reševanja zdravstvenih problemov na tak način. Zgodbe, kot je vaša, so vedno močna motivacija.

Vse dobro in veliko lepih trenutkov z novim članom družine!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Spoštovani!

Glede na opisano, ne dvomim, da ste obremenjeni z glivicami.
Med dojenjem ne morete začeti s strogo protiglivično dieto.Problem glivic je tudi v zakisanosti organizma, zato priporočam, da uživate bazične minerale. Pazite tudi na sestavo jedilnikov in jejte ogromno zelenjave, ter čim manj OH. Sladkorje črtajte 100%. Uporabljajte tudi probiotike, ki ne vsebujejo alergenov, kot so mlečne beljakovine, soja ali gluten.

Torej: blažja protiglivična dieta, probiotiki in bazični minerali so dovoljeni med dojenjem.

Če težave ne bodo minile tudi po koncu dojenja, pokličite za več informacij o zdravljenju,v ordinacijo.

Srečno!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!

Bom kar napisala tukaj, da ne odpiram nove teme. Stara sem 25 let in imam 20 kg preveč.
Torej že več mesece opažam slabo počutje, katerega sem do zdaj uspešno ignorirala. Zadnji mesec imam pa vsakodnevne glavobole, kateri mi dajejo vtis kot da sem fuul utrujena. Probleme imam z prebavo, ko sem še živela v štud. domu v Lj, sem bila zaprta po cel teden, posledično imam tudi probleme z želodcem, saj mi ne prenaša mastne in določene hrane. Ginekologinja mi že 2 leti neuspešno zdravi vnetje. Niti sama ne vem kakšno vnetje imam, verjetno glivično. In tako mi je kolegica rekla, da je čist možno da imam kandido. Zato sem danes naredila preizkus s kozarcem in so se niti in grudice spuščale na dno kozarca. Tako mi je torej jasno, da moram iti na dieto. Sem prebrala dosti Vaših zapisov, tudi od obolenih, ampak kljub temu mi ta dieta ni povsem jasna.
S čim naj zjutraj nadomestim kruh, in če res ne smem jesti nobenega kruha? Kajti js si sama ne znam speči pirinega kruha brez kvasa. Potem ali je to primer za zdravnika? Lahko naredi kakšne teste, kjer se bo pokazala ta nadloga?
Saj je je še dosti vprašanj, ampak Vas nočem nadlegovati. Lep pozdrav in vse dobro!

Spoštovani!

Po opisanem, gre pri vas za zakisanost organizma in posledično zaradi zmanjšane vitalnosti organizma tudi za glivice. V kislem okolju glivice najhitreje uspevajo, zato vam ne uspe rešiti vaginalnih vnetij. Brez diete in bazične prehrane ne bo šlo, priporočam vam tudi bazične kopeli.
O sami protiglivični dieti je bilo res že veliko napisanega.Ni potrebe, da bi se popolnoma izognila kruhu (1 kos za zajtrk z zelenjavnim namazom).Tudi nekaj kvasa ni problematično.Vse ogljikove hidrate naj bi pri protiglivični dieti, uživali 1-2x dnevno, v manjši količini. Popolnoma pa se morate izogniti sladkorju -pazite tudi pri količini sadja.
Glede zaprtja: pijte vsaj 2,5l tekočine -predvsem voda in nesladkani čaji, pomagajo tudi sveže stisnjeni zelenjavni sokovi ali tekoči probiotiki.
Pri glavobolih pomaga klistiranje – na ta način najhitreje razstrupite telo.

Vse dobro vam želim!

Spoštovani.

Hvala Vam za odgovor in nasvete, mi bodo zelo pomagali pri nadaljnem zdravljenju te nadloge (če temu lahko to rečem).

Rada bi samo napisala, da sem bila pri svoji osebni zdravnici (katera je še lih frišna iz faxa) z namenom, da bi me dala na krvne preiskave za kandido. Doživela sem negativno izkušnjo, saj me je zdravnica zavrnila, češ da kandida iz medicinskega vidika ne obstaja, in da je to največji internetni nateg stoletja. Med drugim mi je rekla, da je to isto kot da bi k njej prišla z virusom hiv, za katerega ve da ga ne morem kar tako imeti, kot torej ne morm imeti kandide. Za vse simptome kot so spahovanje, pekoča zgaga, vsakodnevni glavoboli, slabo počutje, zaprtost po celi teden, kašljanje je našla izgovor kje bi ga lahko imela. Npr za kašelj in glavobol sem po njenem sama kriva, ker kao ne hodim na sprehode in se zadržujem v suhih prostorih. Njena diganoza je bila, da sem podvržena prekomernemu stresu, in da naj spremenim življenski slog na bolše. Sicer me je dala na krvne preiskave za ščitnico in za tisto, kar sm jo prišla prosit.

