VSE NAJBOLJŠE, DRAGA HČERKICA
Ne morem spati, že nekaj dni… Spomini, bolečina…
Moja draga hčerkica, sinoči smo s tvojima bratcem in sestrico zmolili Sveti angel samo zate in ti zapeli Vse najboljše… Malčka sta ti pela, mami pa je jokala zraven… Objela sem ju, ker tebe ne morem…
Danes praznuješ svoj 6. rojstni dan tam daleč, pa vendar tako blizu… Rada te imam in te neizmerno pogrešam…
Tudi po toliko letih boli, neizmerno boli, četudi je drugače stanje večinoma ‘kar gre’.
Letos se še dnevi v tednu prekrivajo s tistimi pred 6. leti… Še huje… V sredo si se rodila, v soboto si nas zapustila… Oboje ob 10.00!
Rada te imam in si želim, da bi si, ko pride moj čas, prislužila mesto ob tebi. Vsaj takrat…
Tvoja mami
Draga Pitka,
jočem s teboj, obenem te občudujem, da si zmogla. Ne vem, kako bom jaz prebrodila julij – mesec, ko naj bi se rodila moja Tinkara, pa me zdaj že pet tednov ne brca več v trebuščku. Julija lani pa sem v 9. tednu izgubila mojo malo pikico.
Bolj ko se približuje ta čas, bolj mi je hudo. Mislila sem, da bo sčasoma vedno lažje, pa je ravno obratno.
Objem, v mislih sem s teboj, Katina
Draga Pitka,
vse najboljše tvoji hčerkici tam med angelčki.
Vedno, ko mi kdo reče: bosta še imela otroka ali bosta posvojila, se spomnim nate, ker vem, da ti noben drug otrok ne more nadomestiti umrlega. Vem tudi zase, da bom kljub temu, če bom vsaj lahko posvojila otroka, dalje objokovala svoje tri umrle otroke. Vem, da bo sčasoma bolečina postala znosna, a kot si napisala, še po šestih letih prekleto boli. Kljub dvema živečima otrokoma!
Ura 10. je tudi moja ura. Ob 10.10 sem rodila svojo Aniko…
Mislim nate in te objemam.
Draga prijateljica, se mi je zdelo, da te bom v teh dneh našla tukaj.
Ni besed, ki bi jih lahko izrekla v teh trenutkih, v teh dneh, zato ne bom niti poskušala z raznimi frazami, čeprav bi bile iz srca.
Sem pa s tabo v mislih, v molitvi. Rada te imam, vse tvoje sončke. In prepričana sem, da se naši angelčki v nebesih držijo za roke in pazijo na nas…
Joj, ženske moje, jaz tega ne morem več brati,
slabo mi je in neizmerno trpim z vami, ker se kot mati čutim enako prizadeta.
Ni besed v tolažbo, ampak vsak dan mislimo na vas, vsi, ki kdaj pa kdaj zaidemo sem.
Dejansko šele sedaj razumem, kaj pomeni pri vsaki maši npr. molitev za vse mrtve.
Bodite take, kot do sedaj in ljubezen naj vas spremlja vedno in povsod!
Tanč