Najdi forum

Pozdravljeni,

Sin je bil v otrostvu operiran za VSD. Po operaciji je vse bp. Zanima me izraz Aortna zaklopka je kompetentna ?

Lp

Pomeni, da ni zožena in da ne pušča, skratka, da je z njo vse v najlepšem redu.

LP

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

Pozdravljeni,

Pri otroku so naredilo operacijo na srcu in sicer zaprtje VSD defekta, pa me zanima, kaj to pomeni “zašitje VSD-ja z aortno valvaloplastijo” ? Po domače mi to pomeni, da so z lističem aortne zaklopke všili v defekt ?

Če boste tako dobri in mi podali dogovor vam bom hvaležen.
Lep dan

Pomeni, da so zaprli defekt (ne z lističi aortne zaklopke!) ter popravili aortno zaklopko, ki je puščala.

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

New Report

Close