To izkušnjo sm opisala, da boste vedeli kakšen odnos imajo naši velecenjeni dohtarji do kandide. Ampak jaz bom kljub njenim “pametnim” nasvetom šla na protiglivično dieto, prej se bom sčistila, Saj ne verjamem da bi bila tako pod stresom.

Lep pozdrav in vse dobro. 🙂

Pozdravljeni,

sama imam najverjetneje ustno kandido in me zanima ali je ta nalezljiva? Nikjer tega nisem zasledila in me zelo skrbi ali lahko prenesem na partnerja in mojega otroka s poljubljanjem ali s slino na drugačen način.

Hvala in lp

Spoštovani!

Glivice se nam pojavijo, če je vitalnost organizma znižana, niso pa nalezljive.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Prebiram o dieti pri razširjeni kandidi in med omejenimi živili je tudi svinjsko meso. Kakor vidim, je sicer meso dovoljeno uživati.
Zanima me, zakaj se je potrebno izogibati svinjini.

(Morda naj dodam, da živimo na vasi, kjer imamo možnost dobiti domače meso preverjenega porekla.)

Hvala za odg, lep pozdrav!

Spoštovani!

Svinjina je problematična, ker je od vseh živalskih belajkovin najtežje prebavljiva ( če se dlje časa zadržuje v črevesju, lahko pride do gnitja).Če želimo čimprej sanirati črevesno floro, se je svinjini pametno izogniti.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Zanima me ali je origanovo olje učinkovito pri premagovanju kandide? Če je, kako ga je priporočljivo uživati?

Najlepša hvala za odgovor in vse nasvete, ki jih objavljate na spletu!

Lp,
Maja

Spoštovani!

Žal z omenjenim oljem – pri premagovanju kandide – .nimamo nikakršnih izkušenj.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni,

stara sem 21 let in pred dobrim letom dni so se mi začele pojavljati bolečine v predelu rodil (spodnji del trebuha), bila sem pri ginekologinji, ki mi je nardila ultrazvok in je vse v najlepšem redu. Predlaga mi je da preneham s kontracepcijskimi tabletami in sem to storila, po 4 letnem jemanju. Zdaj sem brez njih že pol leta. Tudi v trebuhu nimam več tako močnih bolečin kot sem jih imela v času jemanja tablet, ampak še vedno so prisotne, ne vsak dan ampak v intervalih…. Tako da sem začela sumiti na prebavo, večkrat sem zaprta in imam vetrove. Bolečine se pa širijo tudi v levi del hrbtenice (male medenice). Bila sem na pregledu krvi, ki mi je pokazala povečan holesterol. Na trenutke sem telo eksplozivna, za vsako stvar se razjezim predvsem na družinske člane, brez vsakega razloga. Pogosto sem utrujena in brez volje do učenja. Kaj je možno da sem okužena s kandido? In kam naj grem na pregled?

Pozabila sem še napisati, da imam tudi probleme s kožo (veliko aken), pred začetkom jemanja kontracepcije nisem imela velik težav, tam pa tam se mi je nardil kakšen mozolj, zdaj jih imam po celem licu. Med jemanjem tabletk sem 2 leti imela super kožo, zadnjo leto in pol pa so se mi začeli pojavljati mozolji in s tem tudi bolečine v trebuhu. Odkar ne jemljem tablet se mi je koža malenkost poslabšala.

Zivijo,
Sama pravzaprav nimam niti 4 od nastetih znakov kandide…mogoce samo popadki na sladko in neurejena prebava. Sem pa bila na bioresonanci in so ugotovili, da kandido imam in mi svetovali naj naredim dieto. Trudim se ze drugi dan, ampak mi nikakor ne gre, vedno ga kje userjem nevede. Glede na to, da ne maram sadja, zelenjave, pa tudi mesa ne prevec, sem sedaj skoraj samo na pirinem nekvasenem kruhu in mlecnih izdelkih brez laktoze (po dieti, ki sem jo dobila, je to dovoljeno), pa verjetno bodo sle testenine s tuno tudi se skozi. Zanima me, koliko se lahko prekrsim pri dieti, ker od kruha in sira si ne predstavljam zivet, s tistim cesar ne maram pa se tudi ne morem siliti. Mora biti dieta striktna ali kaksen grizljaj drugih zivil tu in tam ni problem? Mislite, da bo dieta se dolgo trajala? Na bioresonanci sem to pozabila vprasat. Je pa kar grozno, ker je moje zivljenje ze v dveh dneh izgubilo smisel s tako prehrano…ne da se mi druzit z nikomer, ker ne morem niti vincka spiti ali pa kaj finega prigrizniti. Stalno sem tecna, ne da se mi z nikomer ukvarjat, v sluzbi sem cisto neskoncentrirana in brez volje, stalno razmisljam o hrani in najrajsi bi sla na eno dobro vecerjo. Ai je normalno, da tako razmisljam?

