Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH

VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH

Torej,

Jaz sem zdaj že dva tedna trikrat dnevno delala urinski test, da vidim, kako zakisana sploh sem. In? Stalno imam ph urina nad 7, ponavadi kar 7,4, kar potem pomeni, da nisem zakisana??? Kako naj potem pozdravim nenehna glivična obolenja v nožnici, kako to, da se mi sploh pojavljajo, če nisem zakisana?

Moj partner pa je zelo zakisan in ima ph urina skoraj pod 6, ampak on pa nima nikakršnih težav z glivicami ali nasploh in ga ne morem prepričati za nikakršno dieto, niti nima potrebe po njej?

Resnično ne vem več, kaj naj storim, očitno ne bo nikoli konca tej moji kalvariji…:(

Spostovani,
ker se tudi sama borim proti kandidi ze cca 2 leti, sem tokrat odlocena da grem do konca. Dieta, ki traja med 3 in 12 meseci ni macji kaselj. Nekaj literature sem si ze prebrala, med njimi vase clanke in tudi knjigo Resnice in zmote o kandidi. Nekaj stvari mi se ostaja nejasnih, zato bi Vas prosila, ce mi odgovorite na naslednja vprasanja o tem kej lahko in cesa ne smem jesti, da si dopolnim svoj “menu”.
1.Za tiste ki ne zelimo shujsati, je receno, naj uzivamo mastno hrano. Kaj naj bi to vse bilo?
2.Dnevno lahko zauzijemo 100ml kakovostnega olja. Kako to dolgorocno vpliva na holesterol?
3.Bio majoneza, zenf, konjsko meso, avokado, donat, koruza, pšenica, kokosova moka in cips, da ali ne?
4.Pri ginekoloskem vnetju, naj se zenska “zasciti” s tamponom pri kopanju v bazenu (Moravske)?
5.Kje se nahaja mlečna plesen, samo v siru ali se kje?
6.Fitnes napitki, ki vsebujejo sirotko, kazein, mesanica beljakovin, soja, proteini se lahko uziva ali ne? (Ker ne pojem toliko da bi po fitnesu nadomestila vse s hrano, se posluzijem teh napitkov)
Kaj od tega mi najmanj skodi?
7. Izvor zivila naj bi bil pomemben? Kaj priporocate?
8. Tortex zelenjavne pastete vsebujejo izvlecek kvasa in sladkor. Ga torej ne smem, ali je to tako mala kolicina da ne skoduje?
Za odgovore se Vam ze v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Bio-Bio

Pozdravljeni

na protiglivicni dieti sem ze skoraj tri mesece (vmes sem se pregresila 2x, ker ni slo drugace) ampak sedaj sem dobila akutno vnetje srednjega usesa in zdravnica me je dala na antibiotik, saj se drugace to ne da pozdraviti. Zanima me kako naj sedaj postopam, glede kandide? Moram povecati probiotike, ali celo grenifit, ali samo nadaljujem dijeto kot ponavadi?

BIO BIO iz svojih izkusenj ti odgovorim kar sem sama spoznala. V dieti je veliko nejasnosti, zato sem sama brskala se po tuju literaturi in videla, da kar enim pase, se ni receno da bo vsem. Recimo jaz sem ugotovila da nikakor ne smem kisa ali kvasa, saj tako dobim srbece hemeroide. Ne smem niti koruze ali koruzne moke, niti cipsa. S sirom ali mlecnimi izdeli nimam vecjih tezav, ce so v omejenih kolicinah. Najmanj problema imam seveda z beljakovinami, ampak zelo pazim, da se ne zagisam prevec, pri cemer si pomagam z bazicnim praskom in zelenjavnimi sokovi. Mam pa probleme z avkodom in to precejsnje. Priporocam ti da pazis kaj pojes in da v obdobju testiranja jes samo eno vrsto hrane pri enem obroku. Tako lahko izlocih hrano, ki ti ne ustreza. meni je pri tem pomagala srbecica, saj se pojavi pol ure po obroku, na tak nacin sem izkljucila hrano, ki je moje telo ne prensa. Upam da sem ti saj malo pomagala.

