VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH
Ja, mislim na navadne, sive plombe. Pomaga se lahko tako, da jih postopoma zamenjate in hkrati jemljete alge klorela (čiste, gojene v kontroliranih pogojih). Smo pisali o tem, uporabite iskalnik.
Če imate kandido, pa standarni program, o katerem smo tudi že pisali.
LP
Ste naredili mini test, ki je objavljen skuapj z vabilom na Svetovalne urice?
Vprašanja:
1. Ste pogosto depresivni ali utrujeni?
2. Imate velikokrat mrzle noge in roke?
3. Vas napenja in imate veliko vetrov?
4. Je vaša prebava neurejena?
5. Vam peša spomin?
6. Ali vaše razpoloženje zelo hitro zaniha?
7. Je vaše blato mazavo in smrdeče?
8. Se vam je zmanjšal libido?
9. Imate pogosto vnet mehur?
10 Si pogosto zaželite sladkih jedi?
11. Velikokrat dobite prehlad ali vnetje nožnice?
12.Vas pogosto mučijo glavoboli?
Če ste na več kot štiri vprašanja odgovorili z DA, potem imate zelo verjetno težave s kandido.
Beli kosmiči so lahko povezani z glivicami oziroma je to odluščena sluznica. Na vsak način bi morali začeti zelo paziti na prehrano. Niste napisali, koliko ste sedaj težki. Če iamte še kakšen kg rezerve, bi lahko začeli s strogo protiglivično dieto in opazovali, če bo kaj boljše. Verjetno boste morali vztrajati vsaj 3 mesece, da ne bo več “kosmičev”, vendar se glivic s tem ne boste znebili, zato boste morali nadaljevati z dieto še 6 do 9 mesecev in hkrati razkisati telo.
Pijete dovolj čiste vode?
LP
Bazični prašek je prehransko dopolnilo, zato ga lahko pijete neomejeno. Razkisanje traja od 9 do 12 mesecev, zato bo še dolgo vaš prijatelj.
Če tako reagirate na molkosan, imate verjetno težave s sirotko, ki je v njem. Če ste alergični na kravje mleko in tega sploh ne veste, je molkosan za vas neustrezen. Če pa za zdristko obstajajo še kakšni drugi razlogi, boste morali vprašati prodajalca oziroma uvoznika.
Če imate pogosta vnetja, morate obvezno izvajati tudi bazične kopeli. To izredno pospeši razkisanje, zato 1 x do 2 x na teden bazične kopeli.
LP
To je res razstrupljanje telesa in bo lahko še nekaj časa trajalo. Bazični prašek ne bo dovolj, da se bo stanje hitro izboljšalo. Svetujem vam izpisanje nožnice z bazičnim praškom (potrebujete napravico za klistiranje, ki ima poseben nastavek za nožnico) in seveda bazične kopeli. Če ste se toliko let zakisali in ustvarjali ugodne pogoje za rast bakterij, glivic …, potem ne morete pričakovati, da bo ozdravitev s pomočjo naravnih, zdravilskih metod prišla čez noč.
LP
Alternativa so nožne kopeli, vendar je takšno razkisanje počasnejše.
Zdaj bom izjemama naredil reklamo za eno izmed zdravilišč v katerem imajo preverjeno bazično vodo: Moravske Toplice, bazen pri hotelu Ajda. Kot kritiko pa tole: za obroke strežejo predvsem hrano, ki zakisa, zato pazite, da pri večerji ne boste ponovno zakisali telesa in izniči učinek. To se zelo hitro zgodi. Kot vegetarijanski meni pri večerji na primer nudijo mlečni gris posipan s kakavom!
Pri intenzivnem kopanju v takšni vodi (večkrat na dan, najmanj 30 minut), morate obvezno jemati bazične minerale.
Razkisanje je samo del razstrupljanja, vendar smo o tem že pisali. Uporabite iskalnik za sorodne teme.
LP
Pozdravljeni!
