Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH

VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH

Pozdravljeni! prebrala sem vse o čemer ste pisali zgoraj, pa vendar imam še nekaj vprašanj. Imela sem težave z očmi…najprej so mi postavili diagnozo neurodermitis, potem pa sem se odločila še za testiranje z bioresonanco, kjer so mi tudi rekli, da imam kandido. Sedaj sem na dieti. Ne jem: svinjine, riža, testenin, kruha, nič sladkega, nobene sladke pijače, ne pijem niti mleka, izključila sem tudi jajca, ker naj bi bila nanju alergična.
jem samo:ananas, kivi, grenivke, jabolka, zeleno solato, kumare, sojine polpete, piščančje meso,krompir, riževe oblate, zdenka sir, probiotične jogurte (z inulinom), pirine testenine.

Ker imam res težave kaj jesti, po vrhu vsega pa bivam še v študentskem domu in si težje kuham… me zanima, če je še kakšna stvar, ki bi jo lahko jedla in kaj od tega kar jem, mogoče ni vredu?
Lahko jem sojine polpete?
kaj pa vinski kis? lahko kisam solato z njim?
Lahko jem ocvrt krompir ali samo kuhanega?
Je zdenka sir vredu?
kaj pa kisla smetana?
in ta dodatek probiotičnim jogurtom (inulin), je vredu?
Pijem tudi kapljice Nistatin.

res hvala za odgovor in lep vikend!

Mislila sam pisati slovenski, ali ipak mi je lakše hrvatski. Ionako svi razumiju.

Te dijete nisu život, nego patnja. Ja ne želim živjeti na takav način.
Jedno je ne jesti slatko, a nešto sasvim drugo izbaciti meso, žitarice, mahunarke…. Šta bi ja to onda trebala jesti?
Uza sve to, trebalo bi jesti raznoliko.
I ne biti gladan, biti normalan prema svojoj okolini, nasmijan i pun optimizma? Žao mi je, to nije moguće.
Kad ne jedem – gladna sam. Kad sam gladna – živčana sam. Kad sam živčana, pate ljudi oko mene. I ja patim, jer ne želim biti zločesta.

Nikako ne može biti zdravo uzimati toliko masnoća. 1 dl ulja na dan? Nema šanse! Ionako imam previše masnoće u tijelu, a mršava sam (na 172 cm visine, 55 kila). Ne mogu vježbati – nemam energije.

Prošla sam dijete i preparate i sve, i opet ništa. Još je tu. Kandida.

Kad kažem da sam prošla dijete, ne mislim da sam bila dva mjeseca i odustala, to je trajalo puno dulje…

U međuvremenu se ustanovila intolerancija na kukuruz, pšenicu, soju, ovčje mlijeko….

Volim hranu i volim jesti. Obroci su moj najvažniji dio dana, nešto što me tješi i smiruje u ovom ludom svijetu. Prilika da sjednem i pola sata ne mislim o stvarima koje me ljute.
Već godinama kuham za sebe jedno, za obitelj drugo. Kad jedem vani, nikad ne znam što jesti.

I ja sam samo čovjek. Ne mogu ja to. Od nečeg treba i umrijeti.

Odločitev, kaj bomo dali v usta, je naša. Tudi že, kakšno hrano bomo kupili. Iz vašega pisma se mi zdi, da je hrana najpomembnejša stvar v vašem življenju in odrekanje najbolj grozna. Vi verjetno sami veste, kaj s tem kompenzirate. Tudi ni res, da moramo biti vedno 100% in vedno nasmejani. Vsak ima pravico na slabe dneve in nič manj nas ne bodo imeli bližnji radi.

Nič niste napisali, kje in kako ste se zdravili, kdo je testiral intoleranco na hrano.

Mogoče pa vam bo kdo od obiskovalcev foruma napisal kaj vzpodbudnega, pa boste videli, da niste sami in da ni treba obupati. Premagajte glivice, ki vas držijo v odvisnosti.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam težave z glivično nožnično okužbo. Vendar ne samo parkrat na leto, kot so napisala nekatera dekleta, temveč se mi okužba pojavi 5x na leto. Jemljem kontracepcijske tablete in imam stalnega partnerja. Moram povedati, da ko sem bila samska teh težav ni bilo. Pazim tudi pri prehrani, jem vse, vendar v manjših oblikah.

Kaj mi svetujete? Naj se odpovem določeni hrani in za koliko časa? Drugih težav nimam, nisem utrujena, raztresena,…, sem pa pod stresom.

Nujno potrebujem pomoč, ker me okužba vsakič spravi iz tira.