Spoštovani(Šifra:tincaa911)!

Najprej se morate lotiti problema zaprtosti.Pretirano uživanje devitalizirane hrane lahko privede do lene črevesne dejavnosti.Pomagate si lahko s svežimi zelenjavnimi sokovi, predvsem iz zelenih listov. Za hitrejše razstrupljanje lahko poskrbite s kuro klistiranja. S tem, ko boste razbremenili črevesje, se bo izboljšala tudi koža. Kar se tiče prehrane, bi bila primerna klasična protiglivična dieta, smiselno pa je, da začasno izločite mleko in mlečne izdelke.

Povišan holesterol kaže na šibka jetra, zato uživajte več hladno stiskanih maščob (med drugim 1-2 jedilni žlici lanenega olja dnevno).Tudi jetra se bodo ojačala na podlagi protiglivične diete.Šibka jetra so po Trad.kit.medicini znak potlačenih čustev, predvsem jeze, zato bodite pozorni tudi na vaše čustvene vzorce.

Za začetek vam priporočam še uživanje bazičnih mineralov in bazične kopeli vsaj 2x tedensko.

Vse dobro!

Spoštovani (šifra “ne vem”)!

Pri takih spremembah, ki ste se jih lotili vi, marsikdo potrebuje podporo terapevta, ki vodi skozi proces. Iz vaše razlage razumem, da terapevta imate, zato ga prosite za pomoč. Začetek je seveda težak, a s pravilnimi navodili bi morala začetna kriza hitro miniti. Bolj striktni boste, prej se boste bolje počutili, saj je ob prisotnosti kandide telo demineralizirano in so mnoge funkcije okrnjene. Potrebujete čim več mineralov ( zelenjava, sveže stisnjeni sokovi iz zelenih listov, bazični minerali v prahu…).

Ko se boste boljše počutila, boste tudi lažje ozavestila, da so hrana in užitki povezani z njo, pomembno področje.Po drugi strani pa je veliko drugih področij, ob katerih čutimo ugodje in zadovoljstvo.

Vse dobro!

Pozdravljeni!

Nekje konec aprila sem kar brez razloga tekoče odvajala. Potem je bilo nekaj dni vredu. Včasih sem dobila odpor do hrane, kar nisem mogla jesti. Potem pa spet tekoče, neprebavljeno blato, glasno kruljenje po črevesju, tudi bolečine v črevesju. Do sedaj sem shujšala okoli 5kg . V službi sem kar sama naredila hematest in je bil negativen, ker je bilo na oddelku kar nekaj viroz sem pred dvema tednoma tudi sama oddala blato v laboratorij in ugotovila da imam kandido. Osebna zdravnica mi je svetovala izogibanje sladkorjem in več zdrave prehrane. Šele na forumu sem prebrala, da stvar ni tako nedolžna in da je potrebna stroga dieta.
Zanima me ali je mogoče, da kandida povzroča močne bolečine v spodnem delu trebuha (črevesje)? In hujšanje ali je značilno za kandido? Kdaj bi se naj diareja ustavila? Pijem probiotične kapsule Linex. A so te vredu ali moram katere druge? Dala sem pregledat kri, vse je ok, le železa mi primanjkuje tako da mi je osebna zdravnica predpisala Ferum lek.
Ker imam tudi jezik obložen sem dobila daktarin gel. Sklepam da so občasne vrtoglavice povezane s kandido?
Kar se tiče “slabe” prehrane pa je res, da brez nje nisem znala živeti. Na jedilniku so bile čokolade, kruh in testenine, mesa sploh nisem uživala, kakšne salame, majoneza, čokolino… Ali bom lahko še kdaj jedla čokolado?

Kje se naročim k vam, ali imate dolge čakale vrste?
Najlepša hvala za odgovore! Lep pozdrav, Rebeka

Pozdravljeni,

Moja prijateljica se je zaradi določenih zdravstvenih težav odločila za neke vrste alternativno terapijo, ki obsega uživanje boraksa, joda in kalijevega jodida. Zanima me ali se lahko dejansko uživa omenjene sestavine? Kakšne količine so še sprejemljive za telo? Na kakšen način lahko škodujejo telesu. Glede boraksa vem, da se uporablja za vaginalne globule.

Najlepša hvala za odgovor

Zarja_zarja

Spoštovani!

Lažje bi vam odgovorili, če navedete za kakšne zdravstvene težave gre?

Lep pozdrav!

New Report

Close