Vas forum sem že nekajkrat prebirala, vendar nikjer nisem zasledila načina prehranjevanja, če ima oseba kandido in če je športnik.Sama sem zagrizena športnica, treniram 2x na dan, sicer neprofesionalno.Sem pa ugotovila, da verjetno imam kandido.Mini test mi je sicer ne ravno potrjuje,ker nisem odgovorila z DA na vsa vprašanja,najbolj pa me muči srbečica zadnjične odprtine.Tako kot vsi športniki sem tudi jaz pojedla veliko sladkih živil v obliki barov ter veliko ogljikovih hidratov, medtem, ko meso uživam 1xna teden,pa še to ne vedno.Ko sem prebivala doma,sem jedla tudi vsak dan zelenjavo,sedaj sem v tujini in je ta zelenjava bila redkeje na mojem jedilniku dokler se ni pojavila srbečica.Potem sem začela malo raziskovati in prisla do vase “diete”.Z jedilnika sem črtala vse ogljikove hidrate v obliki testenin,riza,kruha.Jem jabolka,občasno kako pomarančo,jajca,zelenjavo surovo ali kuhano, semena sončnic in oreške ter 1-2 krat na teden meso (piščanec ali govedina), mleko pijem samo 2x na dan v kavi. Od sladkih pijac si nareim le športni napitek za na kolo.
Moje vprašanje je, ali s tem telo dobi dovolj vsega za normalno delovanje, kajti od pričetka diete sem izgubila menstruacijo, ki sem jo v januarju 2008 še imela v februarju pa ne več.Zato me malo skrbi, da si ne naredim še večje škode.
Hvala za odgovor.
Srečno!
Moj nasvet: ker se s sportom ukvarjate neprofesionalno, zmanjsajte trening – samo enkrat na dan, dokler se ne boste pozdravili. Vidite, kam vas je to pripeljalo: mocno ste zakisani in demineralizirani, imate kandido, izgubili ste menstruacijo. Odlocite se, kaj vam je pomembno: zdravje ali kaj drugega.
Ce ze trenirate, pazite, da boste v aerobnem stanju, ker takrat ne proizvajamo kislin. To so potem zelo blagi treningi, sicer pa verjetno veste, o cem pisem.
Obvesno morate jemati bazicne minerale in kopeli, baze dodajte tudi pisaci za na kolo. V kateri drzavi zivite? Najdite bazicne minerale, ki nimajo dodanih sladkorjev!!!
LP
Pozdravljeni!
Zelo sem bila vesela vasega odgovora in se vam zanj najlepse zahvaljujem. Jasno mi je, da dosedanje spremembe ne bodo dovolj, nisem pa vedela, da s fizicnim naporom stopnjujem zakisanje. Nadaljevala bom s sedanjim nacinom prehrane in spremenila rezim treniranja.
Zelo bi vam bila hvalezna, ce bi mi pomagali pri izbiri bazicnih mineralov ime ?), ki se dobijo v Belgiji, kjer trenutno prebivam. Lahko bi jih sicer narocila v Sloveniji, vendar bi verjetno minil mesec, predno bi jih dobila.
Se enkrat hvala za odgovor in pomoc!
Soncen pozdrav,
M&S
Imam eno vprašanje glede protiglivične diete. Strah me je namreč yo yo efekta. Imam približno 10 kg viška in mislim da imam kandido, vendar pa nisem sigurna. Verjamem da bi s tako strogo dieto izubila kilograme ampak me zanima kako potem to težo obdržati? Se ogljikovi hidrati postopoma uvajajo nazaj po ozdravitvi? Namreč nebi rada spet shujšala do željene teže in potem dobila vse nazaj z normalno prehrano (to se mi je zgodilo pri ločevalni dieti). SKrbi me tudi izguba mišic. Sem rekreativna jahalka in si ne morem privoščiti izgubo moči. Kaj pravite na sirotko (whey) kot beljakovinski dodatek prehrani – veliko teh dodatkov ima razne umetne snovi kot aspartam in podobno vendar pa obstajajo tudi take ki so brez dodatkov in umetnih sladil!
