Najdi forum

Spoštovani,

Prosim vas za vaše mnenje. Kaj mi je storiti, da se bo stanje izboljšalo?

Stara sem 28 let, bolečine v spodnjem delu hrbtenice – križu – imam že vsaj od 20. leta, vmes sem imela par let tudi bolečine v kolku. Zdravnik je ugotovil, da sta obe nogi enako dolgi. Bolečina v kolku se je ublažila po 2 -3 letih. Križ pa konstantno čutim. Enkrat je bilo tako obupno, da sem se komaj premikala – in to po vseh štirih! Ni me usekalo, ali kaj takega- telovadila sem taebo na lastno pest (brez izkušenj), malo me je zeblo, proti večeru pa so bile bolečine take, da se nisem mogla premikati.
Sedaj sem 5 mesecev po porodu. Že med nosečnostjo sem imela kar močne bolečine v križu, začelo se je v tudi v obeh kolkih. Sedaj po porodu, pa sta kolka razbolela, križ prav tako, sedaj me boli že med lopaticama (verjetno od nošenja dojenčka). Res je, da imam preveliko kilažo, 165 cm in 77 kg. Med nosečnostjo sem pridelala 20 kg, sedaj imam še 2 kg več kot pred začetkom.
Mama, ki ima tudi kronične težave s hrbtenico, mi je dejala, da imam pod vratom “bunko”, nekakšno izboklino – ?pogrezanje vratu, vratnih vretenc?
Prosim povejte, kaj bi mi pomagalo.

P.S. Ali delate tudi na napotnico od zdravnika, ali je samoplačniško?
Prosim, pomagajte, ker sem že malo obupana.

HVALA
Saša

Draga Saša,

V naših ordinacijjah je veliko pacientk po porodu, saj so težave, ki jih naštevate zelo pogoste. Tudi porast vaše teže za 2 kg je v okvirih normale. Pri Vas gre verjetno za nestabilnost v prsnem in ledvenem predelu hrbtenice, kar se da odpraviti. Na pregledu lahko tudi ugotovimo, ali gre le za nestabilnost ali tudi za zamik vretenca.
Povsem normalno je, da Vam telovadba ni omagala – telovadba je načeloma za vzdrževanje trenutnega stanja, Vaše stanje pa ni normalno. Treba je najprej izboljšati stanje, potem pride šele na vrsto telovadba.
Izboklino na vratu žal ne morem komentirati, če je ne vidim.
Naši pregledi so samoplačniški, stanejo pa 6.000 SIT.

Lep pozdrav,

New Report

Close