Najdi forum

Pozdravljeni,

Prav gotovo se strinjam z vami.
Glede na vase izkusnje in znanja glede medicine, a so bili kaki usodni primeri glede nenadne srcne smrti zaradi brazgotine na srcni misici, ki je posledica kirurskega reza ?

Lp

Težko si predstavljam, kako bi vendar to dokazali.

Ostajam pri istem, kot sem rekel.

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

Hvala za odgovre.

Lp

Zdravo,

Samo se to, zdaj sem prebral operacijski zapisnik. Dvojni tekoci prolen 5-0 šiv, se pravi da je samo en šiv.
Zdaj se siv v celoti preraste s tkivom al samo en del, drug del pa “štrli” ven iz srca ?
Ali je v celoti prerasceno oz. nič ne štrli ven.

Lp

Timotej,

Z malo zdrave pameti, ki verjamem, da jo imate, ste vse odgovore že dobili, tako, da bova to temo zaključila.

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

Zdravo,

Mene to ful zanima, pa bi se samo to izkoristil. Recimo, zdaj ce bi spet odprli prsni kos in pogledali v srce bi se te Prolene 5-0 šivi videli ali so ze tako inkapsulirani z fibroblasti oz. vezivnim srcnim tkivom da se nic ne vidi, samo pac minimalna brazgotina ?

Lp

Timotej, brez zamere, se vam ne zdi, da vaše vprašanje nima pravega smisla in da absolutno presegajo namen tega foruma?

Forum je namenjem bolnikom in staršem, ki imajo konkreten problem, ki v komunikaciji z zdravniki niso dobili vseh odgovorov in vsakič, ko komu pomagam, sem vesel.

Za vprašanja vašega tipa (na ketero sempravzaprav nekajkrat že odgovoril!) pa prave volje in veselja za odgovarjanja nimam. Predvsem, ker se vprašanja nikoli ne končajo.

Odgovore boste morali poiskatina drug način.

Brez zamere,

Pozdravljeni,

Se vam opravicujem za taka vprasanja, toda kirurga nemorem nikakor dobiti.
Po informacijah po operaciji je kirurg naredil minimalno incisijo (1cm) na iztocni trakt desneg prekata. Ta rez je zasil s “dvojnim tekocim Prolene 5-0 šivom”.
A mogoce lahko izberete iz tega, ce so na teh sivih Pledget krpice ? Glede na to, da je tako majhna incisija, ki je posledica kirurskega reza.?

Lepo bi vas prosil se samo za ta odgovor po tem pa sva temo zakljucila.
Se opravicujem za vsa po vase “neumna” vprasanja, toda zame so pomembna.
Kirurga pa ne dobim, zato se obracam na vas.

Lp

Ne morem vam odgovoriti, to ni področje moje ekspertize.

Kirurg vam mora biti na razpolago za vprašanja, zato se ne pustite odgnati. Dogovorite se z termin in borašajte.

Midva pa sva, kot ste že sam ugotovil, temo izčrpala.

LP,

Zdravo,

Mislim, da sem že dobil odgovor. Ker če piše “ventrikulotmoij zašijem z dvojnim tekočim 5-0 Prolene šivom”; in ne piše “dvojni tekoči prolene 5-0 šiv s pledgetti”, menim da gre samo za normalen šiv brez krpic gor.

Najlepša hvala.
Lp

Pozdravljeni Dr. Vesel

Moj sinček je v otroštvu začetek 7 leta bil operiran zaradi prirojene srčne napake subaortni vsd. Operacija je bila potrebna samo zavoljo tega, ker se je začel desni koronarni listič aortne zaklopke začel vsrkavati v luknjico. Zanima me, če tudi v tem predelu srca, kjer je membrana oz. subaortni vsd, če sem tam tudi teflonska krpica preraste s srčnim tkivom ali ne ?
Zanima me tudi če lahko krpica kdaj degradira in izgubi na svoji funkciji oz. samo tako dolgo opravlja funkcijo dokler se srčno tkivo ne preraste prek nje ? ali se sploh ne preraste ?

Bi mi lahko lepo lepo prosim malo to razložili, ker kardiolog je trenutno odsoten in mi pa smo z prekmurja ter malo težko pridemo do Ljubljane za take posvete.

Verjamem, da mi boste lahko zadovoljivo odgovorili.

Hvala za odg. že v naprej.
Lp

Pozdravljeni!

Tudi v primeru, kot je pri vašem sinu, velja enako.

Krpica, s katero so zaprli defekt, se preraste s tkivom. Krpica ostane tam kjer je, se ne strga in ne degenerira, tako, da ste lahko v tem pogledu brez skrbi.

Več in na konkretna vprašanja pa je lažje odgovoriti osebno. Če boste želeli, se lahko za kontrolni kardiološki pregled naročite tudi v moni ambulanti v SB Celje ali SB SG. Potrebujete samo napotnico izbranega zdravnika.

Lep pozdrav,

Pozdravljeni,

Hvala vam za zelo hiter odgovor.

Lp

Zdravo,

Ponovno vam pisem, ker me zanima kaksna je zivlenjska doba mojega otroka po operaciji zaradi subaortnega vsd defekta ?
Po operaciji so postalo srcno zilni parametri kot tudi ultrazvok srca normalni.

Lp

Normalna.

Hvala vam za vse.

Lp

Tudi, če je bila operacija na odprtem srcu ni zavoljo tega zmanjsana zivljenjska doba ?

Lp

Ne.

Torej je popolnoma življenjska doba enaka kot pri njegovih sovrstnikih ?

Lp

Pozdravljeni,

Nisem še prejela odgovora, samo se je pojavilo vprašanje brez odgovora.

Lp

New Report

Close