LP
Pozdravljeni še enkrat,
Ravnokar sem med zgornjimi odgovori prebrala vaš odgovor, da ženske s kandido nebi smele jemati kontracepcijskih tablet. Seveda jih tudi sama uporabljam in zato so verjetno moje težave še toliko večje…
Prosim, če lahko svetujete, katera vrsta kontracepcije je najbolj primerna, da bom lažje zatrla kandido.
Vnaprej najlepša hvala z odgovor in lep pozdrav
Naja
Ker na tem forumu ne delamo reklam za izdelke, tudi tiste ne, ki jih prodajamo v našem podjetju, vas prosim, da pokličete v ordinacijo, pa vam bomo svetovali. Lahko pa tudi po mailu: [email protected]
LP
Odgovor je zelo preprost: kondomi.
LP
Glivice so samo simptom, in zdravljenja se moramo lotiti celostno. Če boste vztrajali pri dieti, boste kmalu začutili, kako dobro se počutite: ni več vetrov, napetosti trebuha, boljše odvajanje blata, boljši spomin in koncetracija, več moči, manj razdražjivosti. In ko boste enkrat doživeli ta efekt, ne boste nikoli več želeli živeti “po starem”, kot sedaj. Torej pri zdravljenju glivice ne gre za dieto, ampak za premik v razmišljanju pri načinu prehrane in življenjskemu stilu. Po dieti in razkisanju telesa (vse traja od 9 do 12 mesecev) boste morali prav tako paziti, kaj jeste, drugače bodo se glivice zopet razmnožile in boste na istem, kot sedaj.Lahko se boste kdaj pa kdaj pregrešili s saldkarijami in pojedli celi krožnik testenin, vendar boste morali naslednje tri dni paziti in izravnati kislo-bazično ravnovesje.
Glede mišic se nimate ničesar bati, če boste uživali tudi meso (v zmernih količinah, ne svinjine!).
O sirotki: moje splošno mnenje je: mleko je za teličke, ne za ljudi. Zakaj bi radi sploj jedli sirotko?
LP
Spoštovani!
Mogoče veste ali obstajajo kakšna zdravila, ki uničujejo te gljivice. Namreč, če vsi ti farmacevtski koncerni iščejo in proizvajajo zdravila proti vsem možnim in nemožnim tegobam… menim, da jih načeloma pri kandidi čakajo milijarde zaslužka…
Razumem sicer, da je potrebno spremeniti način življenja, da se gljivice takoj ne vrnejo… a kak pomor gljivic preko zdravil tudi ne bi škodoval kajne? Obstaja kakšno zdravilo t.i. uradne medicine proti temu?
lp
Ponovno kopiram stari odgovor, ki pa še vedno velja:
“Re: kandida in antimikotiki
Napisal: Dominik Golenhofen (89.212.138.188)
Datum: 27.01.2008 09:47
To sem odgovoril na podobno vprašanje, kot je vaše:
“Antimikotiki nikoli ne rešijo simtpomov, ampak jih samo začasno potlačijo (pobijejo samo glivice, ki so v črevesju, na žalost pa tudi dobre bakterije). Če vas torej zanima simptomatsko in “začasno” zdravljenje kandide (glivice), potem je antimikotik za vas. Po mojih izkušnjah pa je trajna ozdravitev možna samo z izstradanjem glivic in razkisanjem.”
Antimikotiki samo pomorijo glivice v črevesju, glivice pa so povsod po telesu, tam, kjer dobijo hrano (na primer koža – krvni sladkor). Na izpraznjeno mesto mrtvih glivic se zato hitro naselijo glivice od drugod, saj je mesto v črevesju za glivice zelo atraktivno (imajo luksuszne pogoje za življenje, ker dobijo hrano, je toplo, vlažno, temno, malo kisika če je črevesje v slabem stanju).
Kot sem že zgoraj omenil, je to simptomatsko zdravljenje, ne pa celostno. Z jemanjem antimikotikov se ne spremeni okolje, kjer živijo glivice.