Že pri glivicah so bile težave s poznavanje tematike, pri zakisanosti pa je še slabše. To je res kompleksna in zahtevna tema. V našem podjetju pravkar prevajamo knjigo o zakisanosti, nemško uspešnico s 16. ponatisi. Do takrat pa moja razlaga vaših merjenj:

Kljub temu, da imate konstantne vrednosti nad pH 7, ste zakisani. In to močno! Zakaj? Vaše ledvice ne delujejo dobro, zato ne morete izločiti vseh kislin. Kaj natančno je narobe z ledvicami (kako hudo je), vam ne morem povedati brez testiranja. Lahko je samo majhna blokada, lahko kaj bolj resnega. Druga možnost pa bi bila, da jemljete minerale (recimo koralni kalcij, magnezij) kot prehransko dopolnilo, in je to vplivalo na merjenje. V tem primeru ponovite merjenje, vendar prej 7 dni ne jemljite nobenih prehranskih dopolnil.

Če težava z ledvicami ni resna (lahko si daste pregledati urin), potem vam priporočam desnosučne mlečne bakterije (so na primer v probiotičnih mikroorganizmih Avita), pijte veliko vode, ki je revna z minerali, čaje za ledvice (ki jih seveda pripravite z vodo z malo minerali!).

Ta program za ledvice izvajajte približno 3 mesece, potem pa si ponovno izmerite pH urina. Če bodo vrednosti tokrat kisle (kot pri vašem fantu), lahko začnete z razkisanje po znanem programu: bazična dieta, bazični minerali, bazične kopeli). Seveda pa se boste že med “ledvičnim” programom držali navodil iz bazične diete.

Družinskih članov pa ni potrebno misionirati v “bazično vero”. Poskrbite najprej zase – ko bo videl, kako vam dobro gre, ga bo začelo zanimati. če ne, pa je to njegova odločitev, ki jo lahko sprejmete, ali ne.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Odgovarjam kar med vašimi vprašanji:

1.Za tiste ki ne zelimo shujsati, je receno, naj uzivamo mastno hrano. Kaj naj bi to vse bilo?
Predvsem je to laneno olje. Seveda ni vseeno, kje ga kupimo, mora biti hladno stiskano, predvsem pa v temni steklenici in z zelo majhnim rokom trajanja. Olje si polijete po jedi na krožniku, lahko je to juha, enolončnica, solata, zelenjava, skuta ali jogurt … Možnosti so neskončne. Sveže laneno olje je brez okusa, vendar že po enem tednu začne postajati grenko. Kupujte laneno olje v majhnih stekleničkah in ga hitro porabite. V poštev pridejo tudi druga rastlinska olja, ki so kakovostna (tukaj mislim predvsem na izvir semen in tempreraturo stiskanja). Olje torej ne uporabljamo za cvrenje in pečenje, ampak ga uporabimo tik pred zaužitjem obroka.
2.Dnevno lahko zauzijemo 100ml kakovostnega olja. Kako to dolgorocno vpliva na holesterol?
Nikakor, ker rastlinska olja nimajo holesterola.

3.Bio majoneza, zenf, konjsko meso, avokado, donat, koruza, pšenica, kokosova moka in cips, da ali ne?
Problematični sta koruza in pšenice, ker vsebujeta veliko OH, ki se spremenijo v sladkorje in hranijo glivice. Malo mesa – v redu. Donat absolutno ne priporočam (bom kdaj drugič obširneje razložil, zakaj ne priporočam mineralnih vod z veliko anorganskih mineralov).

4.Pri ginekoloskem vnetju, naj se zenska “zasciti” s tamponom pri kopanju v bazenu (Moravske)?
Kje pa ste to prebrali? Če že imamo vnetje, je kopanje v bazenu (katerem koli) lahko neugodno. Bolje je, da ostanemo doma in si s praškom za bazično kopel izpiramo vagino (podrobneje sem to opisal tukaj http://med.over.net/forum5/read.php?177,5015132).

5.Kje se nahaja mlečna plesen, samo v siru ali se kje?
Mlečno plesen boste našli v vseh mlečnih izdelkih, ki predolgo stojijo (na toplem). Lahko tudi v jogurtu ali mladem siru. Pazite na temperature, pa bo.

6.Fitnes napitki, ki vsebujejo sirotko, kazein, mesanica beljakovin, soja, proteini se lahko uziva ali ne? (Ker ne pojem toliko da bi po fitnesu nadomestila vse s hrano, se posluzijem teh napitkov). Kaj od tega mi najmanj skodi?
Ne morem odgovariti na splošno, moral bi prebrati deklaracijo napitka. V splošnem velja: prste vstran. Naredite si sami svoj napitek za nadomeščanje kalorij, ki bo brez sladkorja in drugih nezaželjenih sestavin (ojačevalci okusa, konzervansi, barvila, umetna sladila …).