Hvala že v naprej.

Lp,
Katjuša

Glivična okužba je eden od simptomov, če imamo preveč glivic v telesu. Kaj točno se dogaja v črevesju, je težko videti, mogoče jih je tam še več, pa tega ne veste, ker nimate ali ne prepoznate simptomov. Kontracepcijske tablete spremenijo sestavo sluznice v takšno, da se glivice rade razmnožujejo. Tabletke so lahko tisti odločilni dejavnik, niso pa glavni ali edini.

Program je tudi za vas klasičen: razkisanje in protiglivična dieta. Uživate mleko in mlečne izdelke? Poskusite nekaj časa brez njih, na primer en mesec ali dva, in opazujte, če je boljše.

Pomoč boste si morali zagotoviti sami, nihče ne more kuhati in jesti brez vas. Tudi partner je sigurno zainteresiran, da vas podpre.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Lep pozdrav,
V odstavku za protiglivično dieto sem opazila, da ne priporočate žit. Nekje v drugem članku pa sem prebrala, da je prosena kaša dobra v boju proti glivicam.
Mi kljub temu kaša pomaga?
Hvala.

Pozdravljeni,

mene pa zanima, ce imate kaksen nasvet kako se lotiti kandide, ce si vegan?

Hvala in lep pozdrav

Tudi v proseni kaši je škrob,ki se spremeni v sladkor in hrani glivice. Ker pa je proso zelo bogato z minerali, je od vseh žit najbolj priporočljivo. Kar pomeni, da ga lahko pojeste 3 žlice kot prilogo, in ne 2 žlici, kot na primer pri rižu.

LP

Pri veganski prehrani je res težje, vendar izvedljivo. Predno se vržete v dieto, morate ugotoviti, kaj je vzrok za nastanek glivic. To je lahko tudi amalgam v zobnih zalivkah ali zakisanost telesa. O vsem smo že pisali. Analizirajte vaš jedilnik: veganci pogosto jedo večje količine ogljikovih hidratov in sladkorjev (suho sadje), da niso lačni. Ko boste ugotovili vzrok, boste vedeli, proti čemu se borite.

Glede lakote med protiglivično dieto pa smo že tudi dali nasvet: bolj mastna hrana. To bo tudi preprečilo, da ne boste preveč shujšali.

LP

Omenili ste, da ženske s kandido ne bi smele jemati kontracepcijskih tablet. Zanima me, ali to velja zgolj do ozdravitve in ali to pomeni, da bi morala preprosto nehati jemati tablete, ki jih jemljem že 5 let?

Kontracepcijske tabletke so strašno praktična in zanesljiva oblika kontracepcije, vendar z njimi vnašamo v telo hormone, ki jih drugače ne bi. Nekatere boljše prenašajo hormone, druge slabše. Kako se odzove telo, je individualno. Če govorimi o glivicah in KT, je prav tako potrebna individulna presoja.

Pri težavah z glivicami je potrebno nekaj časa prenehati jemati KT, ko pa se znebimo glivic, jih lahko zopet jemljemo, če to želimo. Pomembna pa je prehrana – pri preveč sladkorjev on OH se bodo težave z glivicami ponovile.

KT spremenijo pH sluznice v bolj kislo območje, kar je ugodno za razvoj glivic, bakterij, virusov … Odločitev o tem, ali boste po ozdravitvi še naprej uporabljali KT, je torej vaša.

LP

Pozdravljeni,

zanima me, kaj menite o uporabi savne, v času razkisovanja telesa. Ali pomeni pomoč telesu pri izločanju toksinov, ali morda še dodatno obremeni telo?
Hvala,
nana

Stara sem 28 let. Že nekaj let (cca 6 let) se spopadam
z glivicami v nožnici. Ginegologinja mi je predpisala
že vse mogoče tablete in kapsule za uničevanje glivic
v telesu. Nekaj časa je dobro, potem pa se zopet
ponovijo. Ko sem prebrala vaš članek o kandidi sem se
odločila, da bom poskušala preprečiti njihov nastanek
s pomočjo vaših nasvetov. Zanima pa me, če je možno da
je prenašalec glivic moški?

Težav z prebavo nimam in tudi bolečin v trebuhu ne. Z
depresijami oz. nihajočim razpoloženjem tudi ne
pogosto. Že 8 let uživam kontracepcijske tablete, ki
znajo biti tudi en od razlogov za nastanek glivic.
Imam pa tudi pogosto vnetje mehurja.
Sladkosnedna nisem, mesa ne uživam prav dosti (vzrok
povišan holesterol), vendar pa za kosilo uživam precej
polnozrnatih izdelkov (riž, makaroni, pira) v
kombinaciji z zelenjavo. Kruha ne pojem prav dosti, če
pa že potem polnozrnatega. Rada imam mlečne stvari
(mleko, sir, jogurti). Sem dokaj vitke postave.

