VSE O KANDIDI IN DRUGIH GLIVICAH
Spoštovani!
Najbolj vam lahko glede na testiranje svetuje vaš terapevt. Lahko vam odgovorim le na splošno, saj v naši ordinaciji skušamo prehranski režim svetovati na individualnem nivoju, glede na ugotovitve pri posamezniku.Uživajte predvsem dovolj kvalitetnih hladno stiskanih olj, oreščke, veliko različnih semen,mlečne izdelke rastlinskega izvora (ne vem, kako reagirate na kozje in ovčje beljakovine?).
Lep pozdrav!
Lepo pozdravljeni,
stara sem 25 let in tudi sama imam kandido. Držim se protiglivične diete, uživala sem tudi probiotike v kapsulah in bila sem tudi na BRT (tako sem razbremenila svoje črevesje in dobila voljo, da vztrajam, a kandido imam seveda še vedno).
Ugotovila sem tudi, da imam zakisano telo (pH 6.1), tako da bom zdaj v “naslednji fazi” začela z razkisanjem telesa (priskrbela si bom bazične praške in kopeli); sicer tudi zdaj gledam, da zaužijem čim več bazičnih živil. Nekaj časa se je pri tem najbolje izogibati živalskemu mesu in živalskim izdelkom ali ne? A bi bilo smiselno, da sem en mesec res samo na zelenjavi in stročnicah, kot je leča, fižol ipd. (z malim deležem sadja, ajdove/prosene kaše, krompirja, koruze, kruha ipd.)? Potem bi nekako počasi spet uvedla najprej ribe in mlečne izdelke (mesec kasneje), nato tudi meso, jajca (3. mesec). Da bo treba vztrajati, dokler ne bo rezultatov, pa že vem. 🙂
Hvala za odgovor in nasvete.
Pozdravljeni,
tudi sama se z vnetji nožnice borim že 9 let, od prvega spolnega odnosa naprej. Poskusila sem že vse metode zdravljenja, vključno z bioenergetiki in zdravilci vseh vrst – akutno vnetje pozdravijo, a potem se vse skupaj seveda vrne čez kakšen mesec dni. Do sedaj sem vnetja vedno dobivala po spolnih odnosih (ginekologi so enotnega mnenja, da je problem v občutljivi, suhi sluznici, ki se rani tekom sp. odnosa, kar posledično privede do lažjega narasta naravno prisotnih bakterij in glivic). Zadnja dva meseca jih pa dobivam tudi tik pred menstruacijo, čeprav imam redne spolne odnose.
Nekaj let nazaj so mi diagnosticirali še policistične jajčnike, sočasno pa so moji PMS simptomi (boleče prsi, nihanje razpoloženja, želja po sladkem, depresija, ipd.) vedno hujši. Sedaj se mi zdi, kakor da je ves mesec en velik PMS (sicer brez bolečih prsi, sem pa razpoloženjsko skorajda bipolarna; zdaj depresivna, čez eno uro pa zopet normalna …) Sedaj sem ponovno na antikandida dieti, vendar se bojim dodatnega hujšanja (že tako sem precej suhcena že zaradi redne vadbe dinamične joge). Jemljem tudi Molkosan, probiotično sirotko brez laktoze, po kateri me bolj napenja kot sicer. Sicer je moja prebava vedno normalna, na wc grem vsaki dan in nimam znakov kandide kot je driska/zaprtje.
Večkrat so mi vzeli bris za kulture nožnice, enkrat sem šla tudi v Avstrijo, misleč, da bodo tam našli kaj več. Vsi testi so bili vselej normalni, navkljub prisotnemu vnetju (bakerijo so našli 2x, glivic pa nikdar). Vnetja so včasih glivične, drugič bakterijske narave. Bila sem tudi na testiranju za ščitnico: vse normalno. Kontracepcije ne jemljem.
Sama več ne vidim izhoda iz teh problemov… Nevem več kaj jesti, kako jesti (za bazično ravnovesje ali antikandidna dieta???), a je problem v hormonih ali v sluznici ali imunskemu sistemu (potemtakem očitno že od rojstva). Noben nič ne ve, vsi pa majo neke svoje teorije, a pravega odgovora nikjer. Sodeč po naštetih simptomih, bi morda znali svetovati, v čem je vzrok teh problemov in če so med seboj povezani? Je možno, da je za vsem psiha, neko podzavestno zavračanje partnerja (oz. vseh dosedanjih, saj sem pri vseh imela vnetja). Zanimivo je tudi to, da čim sem samska oz. popolnoma brez spolnih odnosov, tako tudi vnetij ni več.
Hvala za vašo pomoč in lep vikend!