7. Izvor zivila naj bi bil pomemben? Kaj priporocate?
Sezonsko sadje in zelenjavo od mame, iz tržnice ali od kmetov, ki jim zaupate. Sveže pripravljene jedi, raznolike in s čim bolj preproste.

8. Tortex zelenjavne pastete vsebujejo izvlecek kvasa in sladkor. Ga torej ne smem, ali je to tako mala kolicina da ne skoduje?
Ne poznam deklaracije s paštete, zato ne vem, koliko sladkorja je v njej. Sigurno se najdejo tudi kakšne, ki so brez, mi smo navdušeni nad IBI namazi.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Hvala za nasvete vaši “sotrpinki” – zanesljivo ji bodo pomagali. Je pa res, da moramo iz seznama dovoljenih živil najti tiste, ki jih sploh radi jemo in dobro prenašamo.

Preberite si, kaj sem tukaj svetoval (tisto, kar za vsa ne velja, preskočite):
http://med.over.net/forum5/read.php?177,5015132

LP

Pozdravljeni,

mene pa zanima, zakj ne priporocate donata?

Donata ne priporočam, ker vsebuje anorganske minerale, ki jih telo zelo slabo ali skoraj nič absorbira.

Zaradi velikih količin anorganskih mineralov dobimo tudi drisko (podoben efekt izkoriščajo pri odvajalih). Tudi vsebnost CO2 se mi ne zdi potrebna za zdravje.

Boljše je uživati vodo z malo anorganskih mineralov in jesti veliko sadja in zelenjave, ki vsebuje organske materiale. Samo rastline so sposobne izkoristiti anorganske minerale za svoj razvoj. Živali in ljudje pa potrebujemo organske. Tako pač je v naravi.

LP

na vaš oglas se zanimam ker me že ves čas srbi po celem telesu.naj začnem pri nogah črevesju trebuhu po rokah po hrbtu vratu obrazu uči me srbijo solzijo po glavi postajami vroče po telesu se nič ne pozna samo praskam se tolčem se slabo spim utrujen se zbudim na sploh se slabo počutim bruham čudne izplunke ven bruham prozorne mislim da gre za nevarne glivice

Dragi Boštjan!

Branje vprašanja, ki je napisan brez ločil, je za tujca, kot sem jaz, zelo nehvaležno.

Niste napisali, koliko ste stari, kaj ponavadi jeste.

Lahko bi bile glivice, lahko seneni nahod, lahko zastrupitev, lahko težave z jetri, lahko …

LP

Pozdravljeni,

Glivice sem se usprešno rešil, imam pa vseno par vprašanj in vaši odogovori mi bod v zelo veliko pomoč. Kot vem, glvice uspevajo v kislem okolju, sadje pa naredi PH bazičen, zakaj potem kljub temu, da ima sadje nekaj sladkorja ga ne smemo preveč uživati. Res je, da se glivice hranijo tudi s sladkorjem, vendar če je Ph bazičen, kljub sladkorju ne bi smele uspeti.

Druga stvar, ki je zanima pa je glede prehrana za športnike. Sam se veliko ukvarjam s tekom, fitnesom in občasno kolesom. Za vse omenjene športe je potrebno imeti OH za energijo, kar pa sami ne zagovarjate najbolj. Zato bi prosil, če mi lahko daste konkretni jedilniki za športnika kako naj je- se pravi zajtrk, malica, itd…

In kaj predlagate za po fitnesu. Sedaj sem pil beljakovinske napitek, vendar so dodatna umetna sladila, itd…

Imate prav: če smo razkisani oziroma imajo vsa tkiva optimalen pH, potem lahko pojemo karkoli, pa nam ne bo škodilo. Problem pa se pojavi, če pretiravamo s kislo prehrano, kar se zelo hitro zgodi. Drugi problem pa je, da vsebuje današnja prehrana tako malo mineralov, da tudi z zelo zdravo, bazično prehrano zelo težko vzdržujemo bazičnost telesa. To je grozljivo dejstvo, ki ga veliko premalo poudarjamo in poznamo.

Odgovor: ker sadje vsebuje dosti, dosti manj mineralov kot še pred 50 leti, sadni sladkor bolj kislo učinkuje.