Poleg tega antimikotiki naenkrat uničijo veliko glivic. Kot sem že napisal v članku o zdravljenju glivic (objavljen na tem forumu), se pri tem sprosti veliko t.i. afla toksinov, ki so izredno močni strupi.Ti strupi izredno obremenijo organe za razstrupljanje, še posebej jetra. Kaj pa če so ti organi že od prej preveč obremenjeni in ne zmorejo predelati in ventralizirati te ogromne količine strupov?
Strupi ostanejo v telesu, se vskladiščijo v tkivih, in ničesar nismo dosegli, samo še bolj obremenili telo.
Glivice zdravimo najmanj 6 mesecev, če imamo manjše težave, ponavadi pa 9 do 12 mesecev, saj moramo tudi razkisati triva (jih razstrupiti).”
LP
Pozdravljeni,
naredila sem test in ugotovila, da imam verjetno kandido, imam tudi obilo simpotmov. Zanima me ali se sploh dati testirati, ali takoj zaceti z dieto? V tem primeru, po koliko casa diete je dobro zaceti zdraviti se z bioresonanco?
In se to ali je vsak “zdravilec” ucinkovit? Ker terapije z bioresonanco niti niso tako poceni, me zanima ce je za to potrebno neko kompleksno znanje, ali lahko grem k vsakemu, ki to izvaja?
V kolikor imate najmanj 5 simptomov, ki kažejo na kandido, ni potrebno na testiranje. Če nimate nobenih drugih bolezni, lahko sami izstradate glivice in ne potrebujete BRT. Najbolj pomembno pa je, kar smo že 100x napisali, da morate telo tudi razkisati in tako spremenite pogoje v katerih rade živijo glivice. Če imate težave s prebavo, pa obvezno jemljite še probiotične mikroorganizme. Uelo pomembna je prehrana, ki je polna vitalnih snovi, kar pa se zgodi že zaradi protiglivične diete. Če kupujete živila predvsem v supermarketih, boste morali dodatno jemati prehranska dopolnila. Moj favorit so sadno-zelenjavni koncentrati ali sveže stisnjeni zelenjavni sokovi.
Zdaj pa veselo na delo in naslednje pomlad boste kot prerojeni.
LP
No, evo še mene, da se pofočkam.:(:(:( Prej je še nekak šlo, letos pa v bistvu stalno glivična vnetja nožnice. Zdaj, jaz kruha, testenin, riža jem zelo malo, jem veliko zelenjave, sadja , mesa pa tud bolj malo. Zdaj bom črtala res ves sladkor iz prehrane. Zanima me, ali je sadje tud problem a ni?
Prebavo imam OK, imam tud boleče menstruacije, to je pa tud vse. lani jeseni sem postala mamica in mogoče me to tako izčrpava, da imam stalno ta vnetja. Sklepam, da se morata oba partnerja držati diete, ker drugače se s spolnim odnosom glivice spet prenašajo med partnerjema?
Klistriranje tud ne bo problem.
Torej, vse sladkorje črtat, vse OH, probiotični jogurti?, sadje?, pa ogromn zelenjave pa dobrih olj. Soja?, pira?, čičerika?, ribe, itd., itd., itd.?
Tudi v žitih so OH, zato previdno z njimi, prav tako zelo malo sadja, saj je polno sladkorja. Še posebej sedaj v jeseni, ko bo grozje in sladke hruške, slive … sama živila, ki jih glivice ljubijo.
Glivice se ne bodo naselile tam, kjer za to ni ustreznega okolja; zato se vaš partner nima česa bati, če ima dovolj mineralov in če ni zakisan.
Probiotični jogutri so brez veze, kupite raje bio navadne jogurte ali na tržnici narejene iz surovega mleka. Ribe so v redu, seveda, ker zasitijo.
Predlagam vam, da vsaj 6 do 9 mesecev jemljete bazični prašek s citrati, ki vas bo razkisal in spremenil pH vrednost sluznic. Zelo priporočljive so tudi bazične kopeli.
LP