Najprej se bom lotila predpisane diete. Precej se
ukvarjam tudi s športom in upam, da ne bom preveč
shujšala. Kasneje pa tudi drugih vaših nasvetom. Bi pa
že zdaj začela uporabljati tudi nekatere vaše
preparate, ki so navedeni v vašem katalogu. Kaj
predlagate?

Najlepša hvala in lep pozdrav.

odkrila sem ,da imam tudi jaz prisotno kandido v telesu. Nameravam iti na dijeto. Zanima me, ce bo tak jedilnik ustrezen:
zajtrk: kefir (jogurt) o,5 l
malica: jabolko (sadje??)
kosilo: solata z limono
večerja: soja (??)

Stara sem 17 let in sem vegeterijanka.

Lep pozdrav!

Lepo pozdravljeni!

Prebral sem si vecino vasih prispkevkov (forum) nikjer pa nisem zasledil, kako se znebiti kandide (imenovano tudi sor), ki se pojavi v ustni votlini? Naj omenim, da tudi jaz sumim na razsirjenost kandide v telesu(vsaj zelodec) in sem ze zacel z dieto.

Najlepsa hvala vam za odgovor.
LP

Vse sluznice v telesu so povezane (v tradicionalni kitasjko medicini jih uvrščamo v element kovina). Največja sluznica je črevesje, zato se morate pri glivicah v ustih najprej lotiti sanacije črevesja.

V lekarni pa lahko kupite boraks in izpirate usta.

LP

mene pa zanima glede amalgamskih zalivk…
mislite navadne plombe? to je lahko razlog da pride do kandide? kako se pa pri tem lahko sploh pomaga?

Pozdravljeni.
Pred slabim letom sem dobila vnetje v nožnici. Kot da bi bili eni kosmiči noter. Niso pa tekli ven, niti vonja niso spuščali. Pač pri spolnem odnosu so se prikazali. Ampak so ene 3x z menstruacijo izginili, tako da ko sme bila pri ginekologinji je videla in sem ji povedala pa je rekla da potem mi bo tako z menstruacijo izginilo. Z novembrom sem nehala jesti kontracepcijske tablete in od takrat se jih še nisme znebila. pri menstruaciji se poznajo tudi na hlačkah, drugače pa samo pri spolnem odnosu. Zdaj uporabljava kondom in se na kondomu poznajo. če grem s prstom v nožnico lahko teh “kosmičev” potegnem ven za skoraj cel prst. ampak ne vedno. včasih jih skoraj ni včasih so. ali je to kandina? to me najbolj zanima. sem pa v zadnjem mesecu shujšala za ene 3kg. jem približno 2x na dan. enkrat topel obrok kjer se res najem enkrat pa še tko malo. med viekndi pa veliko več. jem pa res vse. mogoče sem v zadnjih pol leta začela res veliko jesti makarone. Noge in roke imam že od mahjnega mrzle.
lahko mi postavite vprašanja in bi vam z veseljem odgovoirla ker ne vem kaj vas še zanima. sem ap šele danes odprla forum. drugače bi bila v soboto sigurno v City parku.

hvala za odgovor.

lp, Martina

Kako dolgo lahko pijem Bazični prašek in ali ga lahko kombiniram z Molkosan vitality in drugimi vitamini? Je to normalno da po pitju Molkosana vitality imam cel dan kisel občutek v ustih in zelo mehko blato? Za to sem se odločila ker imm stalno ponavlajoče infekcije nožnice.
Ne jem nič sladkarij,od OH pa črni kruh in testenine iz črne moke,pa včasih malo piščančjega mesa,predvsem pa zelenjavo.
hvala za odgovor,Barbika

Že par let mam probleme z ponavljajočimi vnetji nožnice. Sedaj odkar pa pijem bazični prašek pa me je začel boleti spodnji del trebuha in dobila sem lepljiv izcedek.Kaj je to normalno,je možno da se telo čisti? Naj povem še, da zraven bazičnega praška,pijem veliko zelenjavnih sokov,pred kratkim pa še kapljice iz grenivkinih pešk,sladkarij nič,mesa tud malo razen piščančjega,na dan pa spijem 4 litre vode.Stanje se mi nič kaj ne izboljšuje.
Hvala za odgovor

New Report

Close