Najdi forum

VSE ME PIKA………….

saj ne vem če sem na pravem forumu ampak ker ne vem razlog mojega stanja, kot edino mogoče živčnost se obračam na vas. že cca 14 dni imam občutek da me po telesu pika….nek nemir, nekaj čudnega….. in ne vem kaj je to in kako si naj pomagam.
hvala

To pikanje po telesu je posledica stresa. Se dogaja tudi meni.

Pozdravljena!

Verjetno so fizični znaki, ki se pojavljajo pri tebi res posledica napetosti in nemira, ki ga čutiš v sebi. Morda bi bilo dobro, da premisliš, kaj te obremenjuje in se osredotočiš na težavo oz. problem.
Mislim, da bi bilo tudi v redu, če bi osvojila kakšno sprostitveno tehniko, ki bi ti odgovarjala. Pogosto pa pomaga tudi dolg sprehod, sonce in globoko dihanje. Ko se boš sprostila, bo tudi lažje najti rešitev za problem, ki te verjetno precej obremenjuje.

Srečno!

Živjo, leonarda1 in drugi naši forumovci!

Naj se vam najprej opravičim, ker me toliko časa ni bilo na spregled. Razloga sta dva: skoraj nič me ni bilo v pisarni, kjer bi šla lahko na forum, ko pa sem bila, sem imela tako malo časa, da se še nisem mogla tudi v praksi prebiti skozi navodila za moderiranje. Toliko v vednost!

Drugače pa sem šla malo prej skozi, leonarda1, tvoje sporočilo in skozi vsa druga vaša pisanja od konca marca do danes. Prišlo mi je na misel, da vam napišem, da vam bo morda lažje pri vseh stvareh, ki jih doživljate, če boste kaj vedeli o človeški psihi, o družini in še kakšnih takšnih konkretnih temah. V ta namen vam zelo toplo priporočam branje knjige DRUŽINE IN KAKO V NJIH PREŽIVETI, ki sta jo napisala Robin Skynner in John Cleese, na malo bolj šaljiv način. Meni se zdi kot neka biblija in skoraj obvezna za vse nas, ki prebivamo na tem skrivnostnem planetu, skratka, FENOMENALNA!!!

Poleg te knjige, ki res “v nulo” razloži, kaj se nam sploh dogaja doma, pa sta meni zelo blizu še dve reviji, in sicer AURA in O OSEBNOSTI. V obeh je moč najti tako odgovore na splošna kot tudi na zelo konkretna vprašanja-na malo drugačen način. Nekje sem prebrala, da dandanes ljudje nismo več samo petčutni, ampak že mnogočutni-zato nas tudi stvari, ki so bile do zdaj “in”, ne zadovoljujejo več. Enostavno nam samo to, da vidimo, slišimo, okušamo, vonjamo in čutimo, ne pride več prav.

Za konec bi dodala še to, lahko spet v odgovor tako leonardi1 kot vsem drugim, da so vsi telesni pojavi “podaljšek” naše psihe, naših čustev… Česar nismo mogli izraziti, o čemer nismo mogli, smeli ali hoteli spre-govoriti, to zdaj namesto nas dela telo! Zato se poskušajte vrniti nazaj in najti, kje se je nekaj začelo. Lahko tudi samo v mislih: “Boste videli, zbolela bom, samo da boste videli, kako trpim…”

Upam, da bo v tej vsebini vsak od vas našel nekaj majhnega zase!

Lepo se imejte in SE BEREMO!

Maja

Jaz bi dodala le, da se strinjam glede knjige, ki jo je zgoraj omenila Maja, Druzine in kako v njih preziveti. Je zares zanimiva, lahko berljiva in vesela sem, da je zdaj tudi izdana v slovenscini (prebrala sem jo namrec v anglescini).
Lp.

New Report

Close