Vsi, ki se ukvarjajo s športom, imajo ta problem. In od vsakega posameznika je odvisno, kako si sestavi jedilnik. Nekih standardnih receptov ni. Ugotovite, koliko OH lahko pojeste, da boste v redu oziroma koliko bazičnih mineralov morate dodatno jemati, da ne boste zakisani in se bodo glivice lažje razvile. Brez jemanja prehranskih dopolnil za razkisanje ne boste mogli, na žalost.

Nekateri špotniki dobivajo po maratonih bazične infuzije, se kopajo v bazičnih kopelih in jemljejo vrhunske minerale (organskega izvora).

To lahko prakticirate tudi vi: bazične kopeli ali vsaj nožne kopeli po večjih obremenitvah (že večkrat sem povedal, da je v Moravskih Toplicah voda rahlo bazična – hotel Ajda, baje pa tudi v Moravcih v bližini Ljutomera – vsaj tako pišejo na spletni strani, bom pa šel sam preverit), vsak dan bazični prašek z minerali in dodatno procijo po treningu ali že vmes (eno merico na 3 dl vode). Lahko pa si sami kontrolirate urin in pri posebej kislih vrednosti dodatno razkisate.

LP

LP

Moje težave so se začele avgusta lani. Začele so se driske, krči v trebuhu, napihnjenost, smrdeči vetrovi, slabost v želodcu. Do takrat sploh nisem vedela, kaj pomeni imeti težave s prebavo. Na potrebo sem hodila enkrat na teden.
Zdaj se mi te težave vlečejo že skoraj eno leto. Vmes so obdobja poslabšanja in izboljšanja..Včasih imam 3 tedne mir in potem se spet začne. Krči, driske, neprebavlejena hrana v blatu..Najbol me psihično ubija, ker ko me zvije sploh ne morem zdržati in moram v 2minutah biti na wcju. Predstavljajte si tak način življenja, ko si kje..zaradi tega me je strah na kak izlet z avtobusom itd..
Šla sem k osebni zdravnici in naredila mi je preiskve blata, kjer je bilo ugotovljeno, da so mi izolirali candido albicans. Poleg tega, so mi ugotovili da je v blatu neprebavljena hrana, včasih se mi ne prebavijo maščobe, včasih škrob…Zdravnica mi je rekla da pač je malo povečana candida in da naj vsak dan jem probiotični jogurt in to je vse. Blato je zelo čudno, včasih tekoče, včasih nekaj vmes, vmes so neprebavljeni koški hrane in zvije me kar naenkrat. Ves čas mi v trebuhu kruli in se nekaj pretaka. Pride obdobje ko je vse ok in imam normalno blato in potem spet to..ker so težave še trajale sem šla spet zdravnici. Spet mi je pokazalo v blatu candido in 1 teden semjemala diflazon. Stanje se umiri nato pa spet..Zdravnici se to ne zdi nič takšenga mene pa psihično ubija moja težava sprebavo. Shujšala sem za 5 kg. Zanima me kaj mi priporočate, ali bi šla na pregled kakšnemu alterativcu in kateremu, če ima kdo dobre izkušnje? Zdravnica me je sicer zdaj poslala alergolgu, ampak dvomim da mi bo kaj pomagal..ne vem več kaj naj..HVALA za kakršnokoli besedo ali nasvet.

1. Če je v blatu neprebavljena hrana, potem je lahko eden izmed vzrokov tudi to, da hrane v ustih dobro ne prežvečite.

2. Če imate kandido: na tem forumu si lahko preberete vse, kar je potrebno za odpravo teh glivic. Z uživanjem probiotičnih jogurtov že ne, še posebej, če ste alergični na mleko (in tega sploh ne veste).

3. Upam, da ste se zatipkali, ko ste napisali, da ste pred temi težavami hodili na blato enkrat na TEDEN. Ste mislili na DAN? To je zdravo in normalno odvajanje blata.
Preberite si članek:
http://www.fengshui-akademija.si/sorteme/sorteme-crevesje.php

LP

Ne nisem se zatipkala..enkrat na teden sem hodila..imela sem zelo slabo prebavo:S Zdaj me skrbi da imam mogoče zaradi tega težave?
Zdravnica ne more vrjeti da bi zaradi candide imela te simptome..Čudno mi je samo, da nimam težave skoz..ampak pride obdobje ko je 3 tedne vse ok. Nisem še zasledila, da pri komu, ki ima candido da bi imel toliko časa mir. Naj povem da v tem času ko se mi izboljša, da sploh ne pazim na hrano ali karkoli jem normalno kot do sedaj..Potem pa naenkrat spet btežave s prebavo..Ali Vi tudi zdravite z bioresnanco?

Pozdravljeni.
Od prvega poroda, pred skoraj 15 leti dalje sem imela 4-5x letno nožnična vnetja. Pred 6 let, sem imela hudo vnetje celotne trebušne votline in sem v bolnišnici 1 mesec dobivala stekleničke z antibiotikom, da se je vnetje pozdravilo in so mi nato lahko operirali žolčne kamne, ki so bili vzrok za vnetje. V bolnici sem imela ves mesec tudi nožnično vnetje in pomagale mi niso niti Canesten svečke. Od takrat imam nožnično vnetje najmanj 1x mesečno, začne pa se mi 2-3dni pred menstruacijo, ki je zelo boleča, kljub temu, da traja samo 1 dan in skoraj nič ne krvavim. 4-5x letno pa dobim vnetje tudi med dvema menstruacijama. Ginekolog meni, da je to popolnoma normalno, ene ženske imajo pač pogostejša vnetja. Ko sem prosila za kakšno mazilo za zunanje dele, saj me pečejo je rekel, da je to vnetje znotraj in da me ne more peči zunanji del spolovila. Canesten svečk mi noče predpisati, pravi, da naj uporabljam boraksove svečke in multi gym gel (oboje bolj malo pomaga). Že 2 leti se prehranjujem po nasvetih iz knjige “Resnice in zmote o kandidi”. Sem vegetarijanka. Prehranjujem se predvsem z zelenjavo in žitaricami (veliko prosene kaše, amaranta, leče in quinoje). Občasno jem tofu, sejtan in sojin jogurt. Kruha sploh ne jem, razen riževih vafljev za zajtrk. Redno uživam kapsule Dida. Vnetja pa se kar vrstijo, ravno tako tudi slabo počutje,brezvoljnost, razdražljivost, vrtoglavice, migrene in bruhanje. V zadnjem letu imam po vsakem obroku občutek napihnjenosti. Zredila sem se za 15 kg, predvsem se mi je povečal trebuh, čeprav sem bila v pasu vedno preveč vitka glede na ostalo telo. Zanima me, kaj lahko sama še storim v borbi proti kandidiazi, saj nimam denarja za terapije. Hvala in lep pozdrav. Mateja

Vaše težave s prebavo so že zelo dolge, zato se boste morali zdravljenja lotiti celostno. V članku ste si lahko prebrali, kako pomembno je zdravo črevo in redno odvajanje blata. Zaradi velikosti je črevesje eden najpomembnejših organov oziroma zelo močno vpliva na naše zdravje.

Težave s črevesjem ste imeli že prej, samo se niso tako jasno kazale. Očitno črevesje nekaj časa “zdrži”, potem pa z driskami pokaže, da je bolno.

Z bioresonanco se da zelo dobro testirati, kaj je narobe s črevesjem. In seveda pozdraviti.

LP

Verjetno ste zaradi zgornjega posta spregledali moj odgovor in mi zato niste odgovorili,če se tudi Vi ukvarjate z bioresonanco in kaj menite o mojem nenadnem izboljšanju čeprav ne pzim na prehrano.

Zdravo! Sicer čakam nekaj pregledov, vendar pa me zanima kaj menite o mojih težavah.
Pred 10 meseci se mi je vnela žrelna sluznica. Nato se je “to” razširilo po celi ustni sluznici, ki je najprej postala zelo rdeča, nato pa se je čez nekaj časa rahlo pobelila(to je tudi trenutno stanje). Če z vato potegnem po sluznici ni sprememb, kot da se je bela barva vgradila v sluznico. 3 mesece po vnetju opazil tudi čudno prebavo, kasneje kri v blatu itd. Proktološki pregled je pokazal rahlo povečane hemeroide in rdečo sluznico!!(najbrž enako kot v žrelu). Je možno da gre za kakšne glive? Vročine in povečanih bezgavk v teh 10 mesecih nisem imel, zgolj na začetku vnetja žrela, me je ponoči rahlo na vsako toliko streslo. Kaj sem torej staknil?

hvala in lp

Ja, seveda se ukvarjam z bioresonanco. Vaša intervalna okrevanja pa so samo znak, da telo še ni 100% bolno, ampak še lahko malo kompenzira. To, da ne pazite na prehrano, pa ne bi poudarjal kot nekaj dobrega.

LP

